Pretraga

Slatki vikend u Beogradu – ovo su tri poslastičarnice koje morate posetiti

Slatki vikend u Beogradu – ovo su tri poslastičarnice koje morate posetiti

Tekst: Jelena Karakaš

Razmišljajte unapred, nemojte da dozvolite vas maj uhvati nespremne! Nemamo istraživanje koje bi moglo da potkrepi ovu tvrdnju, ali prilično smo sigurni da je to najlepši meseci u godini! Dugi, topli dani daju vam priliku da u životu uživate punih pluća. Lagano u glavi sklopite planove za one naizgled neobavezne, lenje i spontane vikende.
Donosimo vam slatku inspiraciju, a vama samo preostaje da izaberete društvo sa kojim ćete podeliti sunčane dane i slatkiše.

 

ŠUMA

Poslasticarnica Šuma

Tik uz Skadarliju, u Siminoj ulici smestila se poslastičarnica Šuma, u samom prostoru preovladavaju boje iz prirode, ali i materijali, pa će ćete tamo prvo primetiti izrađen nameštaj od recikliranog hrasta. I sama ponuda prati tu „šumsku temu" za poslastice koriste divlje voće sa Kopaonika, divlje maline, borovnice, kupine, drenjine, brašno od žira i matičnjak od proizvođača sa Kosmaja... Sve to se zatim pojavljuje u obliku bubica, kolača od Callebaut čokolade u kombinacijama kakve su na primer divlja malina i puter od lešnika, ili divlja kupina i menta...

BURO izbor: bubice su siguran izbor, a mi vam preporučujemo da isprobate i moringa čokoladice sa jagodama i limun travom.

 

FINI

Poslastičarnica Fini

Fini su jedno od onih mesta koje bismo istovremeno preporučili svima, ali i zauvek ćutali o tome, jer ipak želimo da nas u vitrini čeka omiljeni kolač i slobodna stolica. No, danas smo velikodušni, zato pravac Donji Dorćol, mala, ali super šarmantna bašta idealna je za bezbrižno trošenje prolećnih dana.
Ovde su zastupljeni macarons kolači, ekleri, krempite, saher torta, a za sve nas koji smo večito na nekim režimima tu je i ponuda torti bez šećera.
BURO izbor: ljubitelji slatkiša skloni klasici ovde neizostavno moraju probati staru dobru krempitu (služi se uz preliv od malina), dok je preporuka  za one koji izbegavaju šećer bezglutenska čokoladna torta sa džemom od borovnica i kremom od sira. Nema na čemu i prijatno!

GOSPOĐA MIRKOV

Poslastičarnica Gospođa Mirkov

Zbog Mirkov kolača put Zemuna kreću čak i oni koji tamo nemaju baš nikakva posla, a obavezno se vraćaju sa kutijom punih kolača „za poneti". Nina Babić tvorac ovog koncepta je novo lice kanala 24Kitchen, gde u okviru emisije „Moja francuska pekarica" otkriva tajne francuskog poslastičarstva. A baš Francskom su inspirisani i kolači koje nudi u poslastičarnici, pre svega tu su šušu kolači (bazirani na choux testu), ali i ostali klasici kao što su Paris-Brest i Rum Baba.
BURO izbor: preporuka je jasna i kratka, razmišljajte sezonski i pravac na šušu sa jagodama, šlagom i kremom od bele Ivoire čokolade.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor