Disko, boje, mid century: Instagram nalozi koji kombinuju sve to

  09.07.2024.
  RECOMMENDED

  Sedamdesete i estetika tih godina delovali su zabavno. I bile su zabavne u svim svojim aspektima (osim ako izuzmemo raspad Beatlesa i ekonomsku krizu). Oni koji nisu živeli u tom periodu asociraju ih s dekadom diska, dok ih oni koji jesu živeli tada povezuju s mnogo više toga.

  Ako postoji jedna stvar oko koje se možemo složiti, to je da su enterijeri iz 70-ih godina fascinantni kao nijedna druga era.

  Na rubu između ludila sredine veka i razigranosti 80-ih, leži „jarka pomorandža narandžasta“ koja obeležava 70-e kao ni jedna druga boja. Bogato okrečene sobe pune modularnih elemenata i biljaka dovoljne su da minimalisti ostanu u čudu.

  Neodoljiva estetika decenije kojoj se iznova i iznova vraćamo kao da ne želimo da ovaj narandžasti komad istorije ikada izbledi. U nastavku smo u to ime izdvojii Instagram naloge koji savršeno oživljavaju duh ovih disko vremena.

  sedamdesete

  Cecilia Jumpsuit in Marigold

  SEDAMDESETE NA INSTAGRAMU.

  70s Worship

  Instagram nalog koji će vas edukovati, posebno ukoliko ste ljubitelj enterijera, dizajnerskih rešenja i zanimljivih činjenica. Ovo je idealan način da se edukujete i kreirate zabavan mood board.

  SOPHIE STRAUSS STYLING

  Ukoliko želite da primenite modu sedamdesetih na sebe i svoj garderober, pravo je vreme da zapratite ovaj nalog. Uz jedinstvene primere, određene komade možete da prepoznate i sami i triftujete. Ujedno, ljubitelji mode mogu da dobiju i pravi mali istorijski pogled na autentičan stil koji donose sedamdesete.

  Daughter of the 70s

  U slučaju da vam je potrebna primena žute i narandžaste u enterijerima tokom sedamdesetih, koje je mnogo, na pravom ste mestu. Ovaj instagram nalog će vam ponuditi upravo to. Pregled primene ovih boja na modu, enterijere i generalno lifestyle.

  Motel ghosts

  Zabavne, šaljive, kreativne. To su fotografije koje možete pronaći na ovom Instagram profilu. Posebno ukoliko se bavite nekim vidom krative, ovaj nalog koji oslikava sedamdesetem može da posluži kao izvor inspiracije kada je reč o zabavnom sadržaju iz ovog perioda.

  Vintage Interiors

  Poslednji, ali ništa manje edukativan, zabavan i estetski primamljiv. Ovaj nalog je riznica za one koji se bave društvenim mrežama i često su u potrazi za nesvakidašnjim fotografijama koje bi mogli da repost-uju. Sedamdesete na ovom nalogu žive u većoj meri nego igde.

  Foto: Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: