BURO. redakcija bira omiljene „guilty pleasure“ obroke

Šta jedemo kad nas niko ne gleda?

autor BURO.
guilty pleasure

Da li je guilty pleasure nešto zbog čega treba da se osećamo posramljeno, ako uživamo? Kada pričamo o hrani – definitivno jeste. Postoje obroci koji su toliko pogrešni ili izuzetno nezdravi da ih jedemo samo kad smo sami i niko nas ne gleda, a potrebna nam je uteha koju može da pruži samo namirnica poput tegle Nutelle ili pakovanja nudli.

Svi dobro poznajemo takve situacije – kad vam je dan bio izuzetno loš, nemate ništa u frižideru a mrzi vas da izlazite, proživljavate PMS iz pakla… Nekada vam ni ne treba povod, samo osećate jaku želju za specifičnim ukusima zbog kojih bi se svaki kuvar ili nutricionista frapirao. E, to je pravi guilty pleasure.

Odlučili smo da budemo potpuno iskreni i podelimo sa vama baš takve obroke. Ne pitajte nas kako smo ih otkrili niti koliko često ih jedemo. Nek baci prvi kamen onaj ko nije bio zgrožen sobom nakon što je iskombinovao potpuno nespojive namirnice, a u svemu tome je još uživao. Posle toga se naravno osećao krivim, jer ipak je fenomen guilty pleasure sa razlogom baš tako nazvan. Ali – jedan je život!

Budite slobodni da podelite i vi sa nama vaše!

OMILJENI GUILTY PLEASURE OBROCI BURO. REDAKCIJE

„Kad sam baš dirty little bitch jedem indomie nudle piletina specijal proceđene sa kečapom. Et voila! Chefs kiss„.

Aleksandra Vasić, dizajnerka

„Kokice i jogurt. Pravi girl dinner. Hrakavo, masno i slano. Nema mnogo razmišljanja, a nema ni glutena. Za mene je ovo zdravo i nemojte me ubeđivati da nije. Kokice su, naravno, isključivo iz Pećine“.

Draga Tontić, social media manager

guilty pleasure
pexels.com

„Trudim se da se zdravo hranim, ali gladne oči su jače. Generalno ovih dana moram zbog same sebe da držim manje-više samo sastojke, praktikujem takozvani ingdredient household princip. Ali mi srce pripada masnoj i slanoj hrani. Prvi guilty pleasure mi je, kako moja bosanska baka to zove, masne pogače (nije množina, samo bosanski genitiv) – domaća pogača presečena na pola, gde je unutrašnji deo zarezan na kockice koje se onda preliju mašću od slanine koju bi ona prethodno ispržila na tiganju i dodala na vrh kao garniš. Drugi guilty pleasure je prosto Chipsy s kajmakom i mladi kajmak s pijace kao umak – double kajmak for the win„.

Katarina Stefanović, kreativna direktorka

„U teglu Nutelle umačem bananu, Trik grisine, ili Chipsy ljuti čips. Ovo je moje guilty pleasure jelo – inače predjelo, ali parče hleba koje umočim u maslinovo ulje i balsamiko sirće, i ne zaustavljam se na jednom parčetu. McDonald’s pomfrit umočen u McFlurry sladoled sa M&M’s bombonama“.

Katarina Bosiljčić, asistentkinja u advertajzingu

guilty pleasuree
pexels.com

„U danima kada mi nije do života, a kamoli kuvanja, pravim makarone sa cheddar sirom, ali ne bilo kojim – to je isključivo onaj u listićima, koji se inače koristi za tost sendviče. Šerpa, voda, malo soli, najmanje pužić makarone i cheddar, to je sve što vam treba za ‘obrok’ koji se sprema čitavih 10 minuta. Nema bešamela, nema rendanja, cheddar se samo baci na vrele makarone i promeša. Nikakav spektal, nikakav obrok, samo dogovor sa sobom da provedete jedno veče udovoljavajući svojim najnižinim nagonima“.

Jelena Milinčić, web urednica

„Tegla Nutelle, veliko pakovanje grisina sa kikirikijem i ja – recept za romantično veče iz snova. Vruć žužu koji je tek izašao iz rerne. Sirove kore za pitu“.

Božica Luković, izvršna urednica

„Detroit style peperoni pizza iz Billy’s Pizza Tavern“.

Bojana Damjanović, publisher & managing director

Fotografije: pexels.com