Priscilla Presley: Kako da rekreirate njenu GLAM šminku

23.02.2024.
RECOMMENDED

Nakon što je Austin Butler prošle godine očarao gledaoce u ulozi Elvisa, ljudi širom sveta su ponovo počeli da istražuju ovu ikonu pop kulture, njegov stil kao i odnos sa suprugom Priscillom. Gotovo godinu dana kasnije, bivša gospođa Presley je dobila svoj film, inspirisan njenom knjigom Elvis i ja iz 1985. godine.

Pored toga što je u pitanju njena lična priča, film nudi vizuelnu inspiraciju koja potiče iz 60-ih i 70-ih godina, delom zbog vizije rediteljke Sofije Coppole, ali i zahvaljujući tome što je Priscilla tada zaista važila za beauty ikonu.

Ovde otkrivamo step-by-step kako da rekreirate njen prepoznatljiv mejkap look.

Priscilla Presley 1

Njen ajlajner

Priscilla Presley je definitivno zadužena za popularizaciju mačkaste šminka za oči.

Prvo, počnite sa stvaranjem konture krila cat eye ajlajnera (i nemojte da odustajete ako vam je potrebno više od jednog pokušaja). Savršeno oštar i precizan oblik je izazov čak i za profesionalce. Kada ubodete konturu, vreme je da popuniti oblik pomoću tečnog ajlajnera. Popunite gornji deo konture, povezujući je sa gornjom linijom trepavica. Zatim docrtajte tanku, ravnu liniju nadole kod unutrašnjeg ugla oka kako biste postigli dodatno dramatičan efekat, koji je karakterističan za njenu šminku.

Njene trepavice

Nemojte da zaboravite na trepavice! Preporučujemo maskaru za volumen (u jednom sloju), ali i uvijač trepavica pre toga. Uvijač će vam otvoroiti oči, što stvara efekat lutke. Ukoliko primećujete grudvice po trepavicama, znači da ste preterali. Za ovaj izgled, maskara prosto treba da vam izduži trepavice, dok tečni ajlajner dominira.

46a5e69968ab66f9d8af8d6067f1f266 1

Njen ruž

Sada kada ste završili sa očima, sve što je preostalo je retro izgled usana. Izaberite olovku za usne koja je nekoliko nijansi tamnija od prirodne boje, a zatim izaberite mnogo svetliji ruž i popunite oblik s tim.

Za ovaj korak preporučujemo tečni ruž ili sjaj visoke pigmentacije. Prepoznatljiva boja usana tokom 60-ih je baby pink nijansa, ali svetlo braon ili bež su takođe dobar izbor.

Saznaj više:
Povezani članci: