Pretraga

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte

Tekst: BURO.

Realno i nema baš puno boljih stvari od nedelje pri kraju jula. Odnosno, možda ne postoji nijedna! Jer dan je topao, lenj, mio. Razvlači se i vijuga svojim tokom, možda smo malo zaboravili da inboks postoji, možda samo guglujemo hotele na Parosu. Možda smo napokon stigli u ono letnje bestežinsko stanje, kada samo zadovoljno plutamo prisutni tu i sada, bez previše misli o budućnosti. Biće šta bude i ajde živeli. No, postoji način kako i da tu idillu podignete na novi nivo, sa malo igre u kuhinji, napravite sebi homemade prirodne sladolede, dodajte štapiće i uživajte u novoj nedelji punoj slasti. Nema na čemu.

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 1)

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 2)

Banoffee

Banoffee kolač je spektakl u malom, a kad probate ledenu verziju shvatićete šta vam je to nedostajalo čitavog života. Zamrznuta banana i karamela uz prstohvat granole. Tako jednostavno i tako, tako dobro. Kao bonus tu je činjenica da uz ovaj recept možete napraviti vegansku karamelu od urme. Njam.

Recept

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 3)

Kokos malina smoothie

Najbolja stvar kada sami pravite sladoled jeste što možete da iskontorišete aposolutno sve sastojke i da iskoristite samo najbolje voće kako biste sebi priredili gozbu za nepca. Zamrznuti smoothie od kokosa i maline biće slatka epizoda koju ćete često ponavljati i to bez griže savesti!

Recept

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 4)

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 5)

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 6)

Breskve i med

Sezona breskvi je na svom vrhuncu, one su zrele, slatke i mirišu na čisto leto! A kad im dodate grčki jogurt i med, sve se penje na novi, viši nivo. Trik je da pre blendanja ispečete breskve. Kad sve napravite i napokon izvadite sladoled iz frižidera shvatićete zašto je ovaj korak bio neophodan.

Recept

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 7)

Zeleni smoothie

Kada savladate osnovne verzije voćnih sladoleda na štapiću, možete sebi postaviti izazov i početi da slažete sladolede od više slojeva. Boje koje se preklapaju izgledaju neverovatno, ali ukusi koji se mešaju su još lepši. Uz čija i susamove semenke ovaj recept nije samo super osveženje, već i vrlo zdrava užina.

Recept

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 8)

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 9)

Nedelja je kao stvorena za voćne sladolede, donosimo najbolje recepte (фото 10)

Roze sladoled sa cvećem

Ako se osećate dekadentno možete pozvati društvo i poslužiti im sladoled koji kombinuje roze, voće i jestivo cveće. Ova varijacija na temu izgleda jako atraktivno pa se nemojte iznenaditi kad svi prijatelji krenu da prave storije, a prava žurka nastaje kad otkrijete sve nijanse ukusa. Razmišljajte unapred, alkoholu treba više vremena da se stegne u zamrzivaču, pa računajte da morate da pripemite sladoled najmanje 24 sati pre nego što pozovete goste.

Recept

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor