LIKE A PRO: Šminkerka Hailey Bieber, otkriva pet caka za nanošenje ajlajnera

03.12.2023.
RECOMMENDED

Način na koji stavljate ajlajner može napraviti ogromnu razliku u vašem izgledu, kaže KATIE JANE HUGHES, mejkap artistkinja i beauty preduzetnica.

U nastavku čitajte njene jednostavne savete – za što lakše nanošenje ajlajnera.

Prvo koristite olovku

Kako biste sa što više samopouzdanja naneli crnu liniju ajlajnerom na kapak, počnite s olovkom (kohl) za oči. Lako se razmazuje i skida, dajući fleksibilnost i prostor za korekciju – jednostavno nacrtajte liniju, odredite oblik i uklonite delove ako je potrebno, zatim koristite to kao okvir.

Precizno pređite preko olovke tečnim ili gel ajlajnerom kako biste usavršili liniju i produžili njeno trajanje.

Bitno je odakle krećete

Ako želite tanak, delikatan, jedva primetan izgled ajlajnera, započnite liniju od unutrašnjeg ugla oka – ako iscrtate ajlajner tanko duž linije trepavica, na spoljnom uglu dobićete maleni zavijutak, ili krilce (wing).

Ukoliko želite izražajniji izgled, izbegnite povlačenje ajlajnera preko cele linije kapka od unutrašnjeg ugla, već umesto toga nacrtajte krilce na spoljnom uglu, pa iscrtavajte kapak odatle ka unutra.

Prvo stavite maskaru, pa ajlajner

Iako većina nas maskaru ostavlja za kraj, Katie smatra da je bolje da je nanesmo pre ajlajnera zato što i ona oku daje određeni okvir, pa nam posle preostaje samo da taj okvir pratimo ajlajnerom, posebno ako na kraju iscrtavamo podignuto krilce.

Nanosite ajlajner dok su vam oči otvorene

To posebno važi za oči sa spuštenim kapcima. Kada su vam oči zatvorene, možete nacrtati savršeni wing, ali kada ih otvorite oči, višak kože će sakriti iscrtanu liniju i zato je bolje da bojite otvorenih očiju. U početku može biti neprijatno, ali Katie obećava da se na ovaj način brzo naviknemo.

Eksperimentišite s bojama

Nijanse koje se nalaze u prirodi – smeđe, sivkaste, tamnozelena, bronzana nijansa, dobro funkcionišu na skoro svim očima. Za što prirodniji izgled, ne morate da im iscrtavate krilce, „a za nešto smeliji izgled, iscrtajte kapke crnom, pa preko toga povucite linijuu nekoj drugoj boji, jarko plavoj na primer.

Saznaj više:
Povezani članci: