Pretraga

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata

Tekst: BURO.

Krustyevi burgeri, Homerova opsesija krofnama, Bartov "Supoib" Manhattan - hrana je odigrala ogromnu ulogu i bila ravnopravni član disfunkcionalne porodice "Simpsonova". Laurel Randolph, superfanica serije, upustila se u avanturu rekreiranja omiljenih jela iz poznatih kadrova i oživela ih knjigom recepata, "The Unofficial Simpsons Cookbook".

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 1)
Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 2)

U njoj možete pronaći recept za Homerovu kit tortu, njegov omiljeni koktel i naravno Squishee! Na taj način, Laurel je uspela da dobije ukus Simpsons doma, a kroz njene recepte i mi možemo otputovati do Springfilda i kuće u kojoj smo svi maštali da provedemo makar jedno neuobičajeno popodne.

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 3)

Pravo portretisanje jedne američke porodice ne može biti učinjeno verno ako se u kadru ne nalazi hrana, gde se delom i krije toliki uspeh "Simpsonova". Ljubav prema hrani, posebno onoj smešnoj, zabavnoj i nesvakidašnjoj, bila je glavni začin svake "Simpsons" epizode. Predgovor knjige recepata napisao je scenarista, Bill Oakley, koji je napisao: "Hrana, odnosno jedenje non stop je bio izuzetno važan deo stvaranje ove serije... zato i postoji toliko šala vezanih za hranu! Kada nismo jeli, izmišljali smo novu hranu: TUBBB, Corn Nog itd."

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 4)
Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 5)

Laurel kaže da je primetila da su mnoge druge serije prilično lenje kada je hrana u pitanju i da se uglavnom vode onim što je najlakše nacrtati. "Simpsonovi" prave kontrast, jer je hrana ovde neodvojiv deo narativa kao i fundalementalan deo arhitekture serije. "Nije čudo što fanovi žude da probaju realne verzije Homerovih vafla, hrana je instant konekcija sa ovom serijom", kaže autorka.

Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 6)
Kuvajte kao Simsponovi uz pomoć Simpsons knjige recepata (фото 7)

Ona je prvo kao kolumnistkinja za Paste magazin jednom mesečno pisala po jedan Simpsons recept, dok nekoliko godina kasnije sekcija hrane nije u potpunosti nestala. Laurel je pauzirala dok se nije uželela ove stare aktivnosti i aktivirala blog pod nazivom The Joy of Cooking Milhous, da bi svoju pasiju na kraju zaokružila i zvaničnom knjigom nezvaničnih Simpsons recepata. Ona broji ukupno 75 instrukcija za doručak, ručak, večeru, dezerte i pića i ne znamo od kog recepta pre da počnemo!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor