Pretraga

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto

Tekst: BURO.


Šta želimo od letnje šmunke? Dugotrajnost koja može da izdrži i visoke temperature i letnje pljuskove (realno, verovatno ih se nismo rešili), laganu teksturu i, da boje koje izmamljuju osmeh. Hibridi koji objedinjuju i negu i šminku svakako su najbolji izbor kad god je to moguće, kako bi koža bila što je manje opterećena. Donosimo vam mini kurs na temu kako izabrati najbolje proizvode za leto - koje je konačno stiglo.

Lice

Oči

  • Birajte tečne teksture koje se često nazivaju color washes - neće se nataložiti u prevojima i otporne su na ekstremne temperature.
  • Olovke treba da budu vodootporne, kremaste i mekše teksture pošto lako klize preko kapka ali se neće razmazati ispod oka.
  • Maskara ne mora po svaku cenu biti vodootporna. Ukoliko ne volite to što se ove ova vrsta maskare teško skida, odlučite se za neku formulaciju koja je otporna na visoke temperature - one se skidaju lakše ali se neće lako razmazati. 

Usne

  • Poželjno je da ruž ili sjaj koji koristite leti ima i zaštitni faktor. Većina ljudi ne nanosi posebno SPF na usne što je greška pošto UVA i UVB zračenje na njih jednako loše deluju. 
  • Mat je najjednostavniji finiš za leto ukoliko želite intenzivniju boju: ne "curi" preko ruba usana i u stanju je da izdrži toplotu. Druga opcija su hibridi balzama i ruža ili balzami u boji koji se nanose češće i daju tek dovoljno boje da usne izgledaju sveže i hidrirano.

Nega

  • Hidratacija je neizostavna, a pravo je vreme da koristite intenzivne boostere i serume koji osnažuju kožu i daju joj vlagu ali ne sadrže ulja i okluzive. Oni su često i najbolja podloga pre šminkanja
  • Ukoliko vas brine masna koža, dodajte u svoju torbicu i papiriće za matiranje - bolja su opcija nego da zatvrate pore puderom u prahu na 30+ stepeni.
  • Intenzivni balzami za usne će ih zaštititi od letnjeg pucanja. Birajte opcije sa SPF-om. 

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 2)

SUN SPORTS BB SPF50, SHISEIDO

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 3)

COLOR BOOST HIDRATANTNA OLOVKA ZA USNE, BOURJOIS

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 5)

HONEY BRONZE HIGHLIGHTING DOME, THE BODY SHOP

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 6)

PURE SHOTS SERUM, YVES SAINT LAURENT (DOSTUPNO U SEPHORI)

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 8)

DNEVNI BOOSTER, VICHY

Naučite kako da odaberete najbolju šminku za leto (фото 9)

MATTE LIP BUTTER, THE BODY SHOP

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar