Tri koktela koja morate da isprobate tokom decembra

upotpunite svečano raspoloženje

autor BURO.
1102

Decembar je mesec kada su večeri duže, svetla još sjajnija, a raspoloženje neizbežno svečano. Šta je bolji način da proslavimo sezonu od koktela koji nas greju, osvežavaju i podižu atmosferu?

Ove godine, biramo tri koktela koja će obogatiti vaše praznične trenutke: bilo da ih pripremate kod kuće ili tražite u omiljenom baru.

Cinnamon Maple Old Fashioned

Klasični Old Fashioned dobija praznični twist uz dodatak cimeta i javorovog sirupa. Bogata aroma burbona savršeno se uklapa sa slatkoćom javorovog sirupa, dok cimet donosi toplinu i miris koji asocira na praznike. Servira se u niskoj čaši sa velikim kockama leda i ukrašava štapićem cimeta. Savršen izbor za one koji vole koktele sa karakterom, a žele i da osete duh decembra u svakom gutljaju.

Sastojci:

  • 50 ml burbona
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • 2-3 crne bitter kapi
  • 1 štapić cimeta
  • Led (velike kocke)
  • Kora narandže za dekoraciju

Priprema:

  1. U nisku čašu stavite javorov sirup i bitter.
  2. Dodajte burbon i nekoliko velikih kocki leda.
  3. Lagano promešajte da se ukusi sjedine.
  4. Ukrasite štapićem cimeta i korom narandže.
koktel

Cranberry Sparkler

Ovaj koktel je vizuelni hit svakog prazničnog stola. Kombinacija svežeg brusničnog soka, penušavog prosecca i malo likera od narandže stvara savršeno osvežavajući balans između slatkog i kiselog. Ukrašen grančicom ruzmarina i svežim brusnicama, Cranberry Sparkler ne samo da mami pogled, već i osvaja nepce. Idealan je za one koji traže laganiji, ali efektan koktel koji može da bude i savršeni aperitiv pred večeru.

Sastojci:

  • 50 ml brusničnog soka (svežeg ili prirodnog)
  • 100 ml prosecca
  • 15 ml likera od narandže (npr. Cointreau)
  • Sveže brusnice za dekoraciju
  • Grančica ruzmarina

Priprema:

  1. U čašu za šampanjac sipajte brusnični sok i liker od narandže.
  2. Pažljivo dolivajte prosecco da se ne stvori previše pene.
  3. Ukrasite svežim brusnicama i grančicom ruzmarina.
8719802628becd417ddd9947b2a9f323

Hot Chocolate Espresso Martini

Za ljubitelje decadentnih koktela, ovaj miks je pravi raj. Espresso martini dobija zimsku nadogradnju uz dodatak toplog kakaa i šlaga, a čokoladni sirup i kap vanile čine ga pravim prazničnim užitkom. Savršen je za kasne večeri, kada želite da spojite energiju kafe i zadovoljstvo toplog napitka, sve u jednom koktelu. Ukrasite ga rendanom čokoladom ili cimetom za dodatni wow efekat.

  • 30 ml espresso kafe (sveže skuvane)
  • 30 ml vodke
  • 20 ml Kahlua ili drugog likera od kafe
  • 20 ml čokoladnog sirupa
  • 20 ml toplog kakaa
  • Šlag za dekoraciju
  • Rendana čokolada ili prstohvat cimeta

Priprema:

  1. U šejker sipajte espresso, vodku, Kahlua, čokoladni sirup i topao kakao.
  2. Dobro promešajte sa ledom dok se sve ne sjedini i ohladi.
  3. Procedite u čašu za martini.
  4. Dodajte šlag i pospite rendanom čokoladom ili cimetom.
49b50b3e1f310a96cf9de7a96138a356

Ova tri koktela spajaju tradiciju ali i trendove koji su obeležili ovu sezonu, pružajući savršene praznične trenutke. Bilo da planirate intimno druženje kod kuće ili tražite inspiraciju za praznični izlazak, ovi kokteli su sigurni dobitnici za svaku priliku.

Foto: Pinterest