Ako bismo uspeli da izračunamo o čemu najviše mislimo i razgovaramo u toku dana sigurni smo da bi hrana lagano zauzela prvo mesto. Usporavanje života usled pandemije možda vas je inspirisalo da opašete kecelju oko struka i krenete sa eksperimentima u kuhinji, a možda ste se prepustili trendu i postali redovni korisnik aplikacija za dostavu hrane. No, u oba slučaja i dalje najviše uživamo u izlasku u neki dobar restoran, a ako želite da ostanete u toku sa trendovima na svetskom nivou možda nije loša ideja da osvežite svoj feed i dodate restoranske kritičarke čiji je posao da prve obiđu sva nova mesta koja se otvore. Predlažemo vam nekoliko sjajnih žena koje posvećeno pišu o hrani i gastro svetu.
Alison Cook
Alison Cook radi kao kritičarka za novine Houston Chronicle još od 2002. godine. Dvostruka je dobitnica nagrade James Beard Award za pisanje o hrani i restoranima. Pa ukoliko želite da naučite nešto više o klasičnoj južnjačkoj kuhinji, njen feed je prava adresa za to.
Devra First
Soleil Ho je restoranska kritičarka novina San Francisco Chronicle. Pre toga ona je vodila pokast Racist Sandwich gde je govorila o rasi, klasi i polovima i njihovom odnosu prema hrani. U tom smeru je nastavila da radi i kroz svoj Instagram profil, na primer ona je kreirala listu restorana koji su u vlasništvu manjina u okolini San Franciska.