Pretraga

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu

Tekst: BURO.

Jasan je ceo dril, čim sunce malo izviri mi istog sekunda padamo u dramu tokom koje se kao u ubzanom filmu izlistavaju svi cheat obroci koje smo pojeli tokom zime.  Ove zime bome, nismo štedeli da se počastimo nabrzaka i zadovoljimo čula pa da nastavimo dalje da vegetiramo bez previše planiranja. Ono što smo naučili iz 2020. godine jeste da ne budemo razmaženi i da ne čekamo kraj pandemije da pohrlimo nazad u normalan život. Biće kraja, ali niko ne zna kada. Tako da naše navike moraju da se hitno menjaju, jer ako nastavimo da tonemo u duboku zonu komfora gde je jedini cilj postići kratkotrajnu sreću - nećemo stići daleko. Zato uz ovaj preview proleća vam predlažemo beogradske restorane i bistroe gde možete pojesti zdrave obroke koji su i odličnog ukusa. Win-win situacija! Činite nešto dobro za sebe i pri tom uživate. Pođite našim stopama i vidimo se na tostu sa avokadom uz sok od cvekle i đumbira.

Super Donkey

Vlajkovićeva 25

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 1)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 2)

 

Centar grada ne nudi mnogo opcija zaista zdrave hrane, tako da je Super Donkey kad se otvorio pre nekoliko godina lako i brzo stekao stalne mušterije. Možete svratiti i s nogu poručiti neku od salati i wrapova koje vas čekaju u vitrini, ili možete odvojiti malo vremena i prepustiti se istraživanju ukusa sa jelovnika.

Šta poručiti: "Power Avocado Toast" je varijacija na temu gde je hleb od celog zrna premazan tzatzikijem sa cveklom, a na vrhu se nalaze komadi avokada.

Informacija plus: Ako ste u žurbi, obavezno probajte salatu “Argentinac” sa batatom, fetom, čeri paradajzom, kikirikijem, zelenom salatom, brusnicom, crnim susamom, maslinovim uljem i limunom.

 

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 3)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 4)

Detox Fashion Love

Uzun Mirkova 5

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 5)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 6)

 

Detoks sokovi su sjajno rešenje da uklizate u novu sezonu sa smanjenim apetitom. Housewife Detox je naš izbor, i to pre svega paketi koji sadrže proteinske šejkove, kao i proteinsku kafu koja svaki detoks čini mnogo lakšim. Pošto su apsolvirali pakete koji se dostavljaju klijentima, koncept je porastao i sada Housewife Detox ima i svoju fizičku adresu na kojoj se pored sokova može uživati u zdravoj hrani.

Šta poručiti: Sendvič sa jasnim nazivom “Green Lover”: na beskvasnom hlebu nalazi se avokado, gnječeni grašak, seme bundeve, seme susama, maslinovo ulje i gvakamole sos.

Informacija plus: Nude i pice na podlozi od integralnog brašna sa biranim sastojcima kao što su tofu, kokosov sir, baby spanać, tikvice…

 

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 7)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 8)

Bloom

Gospodar Jevremova 23

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 9)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 10)

 

Koncept doručka tokom čitavog dana? To je koncept koji želimo da se proširi po gradu. Bloom se nalazi na ćošku Gospodar Jevremove i Višnjićeve, a pored “doručkastih” obroka ono što je specifično za ovaj maleni lokal jeste što je tu pušenje zabranjeno. Uz kombinaciju sa dobrom kafom i ceđenim sokovima, to je pun pogodak.

Šta poručiti: Svi skloni klasici neizostavno moraju probati avokado tost sa kozijim sirom i poširanim jajetom. Super izbor jeste i ovsena kaša sa svežim voćem i javorovim sirupom.

Informacija plus: Bloom je i pet friendly lokal, a takođe je i tako pozicioniran da se “kupa” u sunčevoj svetlosti. Sjajno mesto za pauzu.

 

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 11)

Bemata

Vojvode Šupljikca 42

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 12)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 13)

 

Bemata postoji nekoliko godina na Novom Beogradu i sjajno je rešenje ukoliko živite u blizini, dok ako ste preko mosta čak i dostava zahteva malo planiranja. Srećom, imamo dobre vesti, ovog meseca otvoren je njihov novi restoran i to na Crvenom krstu. Dobro poznati koncept sada ima prostor koji je uređen kao fini restoran sa mermernim stolovima i plišanim stolicama.

Šta poručiti: Simple Ahi Tuna je tuna uvaljana u seme susama, lana i golice sa osvežavajućom prilog salatom od rukole, krastavca, rotkvice i kruške.

Informacija plus: Svakog dana izbacuju izbor dnevnih jela, tako da bacite pogled, verovatno ćete pronaći nešto što vam se dopada iz menija rotirajućih obroka.

 

Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 14)
Predlažemo vam mesta gde možete pojesti zdrav obrok u Beogradu (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor