Buro. Horoskop: Veliki, FEBRUARSKI i LJUBAVNI

14.02.2024.
RECOMMENDED

Kao što meteorologija treba da predvidi promene vremenskih prilika, kako bi nas nekad upozorila da je bolje izaći napolje sa kišobranom, tako je cilj prediktivne astrologije da nas obavesti o predstojećim energetskim promenama i da nam neke hintove kako da se za određene nebeske promene pripremimo i pojavimo se u adekvantnom energetsko-mentalno-emotivnom outfitu kako ne bismo emotivno pokisli.

I jedni i drugi, meteorolozi i astrolozi su duboko zadubljeni u nebo, jedni dnevno, drugi noćno. 

Srećan predstojeći rodjendan, drage Ribe!

Iako Sunce uskoro ulazi u vaš znak, zbog tranzita Saturna u Vašem prvom polju ste možda previše pesimistički nastrojeni, zabrinuti i neraspoloženi. Partner se isto brine za vas. Previše ste se uozbiljili i nije navikao da vas vidi takve. Kao da ste tužni bez određenog razloga, mehalanholični, nostalgični. Nije sve samo crno ili belo. Partner kao da želi da vas uvede u tih famoznih 50 nijansi sive, ali kao da ne možete da se tek tako opustite. Pun Mesec u vašem polju partnerstva, 24. februara, donosi dodatnu napetost u odnosu, kao da je partner previše kritičan i ne zna kako da vas oraspoloži i na zabavan način dobije vašu pažnju, pa je iznuđuje dramom.

Šta se desilo sa romantikom, pitate se. Previše ste praktični. Kako se ova električna konjunkcija u Vodoliji dešava u vašem polju tajni, pa su slobodni pripadnici ovog znaka, veoma misteriozni, najpre jer imaju i šta da kriju. Kao da vam je to viđanje sa tom specijalnom osobom zanimljivo samo zato što je to vaša mala slatka tajna. Čak i kod onih koji su u vezi postoji mogućnost ulaska u neke afere i veze sa strane. Kao da vas opušta najpre to što ne morate ništa da pričate i objašnjavate. 

Osećate da imate više energije nego inače, s tim da, ukoliko taj višak energije ne upotrebite konstruktivno, konjunkcija vašeg vladara, Marsa sa Plutonom na Dan zaljubljenih, može dovesti do neočekivanih emocionalnih pražnjenja. Eksplozivni ste i preburno reagujete. Potrebno je da se što bolje uzemljite, cool off, izbrojte do 10, odvežbajte svoj bes i stres. Verovatno osećate da svi smart uređaji luduju u vašem prisustvu od količine vaše nekontrolisane energije, zamislite kako je tek vašem partneru pored vas?

Ako ste single, ovo je vreme da aktivirate izlaske i provod, gde možete imati nezaboravne trenutke i upoznati zanimljivu osobu koja je možda poreklom iz inostranstva. Kako se Venera i Mars nalaze u vašem polju prijateljstava, ljubav zaista sada može doći preko kruga prijatelja. Sa druge strane, ova konjunkcija za vas može značiti i jedan magični click sa osobom koju upoznajete onlajn, preko društvenih mreža ili mreža za upoznavanje. Možda ste nekad sa nepoverenjem gledali na to da ćete nekog upoznati na taj način, ali upravo to sad predstavlja vaš izlazak iz zone komfora. Ako ste u vezi, imate osećaj da je voljena osoba nekako udaljena, odsutna i kao da nikako ne možete da ispunite njena/njegova očekivanja, ali možda i sami imate neka nerealna očekivanja od partnera/ke. 

Kao da ste shvatili da je za vas uspeh najjači afrodizijak. Prija vam okruženje uspešnih i moćnih ljudi. Naredni period je jako dobar za napredovanje na poslu i u karijeri. Ono što dolazi kao iznenađenje, jeste da vas možda upravo sad privlači neko sa posla, neko ko je na neki način uspešniji od vas. Neko vas podržava i protežira i neko je primetio koliko ste sposobni i posvećeni. Kao da uživate u toj pažnji i želeli biste da se ta osoba primeti i na drugi način. Kao da ima nešto mnogo više između vas od same poslovne komunikacije, i vi uživate u tom flertu.

Venerina konjunkcija sa Plutonom (17. februara) obećava neverovatne strasti, ali i neke igre moći, prepucavanja, kako u inboxu, tako i u krevetu. Ta konjunkcija može da donese susret sa osobom koja vam je nekad bila važna u partnerskom smislu, i ponovna razmatranja šta bi bilo da je bilo. Za one u vezama, dolazi veoma buran period, kao da nekad strasna svađa vodi u još strastvenije pomirenje, praćeno ogromnim strastima, baš tamo gde one i treba da pršte, u krevetu. Kao da ti sporadični sukobi, u vama pokreću neku ludačku energiju. Znate onu “Ko se tuče, taj se voli”. Možda zbog tog podsvesnog uverenja, vaš ljubavni život liči na film Mr. and Ms. Smith.

Poslovne brige svakako nisu razlog da zanemarujete svoj ljubavni život. To može biti samo izgovor. Posebno dani konjunkcije Merkura i Saturna, oko 28. februara, mogu u vama probuditi zabrinutost, želju za osamom i izolacijom. Ljudi nisu navikli da vas večite optimiste vide u ovom izdanju.

Ovaj mesec ako date šansu ljubavi, možete doživeti zaista preporod u emotivnom životu, pogotovo ukoliko se odmetnete negde na put, u pustolovinu. Kao da bi odlazak na put sa voljenom osobom rešio toliko toga, što se negde preprečilo između vas. Ponovo zapalilo strasti. Oni koji su single takođe mogu sada upoznati neku specijalnu osobu negde na putu, u inostranstvu ili ako ste još uvek student, ljubav vam se smeši među kolegama sa faksa. Ako ste u vezi, partner može delovati misteriozan i dalek, previše nervozan. Posebno 27. februara su moguće prepirke, razmirice i sukobi mišljenja. To što je partner neke stvari prećutao, ne znači da se slaže sa vama, nego se rukovodi onom “pametniji popušta”.

Mlad Mesec u Vodoliji, 10. februara, kao da je samo nagovestio da je ovaj mesec kod vas vezan za istraživanje sopstvene seksulanosti. Februar je mesec mačaka, a vi ste ovaj mesec pre kao pomahnitali Pepe Le Tvor. Iako stidljivi i suptilni kao što jeste, iznenadjujete i sami sebe dok otkrivate tu svoju skrivenu strastvenu prirodu. Koliko je moćno kad nekome darujemo zadovoljstvo, a sada je vreme za vas da naučite da to zadovoljstvo primite. Da dozvolite da trenutni partner otkrije tačke na vašem telu za koje niste ni znali da su toliko uzbudljive. Uviđate da su seksualnost i intelegencija neverovatno povezane. Uzbuđuje vas način na koji neko razmišlja.

Ovaj mesec nosi mogućnost raznih seksualnih eksperimenta, a kako su i Mars i Pluton u igri, igra može da se otrgne kontroli. Sve ono što ste nekad smatrali previše čudnim, kinky, sad vas na iznenađujući način privlači. Oni u vezama su skloni aferama u ovom periodu, koje mogu da se završe gore nego što i pomišljate. Znate ono, jedan screenshot govori više od hiljadu reči. 

 Možda ćete, dok se vaš vladar, Sunce, bude nalazilo u znaku Riba, se osećati pomalo izgubljeno, rasejano i dezorijentisano, i na trenutke usamljeni, zbog konjunkcije Sunca sa Saturnom, a zapravo što se ljubavnog života tiče, kao da nikad nije bilo dinamičnije. Još od ulaska Plutona u Vodoliju (18. januara), sva vaša pažnja je fokusirana ili na postojeći partnerski odnos ili na pronalaženje adekvatnog partnera. Sve antene su uključene.

Trostruka konjunkcija Venere, Marsa i Plutona u vašem polju partnerstva nagoveštava lovebomb u vašem dvorištu, i govori da će biti vrlo turbulento. Ako ste slobodni, prosto ne može da se desi da mimoiđete tu moćnu, dinamičnu i atraktivnu osobu, koja će vas svojom energijom, lepotom i šarmom kupiti i osvojiti, na prvu. Problemi bi se mogli pojaviti kasnije, kada ustanovite da postoje osobe koje su tvrdoglavije od vas, i koje ne popuštaju tako lako, čak ni osobama vašeg kalibra. Sada je glavno to mentalno razgibavanje sa osobama, koje itekako imaju dovitljivosti i finese za nadmudrivanje, koji znaju i sa rečima i znaju kako da vas zaintrigiraju i isprovociraju, da krećete da opsesivno mislite o njima. Romantičniji ste nego inače, a inspiracije za zavodljive i sexy poruke vam ne nedostaje.

Kao Lav, znate kako da zainteresovanu stranu, držite još više zainteresovanom. Vaši storiji su trebali da budu samo teaser, a šta ćete ako se ustanovi da imate posla sa ajkulom, koja je gladna i baš dobro zagrizla? Za one u vezama, partner je preenergičan, da njegov entuzijazam, navaljivanje i insistiranje na stalnim akcijama, mogu da vas nerviraju, jer ste vi u svojoj zen energiji i želji za osamljivanjem.     

Neke priče sa partnerom više ne mogu da se trpaju pod tepih i odlažu. Možda je vreme za taj težak, soul to soul, eyes to eyes razgovor. Ma koliko on bio težak, ma koliko bilo komplikovano. Vi dalje sa tim teretom i osećajem usamljenosti u dvoje, ne možete da nastavite. Morate to da iznesete na sto. Ne možemo doveka držati ružičaste naočare i pretvarati se da smo u Barbilendu. Pogotovo ako nas tišti samoća, strah i usamljenost. Ako želite da se požalite na partnera, nemojte to činiti tako što ćete svog partnera izogovarati prijateljici, bolje recite sve direktno partneru. Nekad je i ta tišina koja se dešava između vas i partnera, takođe mudra i govori za sebe.

Slobodni se specijalno sređuju za posao kao da idu na modnu pistu. Kako i ne bi, kad neko na poslu jedva čeka da vas vidi. Možda je čak i više kolega istovremeno zainteresovano za vas, i ta pažnja prija i imponuje. Odavno se niste osećali toliko viđeno. Potencijalni partneri su definitivno sad prisutni tu, u vašem poslovnom okruženju. Možda je to samo neka osoba iz inostranstva sa zoom ekrana, koja tokom poslovnog sastanka samo prati vas na ekranu. Ovo može da bude i vreme kada smo primorani da održavamo vezu na daljinu, bilo da se zaljubljujemo u nekog ko živi daleko, bilo da naš partner odlazi poslovno u inostranstvo. Znate da telepatija i ljubav funkcionišu nevezano za udaljenost i okeane između vas.  

Ground control to Mayor Tom. Mislili ste da je nemoguće da se opet tako zaljubite, a sada ne znate kako da se vratite na zemlju, jer je tako lako i lepo, samo odleteti. Samo se prepustiti, biti kao helijumski balon. Englezi kažu pasti, fall in love, a vi, vi ste odleteli u ljubav, postali ljubav. Kakvi ekstazi i bakrači, vi ste sada fabrika najlepših, najljubavnih osećaja ikada. Znate ono ”Leptiri u mom stomaku, uvek me na tebe podsete…”. Radi vas ova nenormalna, seksualna, inteligentna, promišljajuća energija, ma skroz ste “odlepili”. I na njega/nju i na samu ljubav.

Možda najdivnija stvar u ljubavi, je što je toliko neočekivana, nepredvidljiva i nelogična, i to što je ne možemo kontrolisati, nego smo ispred nje toliko bespomoćni, da joj se samo možemo bespogovorno predati i prepustiti. Let go and let God. Pusti. Bre. I to je to. Sad ćete to na svojoj koži spoznati. Pišete svoj autostoperski vodič kroz Ljubav. Neopisivo je rečima koliko nam naša utroba i stomak mogu najbolje opisati Ljubav. Bez reči, samo čisti osećaji, da nepogrešivo znate šta vam se dešava. Severni čvor u konjunkciji sa Hironom, ranjenim isceliteljem, u polju partnerstava nam govori da naše najdublje isceljenje ide kroz opraštanje partneru. Kroz prihvatanje njegovih mana, i razumevanje njegovih boli. Dubokog razumevanja zašto mu je bilo tako teško, i na koji način smo mi tome doprineli. Nema većeg magičnog štapića za vezu, od iskrene priče. Skuvajte zato kafu i otvorite mu srce.

Iako će se Škorpijama najveći highlight u ljubavnim odnosima dešavati oko 21. aprila, kad se velika konjunkcija Urana i Jupitera bude dešavala u njihovom polju partnerstava, neće im ni do tada biti dosadno na ljubavnom planu. Velika konjukcija Venere, Marsa i Plutona će se desiti u vašem polju kuće, doma i porodice, te će mnogi sa podznakom Škorpije, se više posvetiti porodičnom životu, što je za njih vrlo neočekivano. Odjednom ćete shvatiti da ste tu potrebni i da samo vi, svojim svesnim prisustvom možete proizvesti tu porodičnu atmosferu težite.

Kod parova koji su u dužoj vezi, sada može doći do zajedničkog života, što predstvalja kvantni skok u vezi. Iako ste i dosada bili po ceo dan zajedno, sada se partner zvanično useljava kod vas, i radi vas trema. A sve se desilo spontano i out of the blue. Mnoge stvari koje su se u međuvremenu podrazumevale da teku bez prepreka, odjednom sad, kad živite  zajedno, postaju tema prepirki. Ako pogledate izvan pobacanih čarapa i neopranih suđi, videćete da je osećaj da ležete i budite se pored osobe koju volite je neprocenjiv. Međutim, kako Saturn defiluje vašim poljem zabave, kao da sabotirate sopstvenu želju da se zaista opustite i prepustite zadovoljstvima. Kao da ste bezrazložno tužni i neraspoloženi, čak i kad drugi žele da vas uteše, vi ne znate da tačno kažete šta vas zapravo tišti i pritiska iznutra. 

Ovo je mesec kada treba da poboljšate komunikaciju sa bliskom osobom. Tako je, neće se srušiti svet niti će vas zemlja progutati, ni vatra spaliti, ako nekom otvoreno i eksplicitno kažete, izgovorite ili napišete, da vam je stalo do njega/nje. To što imate nesuglasice, to ne znači da se ne volite. Mnogo strpljenja, razumevanja i tolerancije je potrebno da se ove nesuglasice ispeglaju, ali ništa nije nemoguće. Kvadrat vladara vašeg podznaka, Jupitera sa Venerom, govori da je možda daljina prepreka da sa nekim ostvarite vezu, ili ste i sami nekom nedostupni. Moguće je da vam se više osoba mota po umu, i u inboksima, a vi ste neodlučni. Baš kao što kaže Fredi M.: “Too much love will kill you, If you can’t make up your mind”.

Moguće je da usled kvadrata Jupitera i Marsa, oko 27. februara, budete posebno uznemireni, pa čak i svadljivi, i da budet skloni da mislite kao da nema pravde, i da je partner izneverio vasa očekivanja, ali razmislite, možda je problem upravo u vašim očekivanjima. Hiron pravi konjunkciju sa Severnim čvorom u polju emotivnih odnosa, donoseći vam jasnoću o tome šta zapravo želite u emotivnim odnosima, i gde ste dosad grešili. Kao da ste svašta osvestili i prosto ste sazreli, te su skladni emotivni odnosi sada rezultat rada na sebi.

Više ne pristajete na emotivne ucene, gaslighting i “ljubav bez ljubavi”. Konačno ste osvestili da vredite i koliko umete da budete posvećeni partneru. Konačno ste svesni svoje vrednosti. Trostuka konjunkcija Venere Marsa i Plutona kod vas ukazuje da ste konačno spremni da se otvorite da primate, onoliko koliko dajete. Posebno su naglašena telesna zadovoljstva, i otvoreni ste i tu za razne novotarije i skrivene želje koje ste iz samo vama znanih razloga potiskivali. Čulo dodira ne laže, i vi se sada sa lakoćom prepuštate nežnostima i uživanjima.

Jupiter u vašem polju zabave, hobija i zaljubljenosti, obećava period sa više bezbrižnosti, opuštenosti, dokolice i dubljeg dodira sa unutrašnjim detetom. Obećava da konačno možete malo da se opustite i uživate u zadovoljstvima, krenuvši od hrane, pa sve do ostalih telesnih poslastica. Pitanje gde pripadate i gde je vaš dom, vas neumorno prati gde god da odete. Kao da sve ukazuje da je konačno vreme da se skrasite. Ali vi tu odluku odlažete, a taj korak dalje u vezi i dalje vidite kao preveliki. Moguće je da vas baš pun Mesec u Devici, 24. februara, izmesti negde u inostranstvo ili vas povede na put, koji može stvoriti neki osećaj nostalgije. Kao da je vaš partner mnogo više željan vas, nego što zamišljate. Možda je potrebno da budete nežniji u komunikaciji sa partnerom, mnogo važnije od toga šta kažete jeste način na koji to kažete. 

Da li znate da ste trenutno miljenik neba? Kao da su svi reflektori upereni u vas. Sa Venerom u prvom polju od 16. februara, zračite neverovatnim šarmom i privlačnošću. Kao da imate električnu auru, svi vas primećuju gde god da se pojavite. Nikog ne ostavljate ravnodušnim. Sad je vreme da iznosate sve one izazovne outfite za koje ranije niste bili u elementu. Mars – Pluton konjunkcija u prvom polju vas tera da višak energije potrošite na neku fizičku aktivnost, jer možete u suprotnom postati i autodestruktivni, i bez ikakvog razloga sabotirati sebe. U partnerskim odnosima, potrebno je da imate više strpljenja i takta u komunikaciji, da pribegnete više diplomatiji i uvažite mišljenja i želje vašeg partnera.

Slobodni će ovog meseca imati vrlo buran ljubavni život, najpre jer odašilju neobavezujuću energiju, pa izgleda da se sjajno provode i kao single, te deluju kao da što duže žele da zadrže taj status, jer im prija njihova sloboda. A paradoksalno, kao da sad svi žele da budu sa vama, upravo zbog tog nonšalantnog, opuštenog, nepretencioznog stava koji nosite. Neuhvatljivi ste. Baš zato što niste opterećeni jakom željom da pronađete nekog, nailazite veoma spontano na osobu sa kojima konačno možete da imate taj open relationship odnos koji vam sada prija, da sa nekim budete sjajan prijatelj, ali da možete da razmenjujete sa tom osobom i strasti i nežnosti i genijalne razgovore, ali bez da da se osećate obavezano bilo kakvim formalnostima. To što ne znate da definišite vaš odnos, ne znači da je on zbog toga manje vredan. 

Saznaj više:
Povezani članci: