Pitali smo food blogerke da nam otkriju svoje omiljene jesenje recepte. Prepisujte!

    20.10.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/foodblogerke_cover.gif

    Naša redakcija jednoglasno igra za tim leto, ali budući da smo zagazili duboko u oktobar, i ovom godišnjem dobu moramo dati šansi. Glavno oružje borbe pronalazimo u toplim, mirisnim i ušuškavajućim jelima, zbog čega smo zamolili smo naše food blogerke da sa nama podele svoje omiljene recepte. Prepisujte!

    Ana Vlatković

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666691453582768-scaled.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666694449543447.jpg
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666779313973484.jpg2 kašike limunovog soka
    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666779778303588.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/10/1666779778363987.jpg

    @kenguristyle

    Papardele sa vrganjima I šitake pečurkama

    Vreme pripreme: 50min

    Za 2 porcije

     

    Recept:

    30ml maslinovog ulja

    2 ešalot luka, naseckana na kockice

    2 čena belog luka, sitno naseckana

    300g vrganja, naseckanih na slajseve

    So I biber po ukusu

    125ml belog vina

    250ml povrtnog bujona

    1 kašičica sitno seckane sveže majčine dušice

    1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina

    1 kašika soja sosa

    ½ kašičice ljute gruvane paprike

    ½ kašičice aceto balzamika

    50g parmezana, rendanog

    200g brašna

    2 jaja

    Prstohvat soli

     

    Priprema:

    Zagrejati maslinovo ulje u tiganju pa dodati luk I dinstati gad ok e postane staklast pa dodati beli luk I kratko prodinstati dok ne postane aromatičan (30sek). Dodati seckane pečurke, posoliti I pobiberiti I dinstati dok ne omekšaju I krenu da ispuštaju tečnost. Podliti vinom I supom I dinstati dok alkohol ne evaporiše (5min). Dodati potom začine (majčina dušica, ruzmarin, soja sos, ljuta paprika i balzamiko) I krčkati na srednje-tihoj temperature dok se sos ne ukuva (10-15min). Posoliti I pobiberiti ukoliko je potrebno I dodati parmezan pa dobro promešati I skloniti sa vatre.

    Ukoliko pravite sami testeninu, zamesite brašno, jaja I so u kompaktnu smesu koja se ne lepi za ruke pa oklagijom razvijte testo što tanje možete. Secite testo na trakice širine 4cm I skuvajte ih u šerpi sa posoljenom ključalom vodom (dok ne ispivaju na površinu do 4min). Ukoliko koristite gotovu testeninu trebaće vam oko 250g obarene testenine. Testeninu odmah ocediti I dodavati u tiganj sa sosom. Ukoliko želite ređi sos, dodajte I malo vode od barenja I sjedinite sve u tiganju na srednjoj temperaturi.

    Služite uz belo vino, parmezan I malo sveže majčine dušice.

    Saznaj više:
    Povezani članci: