Dosadno vam je? Predstavljamo vam najzanimljivije kurseve koje možete upisati u Beogradu

  26.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/kursevi_cover.jpg

   

  Ako ste mi iole slični onda patite od konstante potrebe za izazovom, od onih značajnih životnih, do malih svakodnevnih, onih za izazivanje rutine i za tjunovajne života na jooš bolje. Overthinking je naš neprijatelj broj jedan, zajedno sa svojom najboljom prijateljicom prokrastinacijom, oni su ti koji koče naše ideje lagano nas vukući da ostanemo u tom oh takok prijatnom statusu quo. Znate šta se onda radi? Kosim hicem naglo prekidamo pospaost, naravno! Bez razmišljanja izađite iz svoje zone komfora, blagodeti će biti mnogostruke. A dok se svi zajedno čupamo iz život blata koje jesen nosi sa sobom (oduprimo se potrebi da zaronimo u sofe!) ja sam se potrudila da nam svima predložim odlične ideje za zabaviti se do kraja godine. U Beogradu zaista možete da nađete mnoštvo zabavnih, modernih kurseva. Oni mogu biti samo vaša slatka razbibriga i način da proširite svoj krug poznanika, ali što da ne, mogu biti početak novog hobija, a možda nekada i nove profesije. U svakom slučaju isplati se oprobati se u novim veštinama, čak i kada ste beskrajno smotani poput mene. Kažu da vežba čini majstora, pa hajde da im verujemo.

   

  Škola kuvanja, Il Primo

   

  Kao prva škola kuvanja u Srbiji, zahvaljujući pravilno postavljenoj metodologiji, dobrom odnosu sa polaznicima i još boljim kritikama onih koji su kurs prošli Il Primo je izgradio svoju odličnu reputaciju.

  O čemu se radi: u opuštenom maniru u ovoj školi se uče specijaliteti iz mediteranske regije, sa naglaskom na italijansku, francusku i špansku kuhinju, takođe postoje časovi koji se bave balkanskom i srpskom hranom.

  Tajming: kursevi traju šest nedelja, časovi traju dva i po sata i održavaju se u večernjim satima jednom nedeljno.

  Bonus: u ovoj školici često organizuju zajedničke vannastavne aktivnosti kao što su poseta pijaci i uparivanje hrane i vina… Plus, pored regularnih časova, imaju i program „Terapija kuvanjem“ koji može pomoći poremećajima kao što su anksioznost, poremećaji ishrane, bolesti zavisnosti…

   

  Kurs modnog dizajna i kostimografije, ArtyFashionParty

   

  Svi oni koji su uvereni da u sebi čuvaju modnog dizajnera koji čeka svoju šansu da iskoči i svetu pokaže svoje kreacije bi trebalo da upišu ovaj kurs i otkriju tajne zanata. Oslobađanje kreativnosti je zagarantovano.

  O čemu se radi: kurs modnog dizajna i kostimografije vodi dizajnerka Milena Ćvorović i ona polaznicima pomaže da se izraze od ideje do realizacije modela. U tom procesu prolazi se od likovnih i tehničkih skica, preko saznanja o materijalima, modelovanju na lutki, osnovama kroja, sve do izrade pratećih aksesoara.

  Tajming: kurs traje šest meseci, podeljeno u časove od po tri sata jednom nedeljno.

  Bonus: ukoliko nemate dovoljno vremena da se obavežete na ovaj kurs, dobra vest je da se istom prostoru održavaju i zabavne jednokratne radionice.

  Kurs grnčarstva, Grnčarin

   

  Ako se malo zamislite i prisetite filmova, kada glavna junakinja pokušava da sredi svoj život i utekne od stresnog života, obavezna je scena kako do laktova prljava od gline zaneseno vaja. Pa možda to stvarno nije loš način za opuštanje? Plus, kad ovladate tehnikom možete postati sopstveni dekorater i napraviti sve što vam padne na pamet.

  O čemu se radi: studio Grnčarin se bavi ručnom proizvodnjom keramičarskih proizvoda, ali istovremeno prenose svoje znanje u opuštajućoj atmosferi kroz radionice za odrasle i decu.

  Tajming: časovi mogu biti individualni i u grupi, ukoliko se odlučite za grupu kurs traje mesec dana i predviđeno je četiri termina, a časovi se održavaju od srede do petka.

  Bonus: moguće je organizovati na primer rođendansku radionicu, ili poslovni team building, mogućnosti su neograničene. Najbolje od svega, ono što napravite će se osušiti i ispeći, a zatim svoju kreaciju možete da ponesete kući.

  Kurs veza, Sonja Bajić

   

  Imamo jednu vest za vas: vez je ponovo stvarno, stvarno kul! Sarkastičnin citati izvezeni u kitnjastom fontu jarkih boja su osvojili Instagram. I moram da priznam da čak i ja koja se povredim dok ušivam dugme bih volela da ovladam ovom tehnikom. Osim što je trenutno insta friendly, ova repetativna tehnika instant opušta.

  O čemu se radi: naša super talentovana ilustratorka Sonja Bajić (da, ona je ilustrovala knjige „Kakva ženska“ i „Vežbanka za strah) je odlučila da sa zainteresovanima podeli svoje znanje ilustrovanog veza i to u Beogradu i Novom Sadu u prostorima Paper Girl i KC Lab.

  Tajming: Sonja je krajem ovog meseca organizovala dve pop-up radionice, pratite je za informacije o narednim terminima.

  Bonus: dok ne uhvatite svoje mesto na radionici Sonjin vez možete kupiti u njenoj Etsy radnji.

  Kurs za bariste, Kafeterija

   

  Neka digne dva prsta ko nije poželeo da zgotovi kapućinu na nivou onog u najboljim gradskim kafeterijama? Ili sam možda to samo ja? Bilo kako bilo, latte art je vrlo kul kategorija i to znanje bi bilo dobro imati u prstima.

  O čemu se radi: u okiru dobro poznatog koncepta Kafeterija postoji i KILO Trening centar gde se sprovode obuke od strane sertifikovanih barista. Obuke su osmišljene kako bi osposobili polaznike za kvalitetan i funkcionalan rad na poziciji bariste. Ako niste toliko ambicionzni postoji kurs posebno kreiran za one koje žele da budu „barista kod kuće“.

  Tajming: osnovni kurs traje tri sata, dok postoje napredne varijante kao što je „Akademija Kafeterija“ koja traje 27 dana (ukupno 82 radna sata).

  Bonus: Postoji opcija za individdualnu obuku, takođe ako ste ljubitelj filter kafe, postoji kurs posebno posvećen toj vrsti kafe.

  Saznaj više:
  Povezani članci: