Donosimo vam sve što ste želeli da znate o tretmanima koje estetska medicina nudi muškarcima

  15.02.2021.
  RECOMMENDED
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/dekol_cover.gif
  Kako ih odabrati?

  O tretmanima koje estetska medicina može da pruži muškarcima se u poslednje vreme sve više govori ali i dalje postoje mnoge nedoumice (kojima brojne reklame često odmažu umesto da pomognu). Upravo zbog toga i zato što volim precizne i stručne odgovore iz prve ruke, zaputila sam se na jednu od svojih omiljenih beogradskih adresa – u Krunsku 81 do klinike Dekoll. Sačekala me je Dr Milena Stojanović koja se, između ostalog, bavi i tretmanima nege i podmlađivanja muškaraca. Ovo je sve što o njima treba da znate.

  „Na samom početku moram da kažem da je ovo oblast estetske medicine koja je novijeg datuma pošto je estetska medicina ranije bila više okrenuta ženama. Iako se ovo danas menja, muškarci se generalno i dalje teže odlučuju na estetske tretmane i to je najčešće na nagovor žena u svom životu. Ipak, kada se odluče, moram da naglasim da su oni izuzetno verni i disciplinovani pacijenti.

  Kada je u pitanju podmlađivanje muškaraca, treba znati da muškarci i žene stare na drugačiji način samim tim što se njihova tela strukturno razlikuju. Pored toga, muškarci su, generalno govoreći, pragmatični i ne vole izrazite promene na licu i telu te zato uglavnom biraju prirodan izgled i tretmane sa minimalnim rizicima i periodom oporavka. Takođe, svi znamo da muškarci manje tolerišu bol od žena, a nisu ni spremni da zbog fizičkog izgleda sede kod kuće nekoliko dana nakon tretmana radi oporavka zbog eventualnih modrica ili otoka. Sa tim u vezi, za njih biramo tretmane i same tehnike izvođenja tretmana koje su maksimalno komforne i minimalno bolne. Isto tako, oni ne vole da dolaze jako često na tretmane i zato biramo procedure kojima se za samo jednom ili dva puta stiže do optimalnih rezultata koji traju.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1613390010087272.gif

  Lekar estetske medicine koji radi sa muškarcima mora da bude svestan ovih činjenica, da poznaje i razume samu genetiku i razlike u genetici između muškog i ženskog lica. Ovo je izuzetno važno iz više razloga, a prvi jeste taj da pogrešan pristup može za početak odbiti muškarca koji se odlučio da nešto uradi na sebi, ili što je još važnije, može dovesti do pogrešnog izbora tretmana ili tehnike njegovog izvođenja. Ukoliko se pogreši, rezultati mogu učiniti lice feminiziranim što je često i najveći strah muškaraca kada je su tretmani estetske medicine u pitanju.

  Dakle, tretmani moraju biti pažljivo odabrani ali i pažljivo i stručno izvedeni kako bi lice zadržalo muževan i prirodan izgled. Iako se radi o istim procedurama i tretmanima koji se primenjuju i na žene, oni se izvode na potpuno drugačiji način i drugačijim pristupom, a mi koji ih izvodimo očekujemo i drugačije rezultate.

  Šta muškarci najviše traže, šta najviše vole?

  Muškarce najviše brine nekoliko stvari. To su pre svega: gubitak kose, izražene bore oko očiju i na čelu, masne naslage na stomaku, opušten podbradak, izraženi podočnjaci, ožiljci od akni ili pak preterana maljavost. Ovo su razlozi zbog kojih nam muški pacijenti najčešće dolaze u kliniku.

  Najčešće procedure koje koristimo na muškarcima

  Ovde u klinici Dekoll izvodi se velik broj procedura, a njihov odabir se odlučuje nakon razgovora, pregleda i uzimanja detaljne anamneze. Uvek naglašavam da je ovo izuzetno važan korak: obratiti se stručnjaku koji ima iskustva.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1613390010262169.gif

  Saznaj više:
  Povezani članci: