Kada radite u medijima nekako se naviknite da najmanje 5.628 puta dnevno čujete (i izgovorite) reč kafa, pretpostavljamo da je slična priča u svim industrijama, ali kada vaš posao podrazumeva konstantnu komunikaciju, kofeinski napitak je obavezan i nezamenljiv deo vašeg dana. A da ni ne pominjemo one sive dane koji vas teraju u prekovremeno radno vreme, kada je jedini način da zadržite zdrav razum miris sveže pripremljene (dobre, jake!) kafe. Trenutno nam je u redakciji na testiranju De’Longhi aparat za kafu i moramo priznati da smo se veoma brzo navikli na komfor i kvalitet koji je ovaj aparat uneo u naš život. Osim očiglednog, a to je da se radi o elegatnom aparatu koji našoj kuhinji baš dobro stoji, već posle prvog korišćenja postaje jasno da vam je uz takav aparat pravi italijanski espreso udaljen jedan klik na dugme. Pa, ne zvuči loše?
Nimalo! Uz opcije kao što su pritisak od 15 bara i Thermoblok tehnologija, svako za samo nekoliko minuta postaje barista za poneti. Ukoliko baš želite da se pokažete lako možete pripremiti savršen kapućino zahvaljujući podesivom sistemu za mleko, ili se potruditi da zgotovite odličan Caffelatte. A uz to dodajemo da je tokom čitavog meseca novembra na snazi sniženje do 27% na sve DeLonghi aparate za kafu u ComTrade shop prodajnim objektima.
Članovi redakcije otkrivaju svoje navike kada je kafa u pitanju, proučite i javite kom kofeinskom plemenu vi pripadate?
Marina Stajkić
Advertising Manager
Pije: (jači) espreso sa mlekom
Koliko: 2 šoljice minimum, ponekada i više
O kafi: Često mi se desi kada sam umorna da mi šolljica espresa vrati energiju i vrati motivaciju.
Ispijanje sa nogu, ili prava pauza: Užasno mi je bitna prva jutarnja kafa, volim da je popijem u tišini. Zato se često namenski budim pre svih kako bih popila kafu i ugrabila desetak minuta mira i tišine pre početka obaveza. To praktikujem i vikendima. I na poslu mi je taj ritual izuzetno važan jer uživam sa svojim kolegama dok diskutujemo o svemu.
Uz idealnu šoljicu kafe preporučila bih: bilo koji putopis sa našeg sajta, krenite od Rovinja.
Jelena Karakaš
Digital Editorial Director
Pije: kapućino
Koliko: trudim se da ne prelazim dozu od dve kafe dnevno, tri je količina preko koje ne idem.
O kafi: mogla bih da se odreknem mnogo toga u životu, samo da mi ne dirate moju kremastu kafu sa mlekom! Robinja sam navika i taj ritual mi neverovatno znači. Interesantno je da najčešće odlažem uživanje u kafi i pijem je skoro hladnu (znam, protivno svim pravilima!). Zapravo moj kapućino je za mene neka vrsta slatkiša i radije biram kafu nego desert.
Ispijanje sa nogu, ili prava pauza: i jedno i drugo! Pijem jednu uz monitor dok sređujem to do listu i pravim plan za taj dan i tad ne volim da me iko uznemirava. Dok je popodnevna kafa rezervisana za partiju ćaskanja sa kolegama.
Uz idealnu šoljicu preporučila bih: bilo koji od naših intervjua, možda baš onaj sa kreatorkom Majom Krstić.
David Gažo
Art Director
Pije: amerikano
Koliko: tri, dobro četiri, ako ćemo da budemo iskreni. Kafa je moje gorivo za život.
O kafi: zapravo ispijanje kafe je za mene ritual sličan meditaciji, služi mi za pronalaženje i izoštravanje fokusa. Ona jutarnja prva mi služi za planiranje dana, dok mi sve sledeće služe da se vratim u taj fokus.
Ispijanje sa nogu, ili prava pauza: iako nekada svoju kafu popijem za radnim stolom, ipak mislim da zaslužuje propisnu pauzu.
Uz ideanu šoljicu preporučio bih: tekst „Zašto volimo negativce“, taman ćete se uživeti u temu dok srčete kafu, a prava je tema ako ste poznavalac i ljubitelj pop kulture.