Slatki vikend u Beogradu – ovo su tri poslastičarnice koje morate posetiti

    21.04.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/slatkisi_cover_update_copy.jpg

    Razmišljajte unapred, nemojte da dozvolite vas maj uhvati nespremne! Nemamo istraživanje koje bi moglo da potkrepi ovu tvrdnju, ali prilično smo sigurni da je to najlepši meseci u godini! Dugi, topli dani daju vam priliku da u životu uživate punih pluća. Lagano u glavi sklopite planove za one naizgled neobavezne, lenje i spontane vikende.
    Donosimo vam slatku inspiraciju, a vama samo preostaje da izaberete društvo sa kojim ćete podeliti sunčane dane i slatkiše.

     

    ŠUMA

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/slatkis_update_2.jpg

    Tik uz Skadarliju, u Siminoj ulici smestila se poslastičarnica Šuma, u samom prostoru preovladavaju boje iz prirode, ali i materijali, pa će ćete tamo prvo primetiti izrađen nameštaj od recikliranog hrasta. I sama ponuda prati tu „šumsku temu“ za poslastice koriste divlje voće sa Kopaonika, divlje maline, borovnice, kupine, drenjine, brašno od žira i matičnjak od proizvođača sa Kosmaja… Sve to se zatim pojavljuje u obliku bubica, kolača od Callebaut čokolade u kombinacijama kakve su na primer divlja malina i puter od lešnika, ili divlja kupina i menta…

    BURO izbor: bubice su siguran izbor, a mi vam preporučujemo da isprobate i moringa čokoladice sa jagodama i limun travom.

     

    FINI

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/04/slatkisi_update_4.jpg

    Fini su jedno od onih mesta koje bismo istovremeno preporučili svima, ali i zauvek ćutali o tome, jer ipak želimo da nas u vitrini čeka omiljeni kolač i slobodna stolica. No, danas smo velikodušni, zato pravac Donji Dorćol, mala, ali super šarmantna bašta idealna je za bezbrižno trošenje prolećnih dana.

    Zbog Mirkov kolača put Zemuna kreću čak i oni koji tamo nemaju baš nikakva posla, a obavezno se vraćaju sa kutijom punih kolača „za poneti“. Nina Babić tvorac ovog koncepta je novo lice kanala 24Kitchen, gde u okviru emisije „Moja francuska pekarica“ otkriva tajne francuskog poslastičarstva. A baš Francskom su inspirisani i kolači koje nudi u poslastičarnici, pre svega tu su šušu kolači (bazirani na choux testu), ali i ostali klasici kao što su Paris-Brest i Rum Baba.

    Saznaj više:
    Povezani članci: