Pretraga

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje

Serijska lepota

Tekst: Manda Javorina

U borbi za prevlast nad našim srcima Netflix i HBO stalno povećavaju uloge. Nemamo ništa protiv ovog takmičenja u kom je jednostavno nemoguće ne uživati, a poslednjih meseci ono se intenzivno prebacilo i u beauty arenu. Činjenica da se trendovi rađaju na ekranu svakako nije nova ali je sada ova pojava prerasla u pravu stihiju. Pre nekoliko meseci pratili smo čitave diskusije o savršeno ovalnom manikiru koji Night King ima u poslednjoj sezoni serije "Igre prestola", a koji je igrom slučaja potpuno u trendu, kovrdžave šiške su se vratile na scenu zahvaljujući Natashi Lyonne i njenoj Nadiai. Sada, kada je smena sezona takoreći iza ćoška, naslovi koji nas vrebaju sa svih strana odnose se manje na izveštaje sa Nedelja mode (ili čak Instagram trendove), a mnogo više na dva trenutna šampiona streaming kuća: serija "Euforija" i "Stranger Things".

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 1)
Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 2)

 

Ako je suditi po tome kako se borba odvija poslednjih meseci, Netflix dominira kada je kosa u pitanju, a HBO makeupom. Pored očiglednih marketinških razloga i saradnji sa raznim brendovima na ograničenim serijama silnih proizvoda, iza ovoga stoji i nešto vrlo prirodno: za sve nas beauty entuzijaste malo šta je tako katarzično kao onaj trenutak kada se u nekom chic flicku pojavi glavna heroina, a ceo svet zastane. Znate na šta mislim, post-makeover Brittany Murphy. Obrve Sandre Bullock kada preko nje pređe cela mašinerija priprema za izbor za mis… Politički korektno ili ne, kozmetika utiče na dramu i čini da svi makar malo zadrže dah. A danas je mnogo više inkluzivna, a mnogo manje "izbor za mis". Malo ko, osim profesionalaca i teških zaljubljenika, je svestan koliko razmišljanja ide u vizuelno konstruisanje svakog lika, bilo da se radi o šminkanju ili odeći. Najbolje kreacije su zapravo "neprimetne" zato što onda lik ne možete ni da zamislite nekako drugačije, a vaša identifikacija počinje u sekundi kada uzmete četkicu u ruke ili odete kod frizera.

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 3)
@donni.davy

Politički korektno ili ne, kozmetika utiče na dramu i čini da svi makar malo zadrže dah.

 

 

Ako smo opsednuti serijama (a jesmo), onda smo opsednuti i scrunchie gumicama koje su sa temena Milly Bobbi Brown preplavile društvene mreže (i piste) i njenom raščupanom kovržavom paž-frizurom. Natapirana šoferka na glavi glumca Joe Kerryja? Priznajte da ste razmišljali o tome da probate sličnu periku za sledeći maskenbal. Lik i frizura Dustina (Lionel Richie inspo?) imaju svoju sopstvenu Reddit prepisku.

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 4)
@strangerthingstv

Činjenica da se trendovi rađaju na ekranu svakako nije nova ali je sada ova pojava prerasla u pravu stihiju.

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 5)

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 6)

 

Serija Euforija je trenutno ozbiljan igrač i verovatno zaslužna za dupliranje prodaje šljokica van sezone Božića i Nove Godine, a šminkerka Doniella Davy koja je odgovorna za lookove koji su nam pomutili razum postala je senzacija. Dodala bih, sa punim pravom. Njena šminka spada pod kategoriju psiholoških studija, evoluciju likova i njihovo unutrašnje stanje skoro da prati efektnije i tačnije od samog teksta, a istovremeno je tako upakovana da jedva čekate da zagnjurite prste u boje. I svi su srećni (ne likovi, nego mi). Mislite da ovo sve shvatam preozbiljno? Možda. Ali, u ovom konkretnom primeru, probajte da mi odgovorite na sledeće: kada je mejnstrim javnost poslednji put iskreno sanjala da jedan na jedan izgleda kao trans osoba? Sad guglujte Jules. I dajte više te šljokice!

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 7)
@donni.devy

Kada je mejnstrim javnost poslednji put iskreno sanjala da jedan na jedan izgleda kao trans osoba?

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 8)

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 9)

 

 

Netflix i HBO nam nude i beauty trendove za bindžovanje (фото 10)
@donni.devy

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor