Pretraga

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice

Tekst: BURO.

Ukoliko imate svoju smenu na Instagramu velike su šanse da ste primetili rad Celine Rousseau. Ako možda niste uočili nick @celineyrs sigurno ste videli njene zabavne gastro kreacije kao što su tart sa jagodama u obliku slomljenog srca, torta u čijem preseku se nalaze stilizovane lale, krem od limuna poslužen u kori od pravog limuna.

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 1)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 2)

Celine živi između Seula, Tokija i Pariza, a tokom tih dugačkih putovanja razvila je ljubav prema kulinarstvu, odnosno poslatičarstvu. Insta svet je osvojila slanim specijalitetom, picom sa čeri paradajzom poređenim u obliku trešnjica. Naravno, da smo svi ovu sliku sačuvali u svoje tajne Pinterest table. Posle toga usledile su brojne jednostavno dekorisane torte sa jagodama i borovnicama. Celine uspeva da čak i od najprostijih recepata kao što galete napravi savršeno stilizovane delicije koje nas inspirišu da prekočimo izlazak, ostanemo kod kuće i probamo da rekeiramo recepte.

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 3)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 4)

Hrana je oduvek bila u središtu njene pažnje, odrastala je u nekoliko zemlja što joj je omogućilo da se bliže upozna sa različiitim kulturama (kroz sastojke, ukuse, estetiku, priče iza specijaliteta) i da te zajedničke uspomene zauvek sačuva kroz reinpretaciju starih recepata.

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 5)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 6)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 7)

Posle godina putovanja, obilazaka restorana sa Michelin zvezdicama, škole za somelijere, časova kulinarstva Celine je naučila da ceni jednostavne i delikatne arome hrane i vina, kao i umetnost i nauku koja stoji iza pripremanja specijaliteta od lokalnih i sezonskih sastojaka. Njen Instagram profil je kao obloga za koju niste ni znali da vam je potrebna, nežna gastronomska poezija promiče post po post.

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 8)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 9)
Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 10)

Estetika koju neguje je svedena i promišljena i skoro svakom fotografijom i novim receptom uspeva da probudi naša najtaninija osećanja. Dok je feed rezervisan za inspirativne slike, dotle na storijima deli step by step uputstva za torte. Ako vam je potrebno malo lepote u vašem životu ovo je profil koji bi trebalo da dodate na svoju follow listu (a realno ovih dana nam je svima potrebno malo ekstra ljubavi is scena koje asociraju na bezbržnost).

Maštoviti specijaliteti Celine Rousseau nam ovih dana vraćaju osmeh na lice (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor