Pretraga

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu

Tekst: Manda Javorina

Ostrva, metropole, trešnje u Japanu ili vrela pustinja. Šta ako vam kažem da je dovoljno da udahnete miris i zatvorite oči pa da otputujete gde god poželite? U to duboko verujem, a iskreno i praktikujem. Dalje reči su potpuno nepotrebne: ovo su neke od najboljih karata za najlepša putovanja iz mašte, probajte ih!

Shalimar Souffle de lumière, Guerlain

Vrtovi Šalimara, Indija

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 1)

Parfemska oda vrtovima Shalimara ima nekoliko reinkarnacija, a ova je najnežnija ali jednako moćna. Puderaste orijentalne note vanile i belog mošusa odvešće vas u daleku Indiju i ispričati vam jednu od najlepših ljubavnih priča.

Poets of Berlin, Vilhelm Parfumerie

Berlin

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 2)

Koktel borovnice i limuna kao simbol šljokica i zabave na osnovi od vetivea koji nosi ozbiljan talenat, vratiće vas u doba u kom je u Berlinu živeo i radio David Bowie. Glamur, sloboda i pomeranje granica sve upakovano i jedan grad koji je ponovo epicentar kreativaca.

Light Blue Eau Intense, Dolce&Gabbana

Sicilija i Amalfi obala

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 3)

Parfem koji je postao sinonim za italijanska ostrva isto koliko i kristalno plava voda, vespe i sladoled. Inspirisan Sicilijom, uvukao se u naša srca, a samo jedan udah dovoljan je da čujemo šum talasa i Deana Martina koji peva "That’s Amore" u pozadini.

Batucada, L'Artisan Parfumeur

Brazil

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 4)

Da li vam je Brazil na listi zemalja za posetiti? Za vreme karnevala? Batucada je vrsta sambe po kojoj je Brazil poznat, a ovaj parfem je oda njenoj duši i oda karnevalu i njegovim igračima. Stavite ga i uskoro ćete začuti zvuke muzike.

Un jardin sur le Nil, Hermès

Asuan i dolina reke Nila

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 5)

Impresionistička šetnja pored bašte koje se pružaju na ostrvima pored Asuana na legendarnoj reci, u srcu ovog mirisa nalaze se note zelenog manga, lotusovog cveta, egipatske smokve i mirišljave trske koje će učiniti da zaboravite gde se zapravo nalazite (i, možda, preselite u roman Agathae Christie?)

Mojave Ghost, Byredo

pustinja Mohave

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 6)

Želite toplotu, sunce i vreme koje kao da stoji? Pustinja Mohave je čudo prirode koje se proteže kroz tri američke države i dom je jednom od najlepših cvetova na svetu zvanom "ghost flower". Udahnite duboko njegov miris i transportujte se u ovaj mistični predeo.

Tuscan Leather, Tom Ford

Toskana

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 7)

Zaboravite neroli i citruse sa Kaprija, ovo je druga strana Italije. Parfem koji nas vodi u senzualnu Toskanu u kojoj vladaju noćni jasmin i miris izvrnute kože. Seksi, instinktivan i pomalo tabu. “Sirov ali i prefinjen” po rečima samog Forda.

Les Eux de Chanel, Chanel

Pariz - Bijaric - Venecija - Dovil

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 8)
Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 9)
Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 10)

Parfemski koncept koji vas vodi na pravo mirisno putovanje na mondenska mesta koja su obeležila život same Coco: Bijaric, Venezija i Dovil. Ne dozvolite da vas prevari to što su note lagane - formulacija slična kolonjskoj vodi nije im oduzela ništa od karaktera.

L.A. Woman, Apiece Apart by Bodha

Los Anđeles

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 11)

Mešavina čistih biljnih aroma i organskog ulja kao baze, ovo je miris koji evocira toplinu i zalaske sunca u Los Anđelesu, a sve to na eko vrednostima koje grad neguje. Narandže i jasmin postaće vaš dnevni ritual kada želite da manifestujete svoj bezgranični potencijal.

Ever Bloom Sakura Edition, Shiseido

Japan

Parfemi koji će vas odvesti na najlepša mesta na svetu (фото 12)

Japan biste svakako voleli da vidite za vreme cvetanja trešanja, zar ne? U ovom trenutku, tu je ograničena serija Shiseido parfema Ever Bloom posvećena upravo sakuri - cvetu japanske trešnje. Samo špricnite i zatvorite oči.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor