Noma restoran sada ima i wine bar i ne treba vam rezervacija da biste ga posetili!

  24.05.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/wine-bar-noma-cover.gif

  Svet se zaista menja posle popuštanja mera, posle više od deset godina čuveni restoran Noma radiće bez rezervacija unapred, već će biti uslužen onaj ko stigne prvi. Vlasnik i osnivač Nome René Redzepi seća se trenutka kada se u njegovom restoranu izgubila spontanost, to je bio kraj 2019. godine kada su ga otkrili gastro insajderi, jedean gost je poručio tasting meni, ali istovremeno i sva ostala jela iz ponude kako bi probao sve ukuse. Već sledeće godine Noma je po prvi put proglašena najboljim restoranom na svetu i od tada ukoliko želite da sebi priuštite to zadovoljstvo da tamo jedete morate razmišljati mnogo unpared jer slow food koncept zahteva posvećenost od nekoliko sati po obroku.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590399781034151.jpg

  Ali posle pandemije stvari se menjaju, naravno da su sve oči bile uperene u ovaj fantastičan fine dining restoran, svi su očekivali neki inovativni potez kako izaći oiz krize u kojoj se ugostiteljstvo našlo. Neočekivano, René je prošlog četvrtka vratio koncept Nome na fabrička podešavanja, sada ona funkcioniše kao wine bar i burger restoran, a gosti jednostavno mogu zauzeti jedan od nekoliko drvenih stolova za piknik koji se nalaze u bašti, ili uzeti hranu za poneti. On i njegov pomoćni kuvar Britanac Stuart Stalker su dali sve od sebe da ponude najbolji mogući burger, a konobari na čelu sa somelijerom Mads Kleppeom nude uparivanje ukusa sa pristupačnim prirodnim vinima.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1590399781228694.jpg

  René se odlučio na ovaj potez jer je želeo da se svi osećaju dobrodošlo i prijatno. Tako da će u narednim danima svi oni koji su trenutno u Kopenhagenu, a do sada nisu probali šta nudi ovaj super ekskluzivni restoran moći to da učine. Burgeri koštaju 22 dolara, što vam može zazvučati skupo, ali u poređenju sa tasting menijem koji uključuje morsku hranu kakav je inače u ponudi to je otprlike jedna osamnaestina cene. Ne brinite što još uvek nije uspostavljen avio saobraćaj sa Danskom, ni sam René ne zna kako će se razvijati koncept Noma 3.0, kako kaže ključno je da sve bude kreativno i spontano. Pa, moramo priznati jedva čekamo da se i mi spontano zaputimo na sunčanje, rosé i najbolji čizburger na svetu!

  Saznaj više:
  Povezani članci: