Fenomenalni Jay Shetty i lekcije o ljubavi koje prepisujemo

  10.04.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/cover_jay.jpg

  Prilično smo sigurni da ste već upoznati sa fenomenom Jaya Shettya, a ukoliko niste, krajnje je vreme da ga otkrijete. Jay je nagrađivani autor i motivacioni govornik koji je nekada bio monah. Kroz svoje knjige, podkaste i javne govore on inspiriše ljude širom sveta i sarađuje sa najboljima. Njegove rutine i alatke o kojima priča deluju prilično jednostavno i na trenutke banalno, ali ukoliko zaronite malo dublje u njegov rad shvatićete da je to zapravo i srž njegove mudrosti – pojednostaviti i osvestiti. Po njemu, male promene u bitnim elementima života mogu učiniti čuda, ali u poslednje vreme ovaj autor sve češće priča o ljubavi i vezama, čemu je i posvetio knjigu „8 rules of love“. Delimo sa vama neke lekcije koje smo pribeležili. 

   

  „Mislimo da je najveći čin ljubavi da je pružimo. Da delimo ljubav. Ili da je osetimo. A zapravo je najveći čin ljubavi da volimo nekog toliko da on nauči da voli sebe“.

   

   

  „Ukoliko ste toliko jaki da dopustite sebi da se mnogo zaljubite i date tom nekom sve što imate, bićete dovoljno jaki i da sve to pustite. Dovoljno jaki da sakupite sve svoje parčiće i počnete ispočetka“.

   

  „Morate dopustiti sebi da budete ranjivi da biste se razvijali. Ne možete da zalečite ono što skrivate“.

   

  „Nije fer da se smejemo zajedno, a da plačemo usamljeni“.

   

   

  „Budite oprezni, manipulacija nekad deluje kao ljubav“.

   

   

   

  „Svi zaslužujemo vezu koja nam dozvoljava da mirno zaspimo“.

   

  „Kako se ponašaš prema nekome je mnogo važnije od toga koliko ti se neko sviđa“.

   

   

  „Neka vaša ljubav, poverenje i posvećenost budu zasluženi. Ne dajte ga za džabe“.

   

   

  „Vreme sa sobom nam dozvoljava da spoznamo svoju vrednost“.

   

   

   

  „Uspešne veze su veze koje žele da uče. Žudimo za ljubavlju i požudom, ali zaboravljamo da su izazovi ono što nas vodi napred. Naši partneri neće uvek biti savršeni. Oni će nas ponekad iznervirati i uznemiriti, ali mi postajemo jači i mudriji ako zajedno prevazilazimo teškoće“.

  Saznaj više:
  Povezani članci: