Sagorevanje POZNATIH: Javne ličnosti koje su (zbog posla) narušile mentalno ZDRAVLJE

  Posao ili mentalno zdravlje. Čemu nas uče poznati?
  10.01.2024.
  RECOMMENDED

  Mentalno zdravlje u poslednjih nekoliko godina predstavlja goruću društvenu temu. Ukoliko planirate da započnete nove navike i radite na rezolucijama za ovu godinu, mi predlažemo da, na samom početku, krenete u ovom smeru.

  Zbog toga smo ovom prilikom istražili životna iskustva glumice i muzičke zvezde Demi Lovato, princa Harryja, glumice Kristen Bell, sportiste Kevina Lovea i pevačice Selene Gomez. Oni su svi otvoreno govorili o poslovnim izazovima koji su uticali na kvalitet njihovog života, samim tim i mentalnog zdravlja. Svako od njih, odabrao je da stavi sebe na prvo mesto.

  DEMI LOVATO

  Demi Lovato, višetalentovana pevačica i glumica, bila je otvoreni borac za mentalno zdravlje. Najpre se oglašavala u intervjuima, a do danas svakodnevno zagovara temu mentalnog zdravlja. Lovato je iskreno govorila o svojoj borbi sa dijagnostikovanim bipolarnim poremećajem i zavisnošću. Ona je jedna od retkih zvezda koja ističe važnost traženja pomoći, podizanja svesti o pronalaženju adekvatnog psihoterapeuta i smanjenja stigme povezane sa bolestima zavisnosti.

  Korišćenjem svoje platforme da podeli svoje borbe, Lovato inspiriše druge da se suoče sa svojim izazovima. Jedna je od prvih koji su otvoreno izašli u javnost kada je reč o autodestrukciji i samopovređivanju.

  Snapinsta.app 380812252 798228038712768 6614192369355354208 n 1080

  PRINC HARRY

  Princ Harry, član britanske kraljevske porodice, bio je prominentna figura u razgovorima o mentalnom zdravlju. Nakon tragične smrti svoje majke, princeze Diane, Harry je doživeo duboku tugu i jedno vreme se suočavao se sa depresijom. U poslednjim godinama, otvoreno je govorio o uticaju ovog gubitka na svoje mentalno zdravlje. O tome je detaljno govorio i u svojoj knjizi Spare. Princ Harry osnivač je udruženja Heads Together, zajedno sa svojim rođenim bratom princem Williamom i Kate Middleton, sa ciljem podsticanja pojedinaca da traže podršku i adekvatnu pomoć.

  Danas, otvoreno govori o uticaju britanskih medija na mentalno zdravlje koje se konkretno odnosi na čitavu njegovu porodicu. Meghan Markle je njegovo pojačanje kada je reč o podizanju svesti na ovu, ali i druge društveno odgovorne teme. U dokumentarcu Harry & Meghan možete dobiti najbolji uvid u njihove borbe sa mentalnim zdravljem. Poznato je da je par odlučio da je briga o mentalnom zdravlju važnija od titula.

  mentalno zdravlje

  KEVIN LOVE

  NBA igrač Kevin Love bio je pionir u svetu sporta otvoreno govoreći o svojim borbama s anksioznošću i depresijom. Loveova volja da adresira probleme mentalnog zdravlja u konkurentnom okruženju profesionalnog sporta doprinela je širem razgovoru o mentalnom blagostanju sportista. Njegova fondacija, Kevin Love Fund, fokusira se na promociju mentalnog i emocionalnog blagostanja.

  Da je jedan od prvih sportista koji se toliko posvetio brizi o mentalnom zdravlju svedoči i njegov Instagram nalog na kom i danas, deli svoja iskustva. Ukoliko vas interesuje tema mentalnog zdravlja u sportu, Kevin Love bi trebao da bude vaša prva stanica. Kako sport utiče na mentalno zdravlje, ali kada je reč o oba smera.

  Snapinsta.app 251245754 464564838328619 1793781395047418926 n 1080

  KRISTEN BELL

  Glumica Kristen Bell, najpoznatija po seriji Gossip Girl, zagovornica je podizanja svesti u jvanosti o mentalnom zdravlju, ističući posebno svoje borbe s anksioznošću i depresijom. Deljenjem svojih iskustava, Bell ima za cilj normalizaciju razgovora o izazovima mentalnog zdravlja, pozivajući druge da stave svoje blagostanje na prvo mesto i potraže pomoć. Njena otvorenost značila je mnogima koji cene autentičnost koju donosi u diskusiju. Način na koji pripoveda. Ton kojim se koristi, čine je jednom od talentovanijih govornika. Ova glumica, definitivno je odlučila da stavi brigu o sebi na prvo mesto.

  Kristen je trenutno članica United Nations Women’s Peace & Humanitarian Fund organizaciji. Glumu nije potpuno ostavila po strani, ali je zasigurno da je svoj život posvetila osnaživanju žena koje imaju iste ili slične izazove.

  Snapinsta.app 159130373 962138184324157 128384790470213671 n 1080

  SELENA GOMEZ

  Selena Gomez, u skoro svakom svom javnom nastupu iskoristila je priliku da iskreno govori o svojim iskustvima s anksioznošću i depresijom i bipolarnim poremećajem. Na taj način podstičući svoje fanove da stave svoje mentalno zdravlje na prvo mesto. Kroz svoju transparentnost, ona podstiče empatiju i razumevanje, pokazujući drugima da nisu sami u svojim borbama.

  Za svoje stanje neretko okrivljuje nezdrav tempo rada koji je prati još od malih nogu, ali i izazove sa kojima se suočavaju velike zvezde kada je reč o privatnosti i privatnom životu. U domumentarcu My Mind and Me, Gomez detaljno govori o svom procesu oporavka. Takođe, nedavno je najavila da će se povući iz muzičke industrije koja vrši najveći pritisak na njeno mentalno zdravlje.

  Snapinsta.app 359706281 1043126763733965 3632985722248903549 n 1080

  Instagram: @ddlovato; @duke_of_sussex; @kevin_love; @kristenanniebell; @selenagomez.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.