Maskara u boji: Tajna neverovatne ŠMINKE za OČI

17.02.2024.
RECOMMENDED

Maskara u boji je jedan od najprimetnijih beauty trendova koji trenutno vlada na TikToku, ali korišćenje boja poput plave, zelene, smeđe, ljubičaste i bordo nije ništa novo među šminkerima.

Tokom godina, brojni mejkap umetnici su se poslužili obojenom maskarom na gornjim i/ili donjim trepavicama sa namerom da istaknu boje i belinu oka. Premda je efekat suptilniji nego što biste zamislili, ovo je zapravo tajna sa crvenog tepiha za izvanrednu šminku za oči. Da, vidi se na fotografijama čak izdaleka!

Maskara u boji 1
Cara Delevigne

Naravno, kao i kod svih trikova u šminkanju, dobro je razmisliti o strategiji. Možete da izaberete bilo koju boju i tehniku nanošenja koju želite, ali postoje određeni saveti koje šminkeri preporučuju. Boja očiju i tena mogu uticati na to koliko će maskara biti efektna, te primetna.

Maskara u boji i njena nepisana pravila

Kao pravilo, hladne nijanse poput plave, zelene ili ljubičaste prave dobar kontrast sa smeđim očima i stvaraju prirodan efekat posvetljivanja.

Ako želite da isprobate obojenu maskaru koja je na toplijoj strani, nijanse kao što su bordo ili šljiva dodaju dubinu smeđim očima. Za kraj, svetlije nijanse maskare (zamislite roze, akvamarin, narandžasta, itd.) su podjednako očaravajuće.

605b0dd386d57a06d04d239591ec227e

Kako da nanesete na pravi način?

Predlažemo da nanesete više slojeva maskare, zato što je ideja da se pokrije svaka individualna trepavica. Za razliku od maskare u boji, za crnu ili smeđu maskaru je dovoljno nekoliko blagih poteza za lepu pokrivenost.

Međutim, kako bi se zaista izvukao maksimum, potrebno je da trepavice dobro uvijete i pustite da se svaki sloj potpuno osuši pre nego što nanesete naredni. Takođe, imajte čist češalj za trepavice pri ruci kako biste ravnomerno rasporedili maskaru od korena trepavice do vrha.

Saznaj više:
Povezani članci: