Otkrivamo šta je „Japanese head spa“, da li je i vama potreban?

  10.05.2024.
  RECOMMENDED

  U poslednje vreme, sve više ljudi širom sveta okreće se tradicionalnim japanskim metodama nege kože i kose kako bi postigli savršen balans između lepote i zdravlja. Jedan od najnovijih trendova koji dobija na popularnosti je „Japanese Head Spa“ – tretman koji je osmišljen da revitalizuje skalp i kosu koristeći tehnike i proizvode inspirisane japanskom tradicijom. Ovaj izraz, ali i sam tretman veliki je trend na društvenim mrežama, te se može očekivati i otvaranje većeg broja salona koji nude mogućnost korišćenja ove tehnike.

  0b81cf6175eebbf6a9651f2a67674fb8

  Japanese head spa, holističko iskustvo

  Ali šta zapravo podrazumeva ovaj tretman i da li je i vama potreban?

  „Japanese Head Spa“ kombinuje masažu skalpa, dubinsko čišćenje i hranjenje kose specifičnim japanskim proizvodima. Ova terapija nije samo estetska – ona ima i brojne zdravstvene koristi.

  Masaža skalpa je ključni deo ovog tretmana. Masaža se obavlja pritiscima na određene tačke na glavi, što poboljšava cirkulaciju krvi, opušta mišiće i smanjuje stres. Osim toga, masaža skalpa može podstaći rast kose i ojačati folikule.

  Dubinsko čišćenje je takođe važan korak u „Japanese Head Spa“ tretmanu. Koriste se specijalni šamponi i tretmani koji dubinski čiste skalp od nečistoća, viška masnoće i ostataka proizvoda za kosu. Ovo čišćenje oslobađa folikule dlake od začepljenja, što može poboljšati zdravlje kose i sprečiti probleme poput peruti i iritacije kože.

  head spa

  Hranjenje kose je poslednji korak u ovom tretmanu. Nakon čišćenja i masaže, koriste se posebni tretmani ili maske za kosu koje hidriraju, hrane i jačaju vlasi. Ovi proizvodi obično sadrže prirodne sastojke poput algi, ulja i ekstrakta biljaka koji su poznati po svojim regenerativnim svojstvima.

  Da li je „Japanese Head Spa“ tretman potreban i vama? To zavisi od stanja vaše kose i skalpa, kao i vaših želja i potreba. Ako imate probleme poput suve kože, peruti ili opadanja kose, ova terapija može biti od velike koristi. Ukoliko se okrenete komentarima onih koji su probali ovaj tretman, uverićete se da su ne samo delotvorni, nego da redovnom primenom rešavaju probleme opadanja kose i peruti.

  8dad5fdfa3aa5ab321f66ceb3c379c8c

  Takođe, ako želite da se opustite i uživate u jednom holističkom tretmanu koji će vas osvežiti i revitalizovati, „Japanese Head Spa“ definitivno vredi probati, ovo važi za one koji nemaju potencijalno problem sa kožom glave i dlakom. Ovaj tretman ne može da vam škodi, naprotiv.

  Foto: Pinterest, Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: