BURO. Horoskop za MART: Kad se neko nečem dobrom nada

01.03.2024.
RECOMMENDED

Ako kojim slučajem imate osećaj  da vaše novogodišnje rezolucije, namere i odluke, nisu u svoj svojoj punini i obimu još uvek krenule da oblikuju vašu svakodnevnicu i možda vam se čini da ste još uvek daleko od svojih zadatih ciljeva, iako je čitava šestina godine već proletela, a vi se osećate da kao da i dalje tapkate na samom startu – ne očajavajte.

Znate da se u Kosmosu sve dešava spiralno i u ponovljajućim ciklusima, baš kao što je i sam duhovni- spiritualni put u svojoj osnovi spiralan. Nekad prolazimo slične ili iste lekcije, samo na novim nivoima svesti, sa drugim akterima, u drugim okruženjima. Ali, lekcije Kosmosa iste. Pomislimo, ovu lekciju sam već učio, ali je izgleda nismo naučili i prevazišli, te je Kosmos nalaže da je učimo, ponovo.

Ono što je divno za sve vas koji ste se gore pronašli, jeste da nam astrološka nova godina tek dolazi. Zar vam nije oduvek bilo sumnjivo da Nova godina počinje u periodu kad je mrak dominantan na severnoj polulopti i kad većina životinja hibernira, a čitava vegetacija je prekrivena snegom ili iščezla. Zato, astrološka godina, savim logično, kreće sa prvim znakom Zodijaka, sa vatrenim znakom Ovna, 20. marta u 4.06h po Beogradskom vremenu, sa samim početkom proleća.

Naravno, počeci kreću sa rađanjem prirode, a ne sa njenim umiranjem. Znate onu, “kad se neko nečem dobrom nada”. Zato ovu astrološku novu godinu dočekajte uz vatromet I famfare, jer neki vatrometi se ne dešavaju na nebu nego u nama.

Kako je prvi znak Zodijaka, Ovan veoma startan, tvrdoglav i nameren na uspeh i željan da se dokaže, slobodno oprostite sebi ako ste se pod uticajem Sunca u znaku Riba, pomalo više opustili, uspavali, odlepršali u svoj La La Land. Pogotovo 17. og marta kada Sunce bude bilo u konjunkciji sa vladarom Riba, Neptunom, oproštena vam je pospanost, zaboravnost i blaga polupanost, izgubljenost, jer je nekad potrebno više vremena da se razbudimo i naviknemo na svetlost.

Po samom dolasku proleća još uvek ćemo biti nespremni za konkretne akcije svedoči Mars koji će 23. marta ući takođe u znak Riba, i preklinjati za još samo 5 minuta snevanja, za samo još jedan snooze, pre nego što uletimo u hitru, brzu pa i nemilosrdnu dinamiku Ovna.

Poseban događaj u martu jeste energetski lift i odskočna daska u veću svest, koji će oblikovati čitavih narednih 6 meseci jeste, pomračenje Meseca na 5* Vage, 25. marta u 08.01. koje će dovesti do preispitivanja svih ličnih i intimnih, pa i partenrskih odnosa. Pomenuta eklipsa će biti podžana od strane Plutona u Vodoliji, te će nas terati na nagle i odlučne promene, jer je upravo takva energija kardinalnih znakova. Za sve to vreme, posebno, 24. i 28. marta, Venera će praviti prelepe aspekte sa Jupiterom i Uranom, donoseći nekome neverovatne i uzbudljive ljubavne prilike, i neočekivane ishode situacija, gde naše zadovoljstvo prosto nećemo moći sakriti.

HOROSKOP ZA MART:

OVAN

Srećan vam rodjendan, dragi Ovnovi. Kod vas je u najmanju ruku, burno. Osećate ogroman priliv energije i želite da sav taj priliv energije iskoristite, te se dajete na sve strane i u svim pravcima neštedice. Ne dozvolite da vaša snaga ode samo u teretanu. Merkur u vašem znaku takođe donosi nevervatne ideje i planove. Kako je od 23. marta vas vladar Mars u znaku Riba, možete se osetiti veoma dezorijentisano, kao da ste u tom prekomernom davanju izgubili svoje prioritete i glavni cilj iz vida.

Prva polovina meseca donosi zanimljiv društveni život i puno izlazaka i dešavanja. Posle 23. marta kad Mars uđe u znak Riba, možete osetiti neku vrstu anksioznosti i nemira, kao i probleme sa spavanjem. Venera ovog meseca otvara mogućnost početka nekog odnosa koji će zbog raznih okolnosti možda u početku biti tajan. Za one u dužim vezama, pomračenje Meseca u znaku partnerstva donosi trzavice i iskušenja. Kao da vas Kosmos testira da li zaista i dalje želite da ostanete u toj vezi ili ste se samo uljuljali u odnos iako vam suštinski fali dinamike.

BIK

Februar je mogao doneti značajno poznanstvo na emotivnom planu i kao da tokom marta provodeći više vremena sa tom osobom uviđate da ovo poznanstvo ima veliki kapacitet i potencijal da preraste u mnogo više. Posebno vam prija jer u toj novoj osobi pored velikih strasti osećate da vam je ta osoba i prijatelj, te stičete sve više poverenja.  

Vaša vladarka Venera prolazi kroz svoj znak egzaltacije i ukazuje da se osećate lepo i voljeno i da plenite. Posebno možete imati dobar provod sa društvom, ili pronaći simpatiju preko prijatelja. Ovaj mesec ste krajnje neodlučni. I iako Vas svi traže, vi kao da želite više da se osamite i resetujete i konačno sami sklopite kockice. Dobro je vreme za rad na posvesnim uverenjima, bilo da odlazite na psihoterapiju ili neku alternativnu tehniku isceljenja. Krajem meseca kreću neki izazovi i tenzija, vezani za posao. Vaša preterana lagodnost i opuštenost nekoga jako iritiraju i to će vam otvoreno reći. Možda učite kako da radite u timu, a drugima smetaju vaša odlaganja i kašnjenja. Potrebno Vam je više odmora i sna. Dozvolite to sebi. Masaža stopala, zašto da ne?

BLIZANCI

Kao da nešto što vas je dugo poslovno mučilo ili je stagniralo konačno nailazi na olakšanje. Pomoć na poslu dolazi i vi imate osećaj da se trud konačno isplatio. Ukoliko se bavite nekim poslom vezanim za javnost, potrebno je da istupite sa više samopozdanja. Sada je momenat da skrenete drugima pažnju čime se bavite kroz marketing ili kroz sajt. Ne budite stidljivi da se pokažete u punom sjaju. Neka starija ženska osoba na poslu vas konstantno kritikuje, ali nemojte to shvatati lično. Moguće je da vam se neka osoba sa posla i dopada, ali vam ceo taj odnos deluje komplikovano i ne znate kako da pokrenete stvari, a da se ne izletite sa svojim osećanjima.

Krajem meseca marta, oko 25. marta, eklipsa vam donosi mogućnost zaljubljivanja. Nekako s proleća. Kao da se ona Balaševićeva želja ”E da mi je, da se još samo jednom zaljubim”, obistinila baš vama. Međutim, ova osećanja kao da ne možete da kontrolišete, pomalo ste i opsesivni, i samo tražite razlog i priliku da budete u blizini te osobe koja u vama budi svu tu strast

RAK

Upali ste u workoholičarski bug. Kao da želite svima da dokažete šta sve možete da uradite i postignete. Možda se obraćate previse bossy nekome ili se sa druge strane i sami možete osetiti uvređeno zbog takvog obraćanja vaših nadređenih. Zašto prosto ne odredite da je ovaj mesec prilika da skoknete na neko vikend putovanje, pa makar i sami sa sobom, da dok letite na željenu destinaciju, provetrite i misli, i u konstruktivnoj samoći jasnije sagledate sopstvene emocije.

Nekad je za važne odluke, pogotovo emotivne, potrebno biti malo sam, i dozvoliti da se emocije iskristališu. Mogućnost da u inostranstvu upoznate budućeg partnera je zaista velika, bilo da je i on lonely traveler kao vi ili je stranac koji je nabasao na šarmantnu turistkinju. Nekad velike spektakularne životne ljubavne priče kreću na tako slučajne i svakodnevne, obične načine. Krajem meseca prijatelji vas match-uju sa nekim za koga osećaju da može da vas razume i usreći. Ne budite na kraj srca, shvatite koliko im je samo vaša ljubavna sreća važna. Lunarna eklipsa krajem meseca, čini da prosto poželite da pobegnete iz kuće.  Moguće je i razočarenje u bliskog člana porodice, ali možda je samo do vaših visokih očekivanja.

LAV

Tenzije, rasprave, nesporazumi, pa i napetost u vezi koje osećate dok Mars boravi u vašem polju parterstva, osećaće se sve do 23. marta. Možda sve te prepirke imaju bar neku vrednost, s obzirom na slatkoću tog pomirenja u krevetu. Zračite ovaj mesec neverovatnim seksipilom i energijom. Konačno shvatate da to nema veze sa vašim kreativnim i inspirativnim outfitima, nego isključivo sa vašom harizmom, koja daje male signale, da želi da se preda ljubavi i nežnostima. Ovaj mesec je prilika da izađete iz osećaja stida povodom svih tih sjajnih novina u krevetu koje ste iskusili. Ovo je prilika da se osetite bitno i viđeno.

Krajem meseca vas očekuju iznenadni dobici, iznenađenja, pokloni. Iako vam najavismo, vi se svakako iznenadite. Ako ste student, ovo je mesec da prionete na učenje, ako ne, razmotrite opcije nekih dodatnih kurseva ili nekih vidova edukacija koje će vam obezbediti ili dodatnu zaradu, ili će delovati isceljujuće na vaš duh. Kao da dolazite u dodir sa nečim što vas je emotivno dugo pritiskalo, i sva ta nekada potisnuta energija sada se oslobađa i traži svoje usmerenje. Činjenica da ste došli do ovog stepena ljubavi prema sebi, će vas sprečiti da tu energiju usmerite destruktivno. Krajem meseca pripazite šta izgovarate, i na informacije koje pristižu do vas, neke nose potencijal da budu life changing.

DEVICA

Mart kao da konačno označava da su napori i borbe u poslovnoj areni uspešno privedene kraju. Pokazali ste da ste sjajan, ma opasan igrač, i da nema smisla kačiti se sa vama workoholicima, jer ste opremljeni, znanjem, informacijama, unapred pripremljenim odgovorima, statistikama, veštinama… Ma nepobedivi. Al umorili ste se od ispravljanja krivih drina na poslu. Možda vam je zbog toga i pao imunitet. Ipak niste imuni na nepravdu.

Druga polovina marta, dovodi vas u još težu situaciju. Šta da radimo ako sve u emotivnim odnosima ide toliko teško i napeto, a toliko želite samo malo spontanosti i toga ne morate da kontrolišete ni šta ćete reći ni kako se ponašati, nego da se jednom i za vas podrazumeva da će vas partner bezuslovno podržati i razumeti, bez da stalno morate da objašnjavate sebe i svoje postupke. I onda, kao da vas zaboli srce, kad shvatite da morate partneru da se objašnjavate. Istovremeno želite da se angažujete da popravite odnos, a partner kao da vas u tome sabotira i budi neobjašnjive demone u vama, koji žele da se nastavljaju i isteruju pravdu, uprkos tome što znate da time narušavate baš onaj mir u vezi, koji je najpre vama najpotrebniji. Zašto je ljubav nekad toliko teška i ne zavisi samo od vaših pokušaja da ispeglate stvari, pitate se. Slobodnima sa mladim mesecom u polju partnerstva, oko 10. marta, dolazi ozbiljna prilika za vezu i romansu. Možda baš onda kad ste umorni od svega. Pomračenje Meseca u polju novca, najavljuje pozamašne finansijske dobitke krajem meseca. Ponekad pomislite da je bar sa ljubavlju, jednostavno kao sa finansijama.

VAGA

Zašto baš vaš partner mora da bude toliko tvrdoglav, pitate se. Zašto posle sveg tog rada na sebi, vi umesto da dobijete partnera koji se potpuno sredio i zna šta hoće, vi treba ponovo i iznova da prolazite kroz sve procese isceljenja i sa njim. Baš onda kad ste pomislili da ste konačno došli na pozitivnu nulu i da ste sami sebi objasnili sve i šta želite i šta ne želite, kao da sad morate sve to da prolazite i sa partnerom. Partner može biti prilično napet i nervozan i fokusiran na svoje poslovne uspehe, konstantno u nekim akcijama. I naravno da nije trenutak za vas da se konačno opustite, nego morate da budete naročito strpljivi tolerantni i pažljivi. Majli je dobila Gremija za “I can buy myself flowers”, pa i ono “I can love me better than you can”, pa se i sami pitate da li bi možda bilo lakše da ste prosto ostali single, nego da iznova prolazite kroz neke partnerske krize.

Na poslu je takođe gusto. Zašto su svi tako napeti pitate se.  Još gore, kao da su svi znali određene informacije, i držali ih u tajnosti vama iza leđa. Krajem meseca, mesečeva eklipsa u Vašem znaku, čini da iako pomišljate da su vas svi izneverili.  Ova eklipsa vas zbog dodira sa Plutonom posebno energizuje, i ohrabruje da ćete imati energije za sve radikalne i kardinalne promene koje vas očekuju. Kao da je trebao da se desi emotivni zemljotres da biste vi stali na sopstvene noge i naučili da izaberete sebe.

ŠKORPIJA

Sa Venerom, Marsom i Saturnom u polju ljubavi, ukoliko ste single ovaj mesec deluje veoma obećavajuće po pitanju emotivnih i romantičnih, posebno ako ste otvoreni za odnos koji će u samom početku predendovati da bude ozbiljan i tražiti da se posvetite. Kao da ćete imati priliku da sretnete nekog ko je “dobar, a slučajno sam”, baš kao i vi. Neko ko je konačno spreman za vezivanje i kome je, baš kao i vama dosta neobaveznih, nedefinisanih i komplikovanih odnosa. Kao da baš kao i Vi sada želi nešto “konkretno”. 

Vi znate da je vreme tranzita kroz Ribe uvek blagonaklono i prema vama, stoga se osećate osnaženi i puni energije, ali ste pomalo emotivniji i ranjiviji nego inače. Za one u dužim vezama, naredni period može doneti pomalo period monotonije ili neki osećaj usamljenosti u vezi. Izbegavajte igre vruće hladno u vezama, kao i kažnjavanje partnera neprijatnim ćutanjima i projekcijama očekivanja da on treba da zna zašto se tako ponašate. On ne ume da čita misli.

Lunarna eklipsa, krajem meseca može uticati da saznate neke tajne, ili da određene situaije sagledate iz novog, više optimističnog ugla. Znate onaj aha-momenat. Posao zahteva ogromnu odlučnost, ozbiljne poteze koji treba da budu povučeni i da kažete prave reči u pravo vreme. Potrebno je da budete ljubazni i uslužni sa kolegama i da shvatite da ćete kroz diplomatiju postići više nego kroz inat. Kao da se neki poslovni odnos transformiše nabolje, od kad ste otpustili zameranja. Mogućnost kvara elektičnih uređaja u domaćinstvu. Nekad se neka negativna energija oslobađa upravo tako što nešto mora da se polomi, pokvari.

STRELAC

Najveći spektakl predstoji Strelčevima tek u aprilu, kada budemo imali konjunkciju Jupitera i Urana u znaku Bika u njihovom polju posla, kada će mnogi sa ovim podznakom iznenada promeniti posao. Ovaj uticaj se oseća i čitav mart, i kao da se pripremate za odlazak ili osećate vetar promena u svojim nedrima.  Mart je mesec kada treba da obratite pažnju na jasnoću u komunikaciji. Ono šta govorite ima jak odjek na ljude, I potrebno je da nađete pravu meru u rečima i tonu.

Ovi tenzični aspekti mogu dovesti i do brzanja u saobraćaju, zato samo polako, ili dovesti do kvarova telefona. Ovo nije mesec gde vas previse privlače izlasci i date-ing, kao da Vam mnogo više prija da ste u svoja četiri zida. Razmišljate o načinima kako da ulepšate svoj dom, posebno razmatrate renoviranje kupatila, jer to je vasa mala spa oaza. Oni koji su u dužim vezama se ovog meseca mogu odlučiti na zajednički život sa partnerom. U emotivnim odnosima je jako važno da kažete sve vam već dugo leži na duši i da se olakšate. Istina je oslobađajuća. Važno je da podelite sa partnerom kako se osećate, ali kao da ste nespretni sa rečima, pa ga nehotično možete povrediti. Ovo je period za isceljivanje svojih povređenih osećanja, ali I isceljivanja odnosa koji vam znače, a gde je došlo do zahlađenja. Pogotovo eklipsa u polju prijateljstva krajem meseca, donosi priliku za obnavljanjem nekog prijateljstva koje vam je nekad značilo.

JARAC

Mart mesec stavlja u fokus najpre vaše finansije, jer ste primetili da je troškova sve više, pogotovo neočekivanih, i kao da je novac samo proleteo kroz vaš novčanik, bez da ste išta uspeli da uštedite. Novac nam nekad ukazuje kako se ponašamo sa sopstvenom energijom i vremenom. Iako ona velika ljubavna priča verovatno stiže več u aprilu, tokom marta meseca stvari mogu da krenu da se zakuvavaju u vašim dopiskama i inbox-ima. Bilo bi dobro da ste toliko hrabri i u relanosti koliko ste nekad neodoljivi dok se kuckate i zavodite nekoga virtuelno.

Kao da neke završene emotivne priče ponovo dolaze na razmatranje, ili prosto treba da dobiju svoj epilog, pre započinjanja novog ljubavnog poglavlja. Slobodni mogu da sretnu neku zanimljivu osobu na putu, koja će im pomoći da se više opuste i zabave. Vama Jarčevima kao da je stalno potreban instruktor za zabavu, kao da ne znate da se sami opustite i da “little party never killed no body”.

Pomračenje Meseca, 25. marta, se dešava u vašem polju karijere, tako da ovo može biti period da se uspenjete naviše na tim korporativnim merdevinama, zato treba zgrabiti ovu priliku za unapređenje. Svakako, predstoje vam poslovni uspesi i nagrade. Kao da je vaše prethodno zalaganje konačno naišlo na priznanje i prepoznavanje. Bravo!

VODOLIJA

Period jake energije se nastavlja. Kao da vas je neko prikačio na struju, sve stižete i svuda vas ima. Zato je ovaj mesec vreme da malo usporite i date sebi i malo praznog hoda i kontemplacije. Vremena da razumete bolje šta se sve izdešavalo u prethodnom periodu. Ovaj mesec možete očekivati razne vidove finansijskih dobitaka i bonusa. Možda čak i pristižu neki zakasneli rođendanski pokloni. Kao da ste se konačno malo disciplinovali sa sopstvenim finansijama. Neki važni razgovori, oni oči u oči, heart to heart, treba da budu obavljeni ovaj mesec. Potrebno je nekada naći balans između iskrenosti i toga da nekog ne povredimo time kako iznosimo svoju istinu.

Posebnu pažnju ovaj mesec obratite na vaše odnose sa braćom i sestrama, ukućanima generalno. Potrebno im je više vašeg prisustva u njihovim životima, pa i poneki savet. Mnogi pripadnici ovog podznaka, mogu biti u emotivnoj dilemi i nedoumici, zato što krajem meseca je moguće da vam pažnju privlači više osoba u partnerskom smislu. Zanimljiva ljubavna dešavanja predstoje od 24. do 28. marta. Kako kaže pesma “We found love in a hopeless place”, e to baš važi za vas krajem ovog meseca. Lunarna eklipsa u vašem polju putovanja i obrazovanja, najavljuje da je super period za učenje, polaganje ispita, putovanja, širenje vidika i horizonata. Zato pasoš u ruke, svet je odavno postao dostupan, a samo jedan hop on-hop off vas deli od avantura koje ćete dugo prepričavati.   

RIBE

Venera, planeta ljubavi i lepote, nije slučajno egzaltirana, uzvišena, baš u Vašem znaku, te će tokom marta kad bude prolazila kroz vaš znak, vam dati poseban sjaj i glamur, da niko neće ostati ravnodušan na vašu pojavu. Zračite i fatalni ste za mnoge. Ovo može biti period za sjajne kupovine, jer znate tačno da nađete one modne komade, koji vam priliče i koji ističu vašu lepotu. Učite takođe kako da uđete u polje lakoće, prepuštanja i poverenja prema drugima, i životu generalno.

Mlad mesec u Ribama, 10. marta takođe, donosi razne povoljnosti ukoliko odlučite da pustite staro i prepustite Kosmosu da donese te novine u vaš život. Ovaj mlad mesec vam posebno jača intuiciju, i daje određeno Kosmičko vođstvo, jer sada mnogo bolje razumete sebe, iako drugima delujete mistično, i kao da nešto skrivate.  Ako ste u vezi, partner može da bude posebno ljubomoran, jer ne može da razume zbog čega ste baš toliko zadovoljni i pomišlja da je neko drugi doprineo vašem zagonetnom unutrašnjem sjaju. Slobodnima se takođe smeši sreća u ljubavi, kako će se pomračenje Meseca dešavati u vašem polju parrtnerstva, 25. marta donoseći mogućnosti da se konačno skrasite, da nećete moći da razlikujete fantaziju od stvarnosti. Kaže queen Beyonce, “Somebody pinch me, your love is too good to be true”. Zato uštinite se, da budete sigurni da ne sanjate.

Saznaj više:
Povezani članci: