Negujte se kao Zendaya

  12.03.2024.
  RECOMMENDED

  Predivna Zendaya, koju obožavamo zbog glumačkih dometa, poslednjih godina ističe se kao modna ikona, ali i neko ko na crvenim tepisima iznenadi šminkom i frizurom. U privatnim izdanjima je najčešće viđamo bez šminke, ali kad se sredi za javna pojavljivanja, izgleda zanosno. Joomee Song, osoba koja brine o njenom licu (slavna vizažistkinja iz Holivuda) za online magazin portala net-a-porter.com, tvrdi da zna tajnu sjajnog izgleda njene kože, tačnije ona kaže da Zendaya ima zategnuto, čvrsto i čisto lice jer pazi i ne preskače sledećih 6 koraka.

  Posvećuje posebnu pažnju liniji vilice

  Ako postoji jedno ključno mesto za masažu lica, onda to treba da bude duž linije vilice – posebno duž maseteričnog mišića (mišić koji prolazi duž obe strane vilice). Maseteriči mišić najjači je na telu i konstantno ga koristimo za žvakanje, govor, stezanje i slično, pa često postaje napet. Takođe, on je putanja za limfni drenažni sistem, nerve lica i kapilare, te mora da mu se omogući fleksibilnost kako bi ovi sistemi lako mogli da se kreću ispod njega.

  Maseterični mišić je debeli mišić koji povezuje kost vilice i kost obraza i igra glavnu ulogu prilikom žvakanja. Ako stežemo vilicu kada ste pod stresom, postoji velika verovatnoća da ćemo previše naprezati maseterični mišić. Zategnutost ovog mišića izaziva lančanu reakciju u mišićima glave, odnosno gradi napetost i u mišićima vrata i cele glave, uključujući tu i mišiće na dnu lobanje, što se manifestuje glavoboljama.

  ulje masaza
  Charlotte Tilbury, ulje za masažu
  ulje 2
  Augustinus Bader, ulje za masažu

  Kada je opušten, menja sve u vezi našeg izgleda lica, a može olakšati i glavobolje i bol u vratu. Joomee Song, koja brine o tome da Zendaya ne bude napeta, posebnu pažnju obraća na masažu linija vilice.

  Koristi ruke za masažu, ne samo alate

  zendaya 1

  Kod masaže lica sve je u tehnici ili kako pritiskamo određeno područje. U svom studiju, posebno onda kad joj dođe Zendaya, Joomee Song počinje sa japanskim tehnikama masaže. Ali mi, kod kuće, kaže ona, možemo da koristimo bilo koji alat – gua sha ili valjak za lice, važno je samo da završimo masažu koristeći ruke, jer naši prsti imaju senzornu memoriju koju uređaji nemaju. Dodirujući kožu, možemo manipulisati mišićima i na taj način olakšali napetost.

  w920 a3 4 q60
  Nuface, mini starter alat za negu lica
  w920 a3 4 q60 1
  Joanna Czech masažer za lice

  Brine o tome kako i kad čisti kožu

  Čišćenje je najvažniji korak u režimu nege i mnogi, baš zbog toga, preteruju u tome. Joomee Song savetuje da, kao Zendaya, odaberete najblaži čistač koji možete koristiti kako biste uklonili i ulje i šminku, što je, za većinu tipova kože, cleanser na bazi ulja. Nakon njega, na red dolazi krema ili lagani serum, ako je koža masnija. Preko noći, koža stvara zdravu zaštitnu barijeru i ako želite da je ojačate, da biste održali zdravu kožu, ujutru ne morate čistiti kožu, osim ako imate nekih problema, kao što su akne, recimo.

  w920 a3 4 q60 2
  DR. BARBARA STURM cleanser za lice
  w920 a3 4 q60 3
  Tata Harper cleanser za lice

  Balansira jačanje mišića sa opuštanjem mišića

  Svedoci smo trenda vežbanja mišića lica, kako bismo imali čvrššu kožu, ali, ako dodajete više stresa mišićima, to stvara nedovoljan limfni protok i veze ispod mišića, tako da je najbolji pristup opuštanje i smanjenje napetosti. U radu sa klijentima, među kojima je i Zendaya, Joomee Song otkrila je da svaka osoba ima dominantnu stranu lica, onu koja je masnija i čvršća, što dovodi do zadržavanja vode, što omogućava toksinima da duže ostanu na toj strani, što opet dovodi do pojave bubuljica, crvenila i, na kraju, opuštene kože. Dakle, više vremena posvećeno masaži dominantne strane izuzetno je korisno kako bi se izbalansirala struktura lica.

  w920 a3 4 q60 4
  Cellreturn masažer
  w920 a3 4 q60 5
  La Praire serum za lice

  Znoji kožu – kupkom

  Iako deluje kao da to radi samo spolja, kupka, zapravo, ogroman sjaj daje koži iznutra. Temperatura vode u kupki trebalo bi da bude malo toplija od telesne, a u njoj ne treba da sedite duže od 10 minuta – važno je da se malo znojite jer znojenje čini da koža stvori zaštitni sloj masnoće na površini. Međutim, ne treba koristiti previše vruću vodu, jer ona može da otopi taj „zdravi štit“ koji se stvara.

  w920 a3 4 q60 6 1
  Loewe sapun
  w920 a3 4 q60 7
  Aesop sapun

  Tretira upale pravim sastojcima

  Žena koja je najviše vremena u svom životu provela u Japanu, shvatila je da mnoge stvari koje radimo za svoju kožu – u Evropi ili Americi, izazivaju upalu. Koža reaguje na stres koji je često prouzrokovan preteranim tretmanima ili korišćenjem pogrešnih proizvoda. Vitamin K i centella asiatica dva su omiljena antiinflamatorna sastojaka koje koristi Zendaya, kao i vitamin C, ali njega ne koristiti svakodnevno. Naša koža ne može podneti više od 20% vitamina C i kada se jednom nanese na kožu, ostaje tamo 72 sata, tako da nije nešto što bi trebalo koristiti svaki dan.

  w920 a3 4 q60 8
  Augustinus Bader Body Cleanser
  w920 a3 4 q60 2 1
  DR. BARBARA STURM cleanser za lice

  Saznaj više:
  Povezani članci: