Koji je pravi način da se sporazumete sa svojim frizerom?

  07.05.2024.
  RECOMMENDED

  Ukoliko želite da napravite promenu u svojoj frizuri, ali sa druge strane imate strah od frizera, makaza i opšte od toga da li ćete se „dobro razumeti“. Evo saveta koji su, rekli bismo, opšte poznati, ali koji vam mogu pomoći da zaista dobijete ono što želite. Ukoliko budete pratili uputstvo, male su verovatnoće da dođe do loše komunikacije i da ne dobijete ono što ste zaista zamislili. Na kraju krajeva, frizer vas može uputiti u proces i otvoreno vam reći da li je data promena za vas, ili je ipak potrebno da izvršite korekciju.

  frizerom

  KAKO KOMUNICIRATI SA FRIZEROM

  Pripremite se unapred

  Razmislite o tome što želite prije nego što dođete u salon. Ako imate neke slike frizura koje vam se sviđaju, ponesite ih sa sobom. To će pomoći frizeru da bolje razume vaše želje. Kada birate fotografije, razgovarajte sa frizerom da li on možda ima idealnije rešenje za vas.

  Budite otvoreni za sugestije

  Važno je imati svoju viziju, ali budite otvoreni za sugestije frizera. Oni imaju iskustva i znanja o tome što bi vam najbolje odgovaralo, tako da bi njihovi saveti mogli biti korisni. Kada komunicirate sa frizerom budite svesni toga da on najbolje zna.

  Jasno izrazite svoje želje

  Kada objašnjavate šta želite, budite što jasniji i konkretniji. Koristite određene termine poput „skraćivanje vrhova“, „istaknuti pramenovi“ ili „fringe“. To će pomoći frizeru da bolje shvati šta želite. Problem sa frizerom može da nastane onda kada imate drugačije vizije o nečemu.

  88fe8e4e851a66979951229dd00cd5b4

  Budite realni

  Imajte realna očekivanja u vezi sa rezultatom. Ako vaša kosa nije pogodna za određeni stil ili boju, frizer će vam to reći. Budite spremni na dogovor i na to da prilagodite svoje želje kako bi odgovarale vašoj kosi. Sa frizerom nećete imati problem ukoliko odlučite da nađete kompromis koji će odgovarati za obe strane.

  Komunicirajte tokom procesa

  Ako primetite da vam se ne sviđa smer u kojem frizer ide, nemojte oklevati da mu to i kažete. Bolje je rešiti sitne nedoumice tokom procesa nego se nezadovoljno pogledati u ogledalo na kraju.

  Recite ako niste zadovoljni, na vreme

  Ako nakon završetka niste potpuno zadovoljni rezultatom, budite iskreni, ali budite i ljubazni. Objasnite što vam se ne sviđa i budite otvoreni za popravke. Sa frizerom morate imati otvorenu komunikaciju, bolje reći da ste nezadovoljni na vreme kada stvari i dalje mogu da se poprave.

  Dajte povratne informacije

  Nakon što završite, dajte frizeru povratne informacije o tome kako ste zadovoljni rezultatom i iskustvom. To će im pomoći da se poboljšaju i bolje zadovolje potrebe svojih klijenata u budućnosti, ali i vaše.

  f2b07a9099fd4b1f31b6c1e5297d2f93

  Sposobnost jasne i otvorene komunikacije ključna je za postizanje željenih rezultata kod frizure. Sledeći ove savete, možete osigurati da vaša poseta frizeru bude uspešna i da izađete iz salona s osmehom na licu.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: