4 recepta za HLADAN POTAŽ koji će osvežiti svakodnevni meni

autor BURO.
136

Užurbani tempo svakodnevnog života zahteva brze i osvežavajuće obroke koji će nas napuniti energijom i zadovoljiti naš organizam neophodnim nutritientima. Jedan od najboljih načina da se rashladimo i uživamo u zdravim sastojcima je kroz hladne potaže. Evo četiri recepta koji će uneti novu dimenziju u vaš jelovnik i osvežiti svaki dan. Recepti su jednostavni za pripremu, a sigurno će mnogima osvežiti prolećnu trpezu.

potaz

Recepti – HLADAN POTAŽ

Krastavac & avokado

Sastojci:

  • 2 krastavca, oljuštena i iseckana
  • 1 avokado, oljušten i iseckan
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • Sok od 1 limete
  • 1 šolja jogurta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • U blenderu izmiksajte krastavce, avokado, beli luk, sok od limete i jogurt dok ne dobijete glatku smesu.
  • Začinite solju i biberom po ukusu.
  • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
  • Poslužite hladno, ukraseno listićima mente ili komadićima krastavc
c39352075abdc4e6d2faf2dfff2263d6

Paradajz & bosiljak

Sastojci:

  • 500g svežih paradajza, iseckanih
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • U blenderu izmiksajte paradajz, maslinovo ulje, beli luk i bosiljak dok ne dobijete glatku smesu.
  • Začinite solju i biberom po ukusu.
  • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
  • Poslužite hladno, ukrašeno listićima svežeg bosiljka i kapljicom maslinovog ulja.
54810d40d24ebd904b12e95f5ce278d1

Tikvica & limun

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice, iseckane
  • Sok od 2 limuna
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 1/2 šolje povrćnog bujona
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  • Tikvice stavite u blender zajedno sa sokom od limuna, maslinovim uljem, belim lukom i bujonom.
  • Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
  • Začinite solju i biberom po ukusu.
  • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
  • Poslužite hladno, dekorisano kriškom limuna ili listićima sveže mente.
3e3b0c9bfde5c4efb58eb0ee00eeeeb4

Jagoda & krastavac

Sastojci:

  • 2 šolje svežih jagoda, očišćenih
  • 1 krastavac, oljušten i iseckan
  • 1/4 šolje jogurta
  • Sok od 1 limete
  • 1 kašika meda
  • So po ukus

Priprema:

  • U blenderu izmiksajte jagode, krastavac, jogurt, sok od limete i med dok ne dobijete glatku smesu.
  • Dodajte so po ukusu.
  • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
  • Poslužite hladno, ukraseno listićima mente ili komadićima jagode.
740a7af6880bfe90b44d5bbf5b1aa229

Ovi hladni potaži su ne samo osvežavajući, već i puni zdravih sastojaka koji će vas napuniti energijom za sve izazove koje vam donosi svaki dan. Isprobajte ove recepte i uživajte u novim ukusima koji će obogatiti vaš svakodnevni meni.

Foto: Pinterest