How To: MATCHA LATTE šminka je naš izbor ove sezone

10.03.2024.
RECOMMENDED

Svi vole latte šminku, a sada je došla na red matcha latte šminka. Zamislite kremasti matcha latte koji pijete u kafiću u kraju, samo na vašim kapcima. Bronzani ten sa kremastim zelenim senkama ili zelenim ajlajnerom – matcha latte je prelep prolećni trend.

Glavna razlika između latte šminke i matcha latte šminke je zelena nijansa na očima, kao i nijanse za usne i obraze koje dopunjuju zelenu. Zainteresovani? Otkrivamo kako da postignete ovaj look kod kuće.

Matcha latte sminka

Step by Step

BAZA: Iako se matcha latte šminka pre svega vrti oko očiju, takođe je važna prirodna baza (za razliku od potpuno mat izgleda). Tečni puder zamenite sjajnom hidratantnom kremom i vašim omiljenim hidratantnim korektorom, dodajući pokrivenost samo gde vam zaista treba.

Nakon što ste završili sa osnovom, nanesite kremasti bronzer za dodatnu dimenziju. Što se tiče obrva, prirodni izgled je pravi izbor. Sve što treba da uradite je da nanesete obojeni ili providni gel za obrve, bez da ih popunjavate.

RUMENILO: Zatim nastavite sa kremastim ili tečnim rumenilom u neutralnoj roze nijansi, kao što je Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush u nijansi Encourage, što dopunjavu zelenu boju koju ćete naneti na oči.

d29c6511ce221f244e64fc06e0f45e0a

OČI: A sada za najbolji deo! Nanesite omiljeni prajmer za oči i pronađite paletu sa više zelenih nijansi. Na kapku, utapkajte nijansu koja najviše podseća na matcha boju. Blendujte je sa mat, neutralnom nijansom. Zatim, za deo ispod donjih trepavica, odaberite još jednu zelenu nijansu. Predlažemo najsvetliju za dašak svetlosti u unutrašnjem uglu očiju.

Da biste upotpunili šminku, uvijte trepavice i nanesite maskaru. Čak možete upotrebite i ajlajner, za suptilnu tanku liniju dužinom kapka.

Saznaj više:
Povezani članci: