Pretraga

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom

Tekst: BURO.

Humberto Leon rođen je 1975, a iste godine njegova majka Wendy Leon otvorila je restoran Chifa u Limi. Wendy je u Peru stigla iz Kine i u restoranu služila je specijalitete iz svog kraja. Ipak, nekoliko godina kasnije njena porodica je dobila šansu da se preseli u Ameriku, pa je Wendy morala da zatvori svoj restoran, kako bi svojoj deci otvorila nove šanse u novoj zemlji.

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 1)
Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 2)

Prošle su godine i Wendy se vratila ugostiteljstvu, otvorila je maleni restoran specijizovan za dim sum u trenutku kada su njena deca upisala srednju školu. Oni su zatim, diplomirali, iselili se iz porodične kuće i napravili su sopstvene karijere. I to ozbiljne! Za njenog sina Humberta svi znate, osnovao je brend Opening Ceremony, a zatim je bio jedan od kreativnih direktora u brendu Kenzo. Danas, 45 godina kasnije on i njegova sestra odlučili su da pomognu majci da ostvari san koji je započela u Limi, a kog se odrekla kako bi njima pružila sigurniju budućnost.

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 3)
Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 4)

Oni su krajem novembra zajedničkim snagama otvorili restoran Chifa 國偉 u Los Anđelesu. Radi se o porodičnom biznisu u svakom smislu, direktorka restorana je Humbertova rođena sestra Ricardina Leon, a njen muž John Lui je glavni kuvar. Humbertu je pripala titula direktora marketinga, dok je Wendy zdužena za osmišljavanje specijaliteta koji se služe u restoranu. Dok je prvobitni restoran Chifa gostima nudio kombinaciju kineske i peruanske kuhinje, Chifa 2.0 ima drugačiji koncept, na jelovniku se nalaze peruanska jela koja je Wendy zavolela, kao i kineska jela koja je porodica Leon jela kod kuće.

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 5)
Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 6)

Deo jelovnika je fiksni, dok se deo rotira u zavisnosti od raznih faktora kao što je vreme. Biće tu sezonskih jela i supa u skladu sa godišnjim dobom. Enterijer je jednako eklektičan koliko i meni, zidovi su prekriveni tapetama koje je Humbert dizajnirao za brend Calico, radi se o paternu koji podseća na teksturu drveta, ali u neočekivanoj zelenoj boji. Sedišta stolica su u obliku srca, dok su mermerni stolovi tako sečeni da imaju valovite ivice. Vajb celog prostora na čudan način spaja prošlost i budućnost, možda je XXI vek, a možda smo se zaglavili u sedamdestim i osamdesetim, ko zna.

Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 7)
Humberto Leon osnivač brenda Opening Ceremony otvorio je restoran sa svojom porodicom (фото 8)

Tu je i prozor u obliku srca, kao i veliki Gervasoni lusteri u zlatnoj boji. Čak je i escajg složen na stolovima neobičan i valovit. Budući da je Humberto zajedno sa kolginicom Carol Lim brzo podigao tada uspavani brend Kenzo, sigurni smo da će ovaj neobični restoran postati hit u narednim mesecima. Ono što on ističe, jeste da ovo nije fensi pretenciozan restoran, već porodično opušteno mesto koje nudi kombinaciju ukusa koja čini porodicu Leone. Jedva čekamo priliku da to i probamo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor