Pretraga

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju

Tekst: BURO.

Dubai je jedna od destinacija koja je u opticaju ako želite da malo ranije otvorite sezonu sunčanja, naime svi građani Srbije mogu jednostavno ući u tu zemlju uz posedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata. Čak i da nas limitirane opcije za putovanje nisu navele da razmišljamo o kratkom begu za Dubai, ova destinacija je super izbor za lagano uklizavanje u letnje stanje uma. Postoji direktan let, mnoštvo odličnih hotela, od kojih su mnogi direktno na plaži. Izvesno je da ćete, u skladu sa situacijom, nekoliko dana provesti samo puneći svoje (solarne) baterije na peščanim plažama, ali kad se uželite društva možete istražiti šta nude restorani u Dubaiju. Postoji neverovatan izbor, tu su sve internacionalne kuhinje, šarmantni i šik restorani, ali i oni vrlo glamurozni i luksuzni. Pronašli smo ponešto za svačiji ukus. Ukoliko planirate putovanje na tu stranu sveta, zabeležite ih na svoju Google mapu. Dobar provod!

21 Grams

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 1)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 2)

Da li ćemo vas stvarno u Dubaiju poslati u restoran sa balkanskom kuhinjom? Još pitate! 21 Grams je bistro čija je kuhinja inspirisana ukusima Balkana, a vlasnica Staša Tončev je bila zadužena za sve od menija, preko prostora, ambijenta, do detalja. Na primer, Bojana Brkić poznatija kao Boya Porcelain je napravila sve tanjire. Enterijer je vrlo zanimljiv jer su u njemu spojeni minimalistički elementi koji više asociraju na Skandinaviju i autentični vintage predmeti sa Balkana koji su stari i preko pet decenija. Jelovnik će vam ponuditi dobro poznate i omiljene ukuse, a mi vam preporučujemo da ostavite mesta i za baklavu sa čokoladom i lešnicima.

12 325 Rd - Umm SuqeimUmm Suqeim 3

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 3)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 4)

BLEU BLANC

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 5)

Bisto Bleu Blanc - Oysters & Grill nudi gastronomsko iskustvo koje će oduševiti i najfinija nepca. Na meniju ćete naći svežu i fantastično pripremljenu morsku hranu (a posebno su ponosni na kvalitetne ostrige), ali i ozbiljne komade mesa. Iako je hrana ono što će vas dovesti do ovog mesta, sigurni smo da će vam se dopasti i prostor, koji je inspirisan francuskim seoskim stilom. Tako da je dobra ideja da rezervišete sto za večeru u ovom velikom restoranu gde možete gledati kako se pripema hrana u otvorenoj kuhinji, ali ostavite sebi vremena i za gustiranje odličnih koktela i vina na dugačkom šanku.

Renaissance Downtown Hotel - Marasi Dr - Business Bay

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 6)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 7)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 8)

LA PETIT MAISON

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 9)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 10)

Ovaj restoran smešten je u srcu Dubai International Financial centra i vrlo je zabavno videti šarmanti francuski bistro između uglađenih nebodera. Kuhinja je naravno francuska, ali uz mediteranski tvist koji čini sve te specijalitete laganijim u skladu sa tim da smo ipak na moru. Recimo to ovako, hrana je miks kuhinje sa juga Francuske i severa Italije. Većina jela pravi se od lokalno uzgojenih namirnica. Ukusi su odlični, a uživaćete i u sofisticiranoj atmosferi koja neodoljivo podseća na Pariz.

Gate Village No, 8, Dubai International Financial Center

COYA

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 11)

Coya je restoran koji nudi ukuse Latinske Amerike, a ako poznajete gastro scenu Londona, onda vam je ovaj koncept već poznat. Coya na meniju ima tradicionalne peruanske specijalitete i zaista je moguće kroz te specifične ukuse otputovati u sekundi. I ambijent je očekivano dizajniran u skladu sa tim, kako bi gosti uživali u iskustvu od više dimenzija. Sve je obojeno jarkim bojama, gde su rustični zidovi savršen kontrast svemu. Pored toga tu su i izložbe koje se organizuju u prostoru restorana, pa dok večerate možete i pazariti umetničko delo sa zida ukoliko vam se dopada.

Four Seasons Resort Jumeirah Beach Road

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 12)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 13)

THE MAINE

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 14)

Braserija The Maine je deo lanca restorana od kojih je svaki poseban i jednako uzbudljiv, ali mi vam za početak preporučujemo da istražite šta nudi ova lokacija, jer je stvarno spektakularna. Restoran je smešten u zgradi koju je projektovala Zaha Hadid, a i enterijer je jednako lep, radi se o kombinaciji old school uticaja i savremenih, skoro senzualnih elemenata. Obratite pažnju na velike kristalne lustere, geometrijske pločice i stolice od španske trske. Ovo mesto lako može postati i vaše omiljeno.

The Opus by Omniyat - Ground Floor

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 15)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 16)

OPA

Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 17)
Izdvojili smo najbolje restorane koje možete posetiti u Dubaiju (фото 18)

Ako i dalje tugujete što prošle godine niste mogli do Grčke, onda je vreme da otkrijete restoran Opa. Radi se o pravoj taverni koja nudi dobro poznate grčke ukuse. Naravno, sve je malo više glam jer se ipak nalazi u Dubaiju, ali sve je obojeno u kombinaciju bele i plave boje. Temu su ispoštovali i kroz izbor cveća, spoljašnji zidovi su obrasli u bugenviliji, a kad pogledate na pod koji je imitacija ploča na ulicama Mikonosa zaboravićete gde ste zapravo. Pored toga, postoji i opcija tradicionalnog lomljenja tanjira. Opa!

Trade CentreTrade Centre 1

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor