Neophodni koraci do STAKLENE KOŽE

19.03.2024.
RECOMMENDED

Staklena koža je već neko vreme popularan izraz u našem rečniku lepote. Ovaj trend je nastao u Koreji i odnosi se na kožu koja izgleda ekstremno sjajna i blistava, te podseća na staklo. Poslednjih nekoliko godina, brojni korejski beauty brendovi su lansirali proizvode koji su namereni postizanju efekta staklene kože.

Ovde izdvajamo šta zaista treba da znate o efektu staklene kože, i kako ga postići.

ŠTA DOVODI DO EFEKTA STAKLENE KOŽE?

Opis staklene kože bi bio ujednačen ten, glatka i sjajna tekstura. Važno je napomenuti da ovo ne znači da imate „savršenu“ kožu (sjajan i blistav izgled se može postići čak i ako imate akne). Zapravo, ovaj trend se odnosi na dovođenje kože do njenog najzdravijeg, najsjajnijeg stanja.

Ovo ste verovatno i očekivali, ali nije dovoljno koristiti prave proizvode za negu kože. Zdrave životne navike su jednako bitne – redovan i kvalitetan san, ishrana obogaćena nutrijentima, minimalna konzumacija alkohola, smanjenje stresa i redovna hidratacija.

Neophodni koraci do staklene koze

NEOPHODNI KORACI

Dvostruko čišćenje: Jedno čišćenje možda neće ukloniti svu prljavštinu i nečistoću sa površine (i ispod) vaše kože. Zato je bitno dvostruko čišćenje, posebno važno za one koji koriste šminku na bazi ulja ili sredstva za zaštitu od sunca.

Prvo upotrebite proizvod na bazi ulja kako biste uklonili šminku, sredstva za zaštitu od sunca i masnoću sa lica. Skoncentrišite se na delove lica koji su skloniji začepljenim porama. Zatim, nastavite sa čistačem na bazi vode kako biste uklonili sve što je ostalo. Za osobe sa suvom kožom, preporučuje se korišćenje hidratantnog čistača na bazi vode jer je hidratacija ključna za postizanje prirodnu blistavost. Ako ste skloni aknama, predlažemo čistače sa salicilnom kiselinom.

Eksfolijacija: Piling pomaže u uklanjanju mrtve kože, te sprečava nastanak začepljenih pora i uglađuje neujednačenu teksturu kože. Imate nekoliko različitih opcija za eksfolijaciju, od blagih čistača sa keratolitikom (kao što je salicilna kiselina) do hemijskih pilinga. Korišćenjem AHA, BHA i PHA kiselina, hemijski pilinzi će pomoći u razbijanju veza koje mrtve ćelije održavaju na površini kože.

Hidratacija: Hidratacija kože je najvažniji korak. Suva koža ne može da reflektuje svetlost na način na koji hidrirana koža može, zato treba koristiti hidrirajuće esencije, tonike ili serume. Umesto da jednostavno utrljate serum u kožu, sugerišemo da je umasirate kako bi se bolje upilo, a ako koristite više proizvoda, pustite da se svaki osuši pre nego što pređete na sledeći.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: