Let’s Talk About SEX Baby: 8 Instagram naloga koje treba da pratite ako želite da poboljšate seksualni život

21.03.2024.
RECOMMENDED

Iako je 2024, mnogo toga o seksualnosti i intimnosti i dalje deluje nejasno. Možda to možemo pripisati nedovoljnom seksualnom obrazovanju ili društvenim tabuima, no tako je, kako je. Ipak, ako želite da popunite rupe u svom razumevanju zadovoljstva, odnosa, želje, dinamike moći, seksualnog zdravlja i slično, mogli biste da zapratite sledećih 8 instagram profila.

Super 8

U ovih 8 instagram profila spadaju nalozi seks terapeuta, seksologa i stručnjaka za intimnost. Bilo da su to profili sa korisnom ikonografijom ili terapeutskim savetima, na nekom od njih ćete sasvim sigurno pronaći odgovore na vaša pitanja i obogatiti svoje znanje o telu, seksu, odnosima.

Emily Nagoski

Emily Nagoski je seksualni edukator još od devedesetih. Njen bestseler Come As You Are (kod nas je knjigu izdala Laguna u prevodu: „Budi takva kakva jesi“) pojednostavio je postojeću nauku o ženskoj želji, gde je Nagoski posebno opisala model dvostrukog kontrole seksualnog odgovora kao „automobil sa gasom i kočnicama“.

8 instagram naloga o seksu

Ona je srdačna, velikodušna i bez predrasuda – neophodne osobine za nekog ko savetuje ljude o seksualnom životu. Ako ste u vezi, njen najnoviji roman Come Together istražuje kako održavati ispunjavajući seksualni život tokom vremena.

Njen instagram nalog, bilten „Confidence & Joy“ koji ima preko 30.000 pretplatnika i njena TED predavanja odlični su izvori za sve što vas zanima o seksu.

Laura Miano

Laura Miano je seksolog, pisac i suvlasnik koncept prodavnice seksualnih igračaka Posmo sa sedištem u Melburnu. Izuzetno empatična, ona stvara siguran prostor za razgovor o seksualnim poteškoćama i istraživanje načina za poboljšanje seksualnog života, čak i ako se ne uklapa u tradicionalne norme. Nudi radionice, terapije i savetovanja o karijeri. Ako ste u Melburnu i tražite terapeuta koji je otvoren i inkluzivan, Laura Miano može biti dobar izbor.

Chantelle Otten

Cenjena seksološkinja sa sedištem u Melburnu, sebi je postavila cilj (to je verovatno uradilo svih 8 seksologa koje preporučujemo) da poboljša seksualno samopouzdanje svojih klijenata i pratilaca. Uz to, ona je ambasadorka za Bumble, Love Honey i Kerastase. U septembru 2021. godine, Otten je napisala prvi roman, Najbolja seksualna edukacija koju nikada niste imali, u kojem se trudi da popuni praznine u našem znanju o seksu.

Georgia Grace

Možda je poznajete kao suosnivačicu brenda Normal ili po ikonografiji na Instagramu, a možda čak i po pojavljivanju u podkastu It’s A Lot Abbie Chatfield. Ona se zalaže za normalizaciju razgovora o intimnosti, seksu i odnosima, i to čini bez srama, uz vrlo informisan pristuo o tome kako treba pričati o traumama. Georgia Grace je stručnjak za somatsku seksologiju i kao queer žena posvećena je pružanju inkluzivnog i sigurnog prostora za LGBTQIA+ zajednicu tokom svojih sesija.

Queer Sex Therapy

Putem Instagram i TikTok naloga @queersextherapy, Casey Tanner razgovara sa svojom publikom (300.000 pratilaca) o tome kako razvijati zdrave odnose i imati zadovoljavajući seksualni život. Pružajući pouzdane savete, njen prostor je teritorija u kojoj nema mesta za sram, i gde deli praktične alate, ideje i pristupe. Tenner je osnivačica i izvršna direktorka The Expansive Group, startapa za terapiju pola i seksualnosti koji godišnje opsluži preko 500 LGBTQIA+ klijenata, a ima i podkast Safe Word. Uskoro ćete moći da čitate i njen roman Feel It All (izlazi 14. maja ove godine).

Kamil Lewis

Druga polovina podkasta Safe Word, Kamil Lewis ima master diplomu iz kliničke psihologije i pristupa terapiji seksualnosti kroz intersekcionalnu prizmu. Kod njen nijedna tema nije zabranjena, a Lewis se angažuje na svemu – od seksualne izvedbe do bola, seksualnog rada i nestrogo-monogamnih odnosa, sa predanošću da se ukloni stam i umesto toga istakne zadovoljstvo.

Selina Nguyen

Terapeutkinja za odnose i seksualnost u kvir zajednici, Selina Nguyen ističe se svojim razigranim pristupom. Između grafika o postupcima nakon seksa, seksualnoj rutini i intimnosti kroz neurodivergentnu prizmu, kod nje ćete naći mnoštvo mimova (više od 8) i otvorenih, ali vešto nijansiranih misli. Tu su temeljne informacije, ali servirane s humorom. Obožavaćete njen stil.

My Friend in Sex Ed

Niamh Mannion, 8. seksualna terapeutkinja, ali sa diplomom koja uključuje znanje o osobama sa invadilitetom i razvojnom edukacijom i magistraturom iz seksologije, ona se danas specijalizuje u terapiji kojoj se susreću pitanja invaliditeta i prava na seksualnost. Žestoka pobornica oba pitanja, Mannion deli informacije i statistike na svojim društvenim mrežama, zajedno s preporukama knjiga zahvaljući kojima ćete proširiti svoje razumevanje seksualnosti i intimnosti.

Fotografije: Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: