4 recepta za HLADAN POTAŽ koji će osvežiti svakodnevni meni

    16.04.2024.
    RECOMMENDED

    Užurbani tempo svakodnevnog života zahteva brze i osvežavajuće obroke koji će nas napuniti energijom i zadovoljiti naš organizam neophodnim nutritientima. Jedan od najboljih načina da se rashladimo i uživamo u zdravim sastojcima je kroz hladne potaže. Evo četiri recepta koji će uneti novu dimenziju u vaš jelovnik i osvežiti svaki dan. Recepti su jednostavni za pripremu, a sigurno će mnogima osvežiti prolećnu trpezu.

    potaz

    Recepti – HLADAN POTAŽ

    Krastavac & avokado

    Sastojci:

    • 2 krastavca, oljuštena i iseckana
    • 1 avokado, oljušten i iseckan
    • 1 čen belog luka, sitno iseckan
    • Sok od 1 limete
    • 1 šolja jogurta
    • So i biber po ukusu

    Priprema:

    • U blenderu izmiksajte krastavce, avokado, beli luk, sok od limete i jogurt dok ne dobijete glatku smesu.
    • Začinite solju i biberom po ukusu.
    • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
    • Poslužite hladno, ukraseno listićima mente ili komadićima krastavc
    c39352075abdc4e6d2faf2dfff2263d6

    Paradajz & bosiljak

    Sastojci:

    • 500g svežih paradajza, iseckanih
    • 1/4 šolje maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka, sitno iseckana
    • 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog
    • So i biber po ukusu

    Priprema:

    • U blenderu izmiksajte paradajz, maslinovo ulje, beli luk i bosiljak dok ne dobijete glatku smesu.
    • Začinite solju i biberom po ukusu.
    • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
    • Poslužite hladno, ukrašeno listićima svežeg bosiljka i kapljicom maslinovog ulja.
    54810d40d24ebd904b12e95f5ce278d1

    Tikvica & limun

    Sastojci:

    • 2 srednje tikvice, iseckane
    • Sok od 2 limuna
    • 1/4 šolje maslinovog ulja
    • 1 čen belog luka, sitno iseckan
    • 1/2 šolje povrćnog bujona
    • So i biber po ukusu

    Priprema:

    • Tikvice stavite u blender zajedno sa sokom od limuna, maslinovim uljem, belim lukom i bujonom.
    • Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
    • Začinite solju i biberom po ukusu.
    • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
    • Poslužite hladno, dekorisano kriškom limuna ili listićima sveže mente.
    3e3b0c9bfde5c4efb58eb0ee00eeeeb4

    Jagoda & krastavac

    Sastojci:

    • 2 šolje svežih jagoda, očišćenih
    • 1 krastavac, oljušten i iseckan
    • 1/4 šolje jogurta
    • Sok od 1 limete
    • 1 kašika meda
    • So po ukus

    Priprema:

    • U blenderu izmiksajte jagode, krastavac, jogurt, sok od limete i med dok ne dobijete glatku smesu.
    • Dodajte so po ukusu.
    • Ostavite potaž u frižideru da se dobro ohladi pre posluživanja.
    • Poslužite hladno, ukraseno listićima mente ili komadićima jagode.
    740a7af6880bfe90b44d5bbf5b1aa229

    Ovi hladni potaži su ne samo osvežavajući, već i puni zdravih sastojaka koji će vas napuniti energijom za sve izazove koje vam donosi svaki dan. Isprobajte ove recepte i uživajte u novim ukusima koji će obogatiti vaš svakodnevni meni.

    Foto: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: