Pretraga

Da li ste za jedan Negroni sbagliato po receptu zvezde serije \"Kuća zmaja\"?

Da li ste za jedan Negroni sbagliato po receptu zvezde serije "Kuća zmaja"?

Tekst: BURO.

Carrie Bradshaw je poznata po svom Cosmopolitanu, James Bond po mućkanom, a ne mešanom martiniju, dok je Emma D'Arcy, zvezda serije "Kuća zmaja", lansirala negroni sbagliato u kategoriju omiljenog pića gotovo cele internet populacije. TikTok video u kom odgovara na pitanje koleginice iz serije koje je njeno omiljeno piće je postao viralan, a ona i njen koktel po izboru su glavna tema ove platforme danima unazad.

@hbomax I'll take one of each. #houseofthedragon ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max - hbomax

Negroni je u jednakim razmerama sačinjen od slatkog vermuta, džina i Camparija, a suštinska razlika je da Negroni Sbagliato zamenjuje džin prosekom. Istorija ovog pića vodi nas u šezdesete, kada je jedne kasne noći vlasnik i barmen Basso bara u Milanu, slučajno ili pod dejstvom alkohola, posegnuo za flašom proseka umesto džina kada je pravio Negroni i tako je nasto Sbagliato, što na italijanskom znači greška. TikTokeri se (naravno) gađaju receptima, a memovi se množe. Ne morate da čekate petak, smućkajte sebi ovaj koktel već danas. 

@aj.gabriel ♬ a negroni sbagliato w prosecco l hbo max - hbomax

Potrebna vam je čaša za šampanjac, led, 1, 5 mm Camparija, 1,5 mm slatkog vermuta, ista doza proseka i kora pomorandže kao garniš, nakon što prethodno promešate sve sastojke. Ili još jednostavnije, pravac u svoj omiljeni bar i počastite se ovim koktelom za kraj radne nedelje. I da, nema potrebe da naglašavate da u svom piću želite i Proseko (koliko god to privlačno zvučalo nakon što smo čuli kako to seksi i samopouzdano radi Emma), jer bi to bilo kao da naručujete margaritu sa tekilom. Cin cin!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor