Buro. Horoskop: Sunce i Pluton u VODOLIJI – ovo je svež POČETAK koji ste čekali

Pluton ove godine, posle 226 godina, ponovo ulazi u znak Vodolije.
20.01.2024.
RECOMMENDED

Sutra, 21.01. u 01:55h, je drugi ulazak Plutona u Vodoliju, te će nakon još jednog retrogradnog kretanja i vraćanja u Jarca, Pluton napokon 19. novembra 2024. ući nepovratno u Vodoliju for good. Ono što je fascinantno jeste da će ga u Uranovo Vodolijsko carstvo uvesti ni manje ni više nego samo Sunce, koje će istog dana ući u sazvežđe Vodolije, mesto Sunčevog izgona.  Ali kako će Sunce i Pluton u Vodoliji uticati na vas?

Zamislite osećaj da ste na aerodromu i da ste spakovali sve najvažnije u jedno koferče. Frenetično gledate na tren u vaš boarding pass, a drugi tren u displej sa nazivom vašeg leta. Sat otkucava ubrzano, baš kao i vaša čuka, i kreće ukrcavanje. Euforija. Nije to samo karta za još jednu nepoznatu destinaciju, ovo je sad karta za novi, još neotkriveni život. Sve počinje de novo, u skladu sa novom percepcijom života. Mislili ste da je ponovno rođenje manje bolno od onog prvog rođenja kad je u sumanutom bolu vrištala vaša majka. Sada, ostavljajući sve za sobom, vrištite vi.

Baš kao što je Walt Disney rekao, ne zaboravite da je sve počelo sa jednim snom i mišem. Nadam se da ste u to koferče strpali i tog vašeg miša, vašu muzu, vašu inspiraciju (in spirit).

EVOLUCIJA

Evolucuja je nekad okrutna. Darvinov postulat evolucije u pakovanju, prilagodi se ili umri, je light varijanta u odnosu na ovo što nosi ovo Novo doba. Jedini diktat i apsolutni ultimatum je „budi svoj ili umri“. Kosmička energija ne može da se traći na copycats, kopije i replikante. Ako niste osmislili sebe, ako niste spoznali sebe, jedne jedine u vascelom Univerzumu – Kosmos kaže, žao mi je zakasnili ste.

Konačno je neophodno ne glumiti sebe, već biti neponovljivo, nenadmašno i jedinstveno svoj. Dug je ovo put do 2043. (dokle će Pluton biti u Vodoliji), da sav taj stari nepotreban bagaž samozavaravanja i pretenciozne samoispravnosti teglite sami. Znate da se na aerodromu svaki kilogram prtljaga viška plaća debelo, a ako dosad niste spoznali bez čega možete, a bez čega ne možete, onda je sad vreme da platite. Tako je i u životu – ako posle 14 godina Plutona u Jarcu još uvek niste naučili da živite samodovoljno, samoodrživo, znajući da vam za sreću ne treba mnogo, jer less is more, onda za vas od sada i nema lakoće.

Vreme je da se vaš orman bar prepolovi, napunjen sa svim kostimima koje ste po potrebi oblačili, jer za ovo novo erotično, egzotično putovanje vam treba da samo budete goli. Ko pištolj. Ko metak, bre. Svoji. Autentični.

PREOKRET

Imati tu inovativnost, otvorenost i hazardersku kamikaza level hrabrost je jako rasterećujuće i donosi pregršt slobode i neočekivanih čudesnih ishoda. Dakle ubacite žetone i polećemo.

Sada je vreme za totalni preokret. Sve sada želi da gledamo u futur(izam), da pomislimo na nešto što nam se čini nemoguće i da samo zato što smo u stanju da to zamislimo, spoznamo da je ipak moguće. Pluton u Jarcu jeste bio megaloman svoje vrste, ali je išao na sigurno i postavljao ciljeve sa smart taktikom. Ovom Plutonu u Vodoliji sada trebaju nemogući snovi koje želi da ostvari, jer samo ako će nadmašiti sve svoje granice, nalazi motivaciju da krene (i to ludačku motivaciju). Prosto zna da je sve moguće kad Komsos kaže može.

Zato slušajte sad Kosmos, pogledajte u Nebo i vidite šta vam poručuje oblik oblaka, okušajte se u uličnom tarotu, kad vas susretne bilbord, radio poruka ili presretne autobus sa ličnom, ali proročkom porukom samo za vas. Aktivirajmo svoje treće oko, svoju Ađna čakru i uposlimo sve svoje mentalne kapacitete – da projektujemo sebe u neku novu stelarnu poziciju.

ŠTA JE NAŠ ZADATAK?

Imamo za zadatak da unapredimo nauku. Kako? Tako što ćemo iz fizike ući u metafiziku, a iz hemije u alhemiju. Tako što ćemo razumeti da se genetika ne dešava samo uz pomoć nukleinskih kiselina i polimeraza, nego da postoji i energetski mehanizmi prenosa podsvesnih uverenja, navika i razmišljanja sa predaka na potomke, koji direktno utiču na našu budućnost. I shvatiti da ćemo u predstojećem periodu biti sposobni osvestiti i reprogramirati ta uverenja, znajući da su oni nosač budućih iskustava.

Otvara se mogućnost da vladamo sudbinom, onoliko koliko smo sposobni preduhitriti očekivanu, odvajkada utemeljenu reakciju, i nekadašnju reakciju preoblikovati u svestan odgovor. To koliko će nam biti lako u narednom periodu zavisi od toga koliko smo sposobni da iznenadimo sami sebe, pa čak i samu sudbinu, pa i da prevarimo matematičke zakone verovatnoće. Stoga ovo jeste vreme dubokog reprogramiranja, dekodiranja i svi globalno postajemo programeri sopstvenih života, a ne samo lik u svojim igricama. Nalazimo se u novom periodu humanizma i renesanse, koji možda ima tendenciju da uskoči u eru transhumanizma i renesanse. Dolazi vreme nove inteligencije koja je možda harmonizovana i sa veštačkom inteligencijom. Zato mi moramo da budemo stvarni, da ne bismo bili zamenjivi.

DA LI SMO SPREMNI?

Glavno pitanje sada je da li smo spremni? Sada i odmah! Za poletanje!!! Za free jump! Jer kaže epitaf, za let si dušo stvorena. Svojim preuzimanjem odgovornosti za svoj život, ti odlučuješ kada je taj momenat. Sada je vreme dobijanja te slobodne volje, onda kada (i jedino ako) smo dokazali da smo naučili odgovornost i da poštujemo pravila, što su bile teme Jarca. Kada prestanemo da ukrug i iznova ponavljamo stare arhetipske i mitološke priče predaka, nego krećemo da živimo sopstveni mit, sa sopstvenim idealima i herojima!

Na taj način, ništa iz tog kofera prošlosti vam više nije potrebno za putovanje u budućnost. Sada važe potpuno nova pravila i zahtevi!

Znate kako kaže Mika Antić „Kad mi dođe da idem, mnogo moram da idem. Nije važno kuda ću. Nije važno dokle ću. Došlo mi je da idem i ja idem kao lud – unutra u mene”. U takvom stanju svesti, gde god da odlučimo da sletimo, slećemo u nove sebe. Kada velika masa ljudi kolektivno aterira u nove sebe, eto ga već čitavo novo bratstvo koje ispunjava jedan novi, svesniji svet. Došli ste tačno na svoje odredište, svoj New York City ili La La Land, jer vas je tamo i odveo vaš novi state of mind – samo i jedino zato što u svakom momentu možete da gromoglasno kažete ono Sinatrino I DID IT MY WAY.    

Saznaj više:
Povezani članci: