Pretraga

Big Mamma grupacija najavljuje otvaranje svog najintimnijeg restorana

Tekst: BURO.

Restorani Big Mamma grupacije poznati su po svojim maksimalističkim enterijerima u kojima se služe najukusniji italijanski recepti. Oni sarađuju isključivo sa dobavljačima iz Italije i pripremaju tradicionalna, domaća jela kao rezultat višemesečnog proputovanja vlasnika - Victora Luggera i Tigrane Seydoux - i njihovog upoznavanja sa zemljom testenine i vina, avanture koja je počela 2004. godine. Nova tratorija, Carlotta, otvoriće se u Londonu i krasiće je rubin-crvena terasa i osvetljena trpezarija, a ovaj restoran najavljen je kao njihov najintimniji projekat do sad.

Big Mamma grupacija najavljuje otvaranje svog najintimnijeg restorana (фото 1)

U poređenju sa enterijerima kakve smo navikli da viđamo u Big Mamma restoranima, ovaj će biti opušteniji i svedeniji, sa namerom da preslika i oživi seosku atmosferu povezanu sa lokacijom na kojoj će se nalaziti. Naravno da će sve biti začinjeno prstohvatom njihovog specijalnog dekor začina u vidu zlatnih zavesa, gomilom ogledala, barom u mermeru a sve inspirisano venecijanskim stilom. U skladu sa tradicijom, na donjem spratu će se otvoriti drugi prostor za ručavanje, opisan kao „ponoćni plavi somotski raj osamdesetih“.

Big Mamma grupacija najavljuje otvaranje svog najintimnijeg restorana (фото 2)
Big Mamma grupacija najavljuje otvaranje svog najintimnijeg restorana (фото 3)

I meni će doživeti izvesne transformacije na čelu sa šefom kuhinje, Armandom di Kostanzom. Osim tradicionalnih napuljskih i sicilijanskih jela, restoran Big Mamma grupacije po prvi put će imati roštilj. Carlotta će služiti meso u porodičnom stilu od priznatog i poštovanog mesara, Phillipa Warrena. Karta pića obećava najfiniji izbor viskija, pored penušavog italijanskog vina i jakih koktela.

Big Mamma grupacija najavljuje otvaranje svog najintimnijeg restorana (фото 4)

Suosnivač Big Mamma grupacije, Victor, izjavio je za medije: „Mešavina je zaista uzbudljiva, šik italijanski restoran u kojem možete jesti pastu alfredo ili jastoga, a za stolom uživate u prekrasnom stejku ili jednostavnoj pasti i bokalu Chiantia (crvenog vina). Carlotta je za sve.” On je dodao: „Ovo otvaranje neće biti samo naš najelegantniji i najautentičniji restoran, već i naš najličniji izraz naše ljubavi prema Italiji. Ono što mislimo pod autentičnim u Big Mamma je to da smo uvek odbijali da budemo ograničeni, zatvoreni, zaglavljeni na razglednici Italije.” Radujemo se da vidimo novu Big Mamma verziju!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor