ŠTA JE ZAJEDNIČKO beauty rutini Gwyneth Paltrow, Selene Gomez i Rosie-Huntinghton Whiteley?

21.11.2023.
RECOMMENDED

Micelarna voda je proizvod čije se količine ubedljivo najviše prodaju za vreme Nedelje mode u Parizu, kad se kupuje na veliko, kako redovni korisnici, u ovom slučaju šminkeri i manekenke, ne bi ostali bez svojih redovnih zaliha. U zemlji u kojoj je nega podignuta na nivo umetnosti, a žene najlepše i najsporije stare – ako ostavimo po strani Koreanke čija rutina nege zahteva preko 10 koraka, tamo je micelarna voda i dalje najprodavaniji beauty proizvod, s tim da se njegova popularnost raširila i u druge delove sveta, gde ga, posebno u Holivudu, u velikim količinama upotrebljavaju i celebrity ličnosti.

Ako pitate se pitate šta je zajedničko Gwyneth Paltrow, Drew Barrymoore, Khloe Kardashian, Seleni Gomez i Rosie Huntinghton-Whiteley i bez čega one ne mogu da zamisle svoju beauty rutinu, dobićete istovetan odgovor – micelarne vode.

Zašto baš micelarna voda?

Iako izgleda kao obična voda, sastojci micelarne vode  su toliko usavršeni, da ona efikasno uklanja sve nečistoće sa lica, čak i vodootpornu šminku. Prema rečima dermatologa, molekuli u micelarnoj vodi razlažu šminku do njenog potpunog uklanjanja, toliko nežno da pri prvom susretu sa ovim proizvodom niste sigurni da li ste uopšte očistili kožu. Ali, verujte nam na reč – jeste.

Dovoljno je samo nekoliko kapi micelarne vode naneti na tupfer i njime prebrisati lice, bez jakog trljanja, kako bi se uklonile masnoće, nečistoće i šminka, i to bez iritacija. 

LZR01529 2
LZR01902 3

Kako odabrati odgovarajuću micelarnu vodu?  

Kad ste odabrali nekoliko micelarnih voda koje odgovaraju vašem tipu kože, razmilite o specifičnim potrebama – ako imate problem poput akni, hiperpigmentacije ili drugih specifičnih problema, potražite micelarnu vodu koja je nudi konkretna rešenja. Proučite sastojke na poleđini vode, pročitajte recenzije, i, ako je moguće, isprobajte manju količinu proizvoda pre nego što ga u potpunosti uključite u svakodnevnu rutinu.

LZR01503 5
LZR01369 3

Iako deluje kao složen zadatak, s obzirom na to da na tržištu ima mnogo vrsta micelarnih voda, odabir je prilično lagan jer zavisi od tipa kože, preferencija i specifičnih potreba. Ako imate suvu kožu, potražite micelarnu vodu koja sadrži hidratantne sastojke poput glicerina ili hijaluronske kiseline. Osobe sa masnom, treba da probaju micelarnu vodu koja apsorbuje višak masnoće i reguliše sjaj, oni sa osetljivom kožom treba da biraju vodu bez parfema i sa aminokiselinama, koje sprečavaju i umiruju iritacije.

Zašto vam je potrebna micelarna voda sa aminokiselinama?  

Aminokiseline su osnovne jedinice proteina i imaju ključnu ulogu u mnogim biološkim procesima uključujući rast, razvoj i održavanje tkiva. Proteini u koži, najvećem organu ljudskog tela, sastoje se od lanaca aminokiselina koji stvaraju strukturu i funkciju različitih komponenata kože, uključujući kolagen, elastin i keratin.

LZR01356 2
LZR01614 1

Uz sve to, NIVEA micelarna voda sa aminokiselinama ima dodatak – dekspentenol, oblik vitamina B5, koji se često koristi u kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima zbog povoljnih učinaka na kožu i kosu. Kada se nanese, dekspantenol se može pretvoriti u pantotensku kiselinu, koja je ključna komponenta koja sudeluje u metaboličkim procesima i obnovi tkiva. To može pomoći u održavanju zdrave kože i ublažavanju određenih problema kože. 

Specijalno kreirana za osetljivu kožu, NIVEA Micellar Water Soothing, umirujuća micelarna voda sa dodatkom aminokiselina, uklanja šminku, čisti, hidrira i umiruje kožu, bez ikakvih ostataka. Umirujuća formulacija sadrži nežni kompleks aminokiselina, dekspantenol i micele za čišćenje lica. Efikasno uklanja šminku i nečistoće sa vašeg lica u samo nekoliko laganih pokreta. Bez parfema, dermatološki i oftalmološki potvrđeno da odgovara koži.

Još uvek niste sigurni da je ovo idealna micelarna voda za vas? 

Osnovana 1882. godine u Nemačkoj, kompanija NIVEA svetu je prvi proizvod predstavila 1911. Sa dugom i bogatom istorijom koja traje više od jednog veka, ovo je brend koji razume potrebe potrošača širom sveta i konstantno razija proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvaliteta.

LZR01772 5
LZR01943 1

Zbog doslednog kvaliteta i učinkovitosti, NIVEA ima poverenje potrošača širom sveta i poznata je po kontinuiranim naporima u istraživanju i razvoju proizvoda koji koriste najnovija saznanja o nezi kože i sastojcima koji donose benefite. U proizvodima se koriste najkvalitetniji sastojci, a uprkos tome cene proizvoda su pristupačne i oni su lako dostupni – ima ih u gotovo svim zemljama na svetu. 

U kompaniji NIVEA, podjednako se brine o planeti koliko i o kvalitetnim sastojcima za negu kože – NIVEA je posvećena održivosti tako što koristi recikliranu plastiku i kreira biorazgradive formulacije, koje sadrži i NIVEA umirujuća micelarna voda za osetljivu kožu. 

Foto i video produkcija za BURO. Serbia: Balaban Group

Saznaj više:
Povezani članci: