Pretraga

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi

Tekst: BURO.

Ako vam se čini da se priče o letnjoj hrani nekako uvek završe na raznim dijetama - vreme je da okrenete novu stranicu (i predložite prijateljima da učine isto). Naravno da podržavamo zdrave izbore ali leto je vreme da se opustimo, uživamo u njemu i životu, pa i u onim malim zadovoljstvima koje sebi treba i volimo da priuštimo, kao što su omiljeni koktel ili slatkiš. Dakle, sve je dozvoljeno - a i poželjno - dok god je sa merom.

Kada su letnje poslastice u pitanju, delimo se u nekoliko plemena, zar ne? Ima onih koji bi se radije odrekli celog obroka u korist nekoliko kugli sladoleda (priključujemo se inicijativi), zatim onih koji se istinski raduju svim zdravim raw kolačima sa suvim voćem i svežim bobicama ali i onih na koje sama promena sezone ne deluje baš previše te ostaju verni klasicima poput godinama obožavaih torti i kolača (Pavlova, anyone?) ili palačinki. Razumemo i ako odbijate podele i pripadate svim ovim grupama istovremeno, u zavisnosti od raspoloženja i mesta.

A danas, kada smo u još jednom tropskom talasu, najviše želimo sledeće: da se sklonimo pod klimu, upalimo neku novu seriju i uhvatimo kašičicu za nešto slatko. Predlažemo sledeće kombinacije, odaberite svoju (ili nekoliko njih, zašto da ne). I pozovite društvo.

Zdravi

Gledajte:

uz fine zdrave poslastice sjajno će se uklopiti „Dobra borba“ (HBO)

Poručite:

Housewife Detox Shop je dostupan preko CarGo Butler aplikacije, a oni nude mnoštvo raw opcija, za početak probajte Choco Pumpkin Raw – raw kuglice od bundeve punjene veganskom čokoladom.

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 1)

Raspoloženi ste za slatko ali samo pod zdravim uslovima? Nikakav problem, tu su raw poslastice od suvog i svežeg voća, bez dodatih šećera i veštačkih aroma i sastojaka, vrlo često i bez namirnica životinjskog porekla. Već i sami znate da ovo apsolutno ne znači da su manje dekadentne i ukusne od onih najklasičnijih.

Klasični

Gledajte:

uz klasiku prste da poližeš ide i adekvatan serijal, mi preporučujemo „Halston“ (Netflix)

Poručite:

na CarGo Butler aplikaciji pronađite Cake Love poslasticu i poručite kolač fantastičnog naziva „Dugo toplo leto“, radi se o kolaču od kremastog sira i bele čokolade sa koricom od badema.

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 2)
Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 3)

Krem od vanile? Kore od belanaca? Čokolada i višnje? Sve su ovo stvari bez kojih ne možemo da zamislimo neke klasične recepte, baš kao što ne možemo da zamislimo ni potpuno uživanje u seriji u kojoj bar jedan od likova ne nosi bisernu ogrlicu - ili neki drugi kultni nakit. Ako ste u procepu između starih i nove serone serije “The Crown”, ovo su novi naslovi za vas koji će učiniti da istoriju posmatrate na malo drugačiji način.

Sladoled

Gledajte:

uživanje je zagarantovano uz „Never Have I Ever“ (Netflix)

Poručite:

preko CarGo Butler aplikacije sladoled nikada nije bio bliže, Nancy’s ice cream and Waffle vam nudi sjajne sladolede u čaši, poručite Twist Plazma i prepustite se uživanju.

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 4)

Ultimativno leto, ultimativna lakoća življenja. Svako od nas ima neki ukus koji čini da se u sekundi transportujete na neko savršeno mesto i najdraže uspomene. Lagano, slatko i nežno, baš kao detinjstvo i letnji raspusti u srednjoj školi. Savršen par za nostalgiju na ekranu i podsećanja na sve što vas je učinilo onim što jeste danas.

Palačinke

Gledajte:

stara dobra „Tračara“ (HBO Max) će se savršeno umutiti u raskošne ukuse

Poručite:

na CarGo Butler aplikaciji kliknite na Creperie Market i skliznućete u svet slanih i slatkih palačinki u svim mogućim kombinacijama. Mi biramo „Capri“ koji kombinuje eurokrem, beli namaz, jagode i čoko mrvice.

Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 5)
Otpustite kočnice i prepustite se letnjim ukusima i zabavi (фото 6)

Bilo da ih gledate kao najbolji comfort food na svetu ili teren za eksperimentisanje sa ukusima, palačinke vas nikad neće izneveriti. Znamo iz iskustva. Provereno. Naručite ih sami a sebe ili kao savršen slatkiš koji se deli sa prijateljima i iznenadtie sve novim kombinacijama, a zatim utonite u novu verziju neke kultne serije ili neki od željno očekivanih naslova.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor