Zavirite prvi u novi Liberté!

  05.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/liberte_cover.jpg

   

  Već nekoliko meseci imamo utisak da su se beogradski ugostitelji malo zamorili, nije da nam nedostaje novih mesta za naš Belgrader, već je problem druge prirode… Sva mesta deluju (i više nego) slično. Ponekad ni sami ne znamo u kom smo lokalu, osvrt levo plišane stolice, desno, police od gvožđa i drveta, goli zid od cigle tu, „šašavi“ ispisi u caps lock slovima, tamo. A možda smo to sami mi? Jedostavno, potrebno nam je ono uzbuđenje koji nepoznati prostor nosi, nova energija, miks stvari, elementi koje ne bismo tu zamislili, ali se perfektno uklapaju… Dizajn alhemija!

   

   

  No, kao i uvek u životu, pokazalo se da je potrebno samo malo strpljenja – po ko zna koji put uverili smo se da je za dobre stvari potrebno vreme. I dočekali smo, početkom ovog meseca naš tim je prvi ušao u Liberté novi kafe-restoran na Vračaru.

  Ako su vam grafički elementi poznati, to je zato što ste sigurno do sada primetili istoimenu igraonicu na Voždovcu koju jednako vole i deca i odrasli, budući da postoje odvojeni delovi za igru i deo za uživanje u pogledu na Beograd. A ako vam je i lokacija poznata, onda se sećete nekadašnjeg kafića Prive, ali na ovom mestu je sada nešto potpuno drugačije.

  Novi lokal nije ni igraonica, već ozbiljan bistro gde već vidimo da ćemo rado provoditi vreme. Šta nas je to zapravo kupilo?

  Nazovite nas površnima, ali enterijer jeste ono na šta na početku obraćamo najviše pažnje, a ovaj nas je oduševio!

  Prvi sprat uređen je u ozbiljnijem maniru u paleti tamnijih nijansi gde dominira masivna polica u kojoj su zanimljive knjige o dizajnu kojima se gosti mogu poslužiti dok sede u lokalu.

   

  Na ulazu je mali crno-beli mozaik na kome je ispisan naziv, a iste boje ponavljaju se i u samom lokalu kroz elegantne pločice na podu. Kad se naviknete na tu grafičku igru, u fokus će vam ući stolice, kombinacija drveta, španske trske i pliša u detaljima, što u svedenoj paleti tvori savršeni balans. Okrugli elegantni stolovi nalik onima u francuskim bistroima nenametljivo prate tu priču. Kao element koji razbija repetativnosti, tu su tapete koje će vas prosto naterati da im posvetite malo vremena i primetite da je na pozadini sa palmama otprilike čitava džungla. U istoj temi jeste i Seletti crni majmunčić koji drži sijalicu.

  Kad pričamo o rasveti, moramo da pomenemo skup lustera u boji starog zlata koji dominiraju donjim nivom. Takođe, iako je u ćošku, pažnju nam je privukao pijanino, a vlasnici su nam otkrili da planiraju gostovanja pijanista.


   

  Na spratu se nalazi i maleni dečiji kutak koji je logičan nastavak Liberté priče na Voždovcu, tako da će ovde roditelji moći da predahnu dok se klinci zabavljaju.

  Lokal ima dve bašte, jednu na ulici, koja je uređena u kombinaciji drveta i betona i okružena palmama, dok se druga nalazi na spratu i zapravo je super mesto za „sakriti se“ i dokono posmatrati prolaznike.

  Liberté se zvanično otvara danas, a uskoro će sa radom početi i kuhinja. Naš sto je odmah pored ulaza, vidimo se!

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: