Pretraga

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima

Tekst: BURO.

Sirevi apsolutno idu uz sve - uz glavna jela, kao prilog, ili uz pršutu i vino, pa čak i kao dezert. Kada su kvalitetni i ukusni, ovi mlečni proizvodi mogu toliko da dominiraju u obroku, poput vladara iz senke. Iz tog razloga napravili smo listu beogradskih gastro shopova u kojima možete pazariti super kvalitetne sireve iz Francuske, Švajcarske, Italije i naravno Srbije (dve reči - miročki škripavac) Naravno tu su pijace, kao ultimativna mesta za kupovinu sireva, no ovaj put smo se fokusirali na malo drugačiji prodajni koncept.

KOD FRANCUZA

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima (фото 1)

O la, la! Kao što mu i samo ime kaže, ovaj food concept je otvorio jedan Francuz, tačnije Greg iz Pariza. Pored lokacije u Čubrinoj 10, francuske sireve, peciva i druge delicije prodaje i na Kaleniću. Od klasičnih mlečnih sireva, do kozjih i cvetnih u ponudi se nalazi: emmental, brie, bleu d'auvergne, saint nectaire, reblochon... Ako neko zna recept za dobar, hedonistički život onda su to Francuzi. 

NAŠA PRIČA

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima (фото 2)

Još jedan vračarski dućan u kom možete kupiti najfinije italijanske i domaće sireve je Naša priča. U ponudi su i vina i druga alkoholna pića, začini, sokovi, sosevi, sihomesnati proizvodi... Ukoliko se odlučite da pazarite Crémeux de Normandie sir, možete napraviti Gourmanin recept ovog topljenog sira sa ribizlom i javorovim sirupom. Prijatno! :)

DOMACCINI

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima (фото 3)

Sa Vračara odlazimo na Dorćol, u Domaccini radnju gde možete pronaći domaće gastro radinosti. Sirevi iz Srbije su jednako ukusni, kao i oni iz inostranstva kada su ručno rađeni i po tradicionalnoj recepturi. Oh da, pričamo o čuvenom miročkom škripavcu...i to grilovanom. U Domaccini prodavnici naći ćete najrazličitije domaće ukuse sireva. Tu je i ponuda sihomesnatih proizvoda, namaza, džemova i drugih proizvoda kojima ćete se moći prepustiti sa uživanjem.

FRANCUSKE TAJNE

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima (фото 4)

Ovi ljudi ništa zapravo ne kriju! Štaviše, Francuske tajne otkrivaju najbolje alpske sireve i oni sa planinskih područja Srbije - meke i polumeke sireve, polutvrde i tvrde i ekstratvrde sireve. U ponudi su sireve sa Homoljskih planina, te Tomme de Chèvre sa obronka francuskih Alpa, gorgonzola, parmezan, kozji Brie, itd. Francuske tajne možete pronaći na Kaleniću u Beogradu i na Limanu u Novom Sadu. Bon appétit!

MALA GASTRONOMIJA

Ovo su beogradski gastro dućani sa najukusnijim sirevima (фото 5)

Mala gastronomija, a velika ponuda sireva! Carski sir u svim svojim varijacijama, gorgonzola, čedar, pecorino... Štagod poželite! :) Tu su i vina, masline, riba, sveže voće i povrće, slatkiši, sosevi, začini... Ostaje vam samo da uživate. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor