Buro. Horoskop: Godišnji HOROSKOP po (pod)znacima pt. 2

09.01.2024.
RECOMMENDED

Ako ste već pročitali prvi deo godišnjeg horoskopa, sada možete da pogledati šta vas očekuje prema znaku i podznaku u drugom delu godišnjeg horoskopa.

Stoga, pročitajte obe interpretacije i za znak i podznak, te ono što bude na dubokom nivou rezonovalo sa vašom podsvešću može u narednoj godini da postane merodavno. Stoga, evo šta nam sledi.

Ko o čemu, Vage sa vladarkom Venerom, razmišljaju i pričaju samo o ljubavi. Upravo Vagama stiže jedna od najvažnijih godina za ljubav. Toliko lekcija treba naučliti. Najpre, kao da ste odlučili da završite jednom i za svagda sa toksičnim vezama. Ranjeni iscelitelj, Hiron je cele godine u vašem polju partnerstava da vas nauči da ljubav ne sme da boli. Ako boli, nije ljubav. Toliko isceljenja, transformacije i otpuštanja je potrebno baš u polju partnerstava i emotivnim vezama. Najpre odbaciti strah da ćemo ostati sami, i odbaciti strah da ćemo biti napušteni, ostavljeni ili da ćemo naići na odbijanje. Oni koji su u dužim vezama, moguće je da imaju dvoumljenje da li im je i dalje udobno u trenutnom odnosu, i da li taj odnos zadovoljava potrebe njihove duše.

Konačan odgovor na to pitanje stiže baš sa Solarnom eklipsom 8. aprila u polju vaših partnerskih odnosa, kada ćete dobiti konačan odgovor. Ili-ili. Uvek postoji 50% šanse da se odnos prekine, i da se odnos spase. Ako do tada otpustite i transformišete strah od samoće, znaćete intuitivno šta je najbolje za vas. Sve ove Tantalove muke ljubavne su upravo posledica, jer ste toliko dugo prelazili svoje lične granice, kako biste sačuvali prividni mir u emotivnim odnosima. Znali ste da će to trpanje stvari pod tepih, morati da prestane, jer će stvari krenuti da vire i iskaču ispod tepiha?

Ukoliko ste u godinu ušli kao single, ova godina donosi neverovatna ljubavna dešavanja. Nešto potpuno zanosno, intenzivno, sexy, nešto što još nikad niste iskusili. U Plutonovoj godini osmice, baš kada se taj tranzit Plutona vama dešava u polju ljubavnih odnosa, gde nagoveštava dolazak velikih unutrašnjih transformacija, imaćemo dva susreta Venere sa samim Plutonom, jedan je početkom godine 17.02., a drugi je krajem godine 7.12. Oba ova datuma označavaju ulazak neke, nove, moćne, harizmatične, neodoljive osobe u vaš emotivni život koja će vam biti životno značajna ljubav.

Kako se Uran-Jupiter konjunkcija dešava u vašem polju seksulanosti, ovo je godina velikog rasta i vaših kriterijuma na tom polju i seksulanog apetita. Kao da se otvarate i lakše prepuštate zadovoljstvima. Uživate u tome da budete primećeni, da ste privlačni drugima, da imate neku auru punu elektriciteta kojom zračite i animirate druge. Poseban dan za zavođenje, zabave i uzbuđenje može biti i 23. maj, pa stoga priredite sebi i svome društvu, neki specijalan izlazak ili kratko putovanje tih dana. Ovo je i godina lične transformacije, pogotovo jer se dve eklipse i Lunarna 25. marta, i Solarna eklipsa, 2. oktobra dešavaju u znaku Vage, naglašavajući važnost toga da sve što radite, radite na autentičan način. S druge strane, kroz dublju samospoznaju ove godine može doći i do promene izgleda, imidža, stila, jer ćete želeti da eksperimentišete u svemu, u svojim pojavama, outfitima, pa i u samom seksu.

Saturn ulazi u vaše polje poslovnih obaveza, i poručuje vam da se uozbiljite na poslu. Kao da će vam biti teško da zadržite disciplinu, fokus i ispoštujete zadate rokove, zbog čega možete i biti kritikovani. Svakako je bitno da primetite kad je vreme za odmor, jer nepoštovanje vaše potrebe za odmorom, može da dovede do fizičkih posledica, povreda ili zdravstenih problema. Posebno vas mogu zanimati alternativni vidovi lečenja o kojima možete više naučliti ove godine. Ako dosad niste imali kućnog ljubimca, možda vam ove godine to postane važan deo svakodnevne rutine. Ako ste već roditelj, promena pristupa i modela roditeljstva je sasvim izvesna.

Škorpije od 21. januara kada njihov suvladar, Pluton, uđe u znak Vodolije, se otvaraju ogromnim, tektonskim promenama. Znate onaj domino ili butterfly efekat kad jedna promena izazove promenu svega ostalog. Ej, pa ulazimo u godinu Plutona i 8-ce, pripremite se, polećemo. Suština je da se negde duboko u vama nešto promenilo i sada su i svi vaši odnosi drugačiji, najpre odnos prema partneru, ali i novcu i karijeri. Od 4. januara, kad vaš drugi suvladar Mars uđe u svoj znak egzaltacije, ćete imati dovoljno energije, istrajnosti, upornosti, izdržljivosti i stamine da prevaziđete sve izazove i probleme, najpre kroz jasnu i direktnu komunikaciju.

Nekad je mnogo bolje nekim ponudama i ljudima reći iskreno ne, ako osećate da to nije za vas, nego se posle kajati i trošiti energiju da se izađe iz situacije, i izbegnu obaveze kojih ste se prihvatili, jer niste znali reći ne, a zapravo niste bili dovoljno iskreni. Sam retrogradni Merkur sa kojim smo ušli u Novu godinu učinio vas je pomalo zabrinutim za finansijska pitanja, što je negde dovelo i do pada samopouzdanja i osećaja lične vrednosti. Ali ne dajte se pokolebati, jer već posle izlaska iz njegove senke, Merkur od kraja januara i tokom februara donosi fenomenalne prilike u saglasju sa Jupiterom. Najpre, dolazi ideja kako da restruktuirate svoj budžet i odnos priliva i troškova u vašu korist. S druge strane, upravo pomenuti period je neverovatno dobar, da ukoliko ste single sretnete ili bar stupite u komunikaciju sa osobom za koju će se najkasnije do kraja aprila ispostaviti da je neko ko će vam biti važan u partnerskom smislu na duže staze. Ukoliko ste u vezi, februar je idealno vreme da se na dubljem nivou razumete sa vašim partnerom. Shvatićete da je nekad veći problem u odnosima ne to što ne znamo kako da kažemo svoju stranu priče partneru, već najpre to što ne znamo da otvoreno saslušamo i čujemo partnera. Znate kako kaže George Michael-ov famozni album Listen without prejudices. A vi sada upravo to znate, kako da saslušate partnera bez predrasuda. Bez potrebe da samo nađete odgovor kojim biste ga nadmudrili, već da ga zaista čujete, bez osuđivanja.

To u mnogome utiče da se vaš odnos učvrsti i utemelji, ogromnim malterom poverenja i iskrenosti. To potvrđuje i konjunkcija Jupitera i Urana, koja se dešava 21. aprila u vašem polju partnerstava, koja zasigurno deluje pozitivno na vaš ljubavni i emotivni život. Bilo da će to biti period neverovatnog uživanja i uzbudljivih provoda i avantura sa partnerom koji će vas doživotno povezati. Kod nekih, ovaj aspekt može dovesti i do neočekivane “smena partnera”, u smislu, da će neko ko je mnogo više za vas i koga dublje osećate kao partnera, se samo pojaviti i izbrisati sve potencijalne druge varijante i kontakte.

Nekad je drage Škorpije, pored sve vaše želje za velikim zapletima, dramama, ispijanjima otrova i eliksira, off and on fazama, zapravo sve toliko lako i jednostavno. Prepoznaćete to, taj vanzemaljski koncept da i u ljubavi može da bude lako i jednostavno.

Poslovno se osećate priklješteni na radnom mestu, asteroid Hiron, pa pomračenje Sunca u vašem polju poslovanja, govori ili da dolazi do promene u rukovodstvu (tamo oko 8. aprila) te će biti neophodne određene promene i prilagođavanja, ili da će vam zaista kako se kaže “pasti klapna” na poslu i da ćete i sebi i drugima priznati da ovo nije za vas i da vam je “pun kufer” svih tih smicalica i nesikrenosti, te ćete otići bez da trepnete. Uostalom poznati ste po naglim rezovima, pravo je čudo da ste dosad sva ova ponižavajuća iskustva pretrpeli. No, upravo taj osećaj povređenosti i sumnje u vaše kompetencije od strane drugih, su vas i nagnali da sebe još više cenite i da iscelite uverenje da ste nezamenjivi na poslu. Vi idete dalje obogaćeni za još jedno iskustvo. Dodatno osnaženi.

Saturn u Vašem polju hobija i dece, i zabave govori da ako ste roditelji možete imati osećaj da postajete previše umorni sa decom, da vas to iscrpljuje na neki način više nego inače, nemate strpljenja i osećate se kao da oni iz vas izvlače ono najgore, najokrutnije, postajete strožiji nego što biste želeli. Nešto što je dosad bio samo vaš kreativni hobi, sada ima tendenciju da postane biznis i posao. Ozbiljno se posvećujete svojim hobijima, pogotovo ako je to nešto kreativno i donosi vam dodatno vreme sa vama samima i svojom podsvešću i priseća vas na osećaj kad ste i sami bili bezbrižno dete. To je veliki blagoslov, gajite to.

Je l da, da je prelepo ući u Novu godinu sa Venerom u svom znaku? Osećate se osveženije, privlačnije i lepše nego ikada. Pitaju vas šta ste to radili da izgledate tako dobro. Nekad nam plastični hirurg nije ni potreban, kad znamo sa sobom i kako da usrećimo sebe. Otvoreni ste za sve. I svi su otvoreni za vas. Večiti optimisti kao i uvek, samo privlačite ka sebi najbolje ishode i neverovatne ljude. Čak i ako vas prati malo zbunjenosti i pozitivnog ludila, euforija uopšte ne prestaje. Zato što konačno toliko jasno i jako osećate koliko zapravo volite sebe, i to više nije nevidljivo, nego privlačite ljude i dobre prilike ka vama. Nije vaš problem što neko nije odeleo vašem šarmu i čarima za novogodišnju noć.

Znate onaj kulinarski recept “kuhajte na tihoj vatri”. No, da li vi to uopšte znate? Toliko energični i voljni da sve podržite i svuda budete, nekad se desi da vam taj taster balansa izmakne iz ruku. Ok, bili ste ponešeni. Oprostite sebi, nastavite dalje. Istina jeste da je vaš optimizam zarazan najpre za vas, pa tek onda i za druge. Nekada samo želite da volite i želite druge, budete zaljubljeni, egzaltirani, jer to ispunjava najpre vas, nevezano za to da li je to uopšte uzvraćena emocija. Ali ljubav nam nekad ne dozvoljava da zavodimo iz hobija, i da se igramo tuđim osećanjima, zato što nam se može. Stoga, baš i pomračenje Sunca koje se dešava 8. aprila u konjunkciji sa Hironom, ranjenim isceliteljem u vašem polju emotivnih odnosa, će vas navesti da uvidite i spoznate na svojoj koži kako je to kad se neko igra svojih ego i drugih igrica sa vama, baš kad je vama istinski stalo. Mogućnost razočarenja u ljubavi i naglih prekida je moguća, osim ukoliko ste u međuvremenu već spoznali i stekli vrlinu empatije.

Saturn u polju doma, čini da biste se najpre odselili negde, što dalje to bolje, ne shvatajući potpuno da gde god idete, sebe i svoje emocije nosite sa sobom. Vaš odnos sa majkom je negde na ispitu. Da li pored toga što imate poverenja u nju da joj poverite da odradi neke zadatke (možda i roditeljske) umesto vas, da li možete da sa njom ostvarite istinski blizak odnos i pokažete svu svoju slabost i možda zameranja koja imate ka njoj dok ste još bili mali. Koliko god da vam je trenutno udobno na postojećoj poslovnoij poziciji, možda je vreme da uvidite da ste je prerasli. Znate ono, ako su vaše ideje veće od firme, preduzeća u kojem ste, morate otići iz njega. Ili započeti sopstveni biznis. Jupiter-Uran konjunkcija u vašem polju poslovnog okruženja od 21. aprila, će magnetično činiti da se nove, bolje, prosperitetnije prilike za novi posao ukažu. Pogotovo prilike koje uključuju saradnju sa strancima.

Možda niste shvatili, ali niko više od vas ne čezne da sarađuje sa strancima, niti im se više obraduje od vas. Ono što je nekome strepnja, vama je radost, a to je za vas rad sa ljudima iz drugih poslovnih, kulturnih, religijjskih backgrounda. Iskoristite to kao vašu prednost nad drugim kandidatima u vašem predstavljaju. To što se vama podrazumeva da su i drugi jednako otvoreni za drugačije perspektive i druge vizije, verujete da nisu i da je to uklapanje u nove trendove i prilike vaš unikatni i jedinstven dar. Šta god da bilo, od kraja maja (26. maja) planeta sreće konačno posle 12 godina ulazi u vaše polje partnerstva. Nije nikad ni bilo pitanje, kako ćete vi tako open minded, darežljivi i velikodušni prihvatiti za partnere sve one koji se negde osećaju zaglavljenim, izgubljenima i gubitnicima, ovde kad Jupiter kao planeta svakog uspeha, sreće i prosperiteta, donosi novi izazov i novo pitanje, kako da prihvatim za partnera nekog ko je daleko uspešniji i ostvareniji od mene?

Možda je lek, samo se prepustiti tretmanu za koji ni sami niste načisto da zaslužujete. Ne brinite ima i Kosmos svoju računicu i ova predivna partnerska prilika, svakako nije došla neopravdano i neosnovano. Ni ne znate, kada ste je u svim vašim dobročinstvima upravo zaslužili i iskreirali kao nagradu. Sad je samo izazov da naučite da prihvatite sve to lepo što dolazi od partnera. A to su izobilje, neverovatna pažnja, zabava, lakoća. Samo uđite u svoj L’oreal mode, jer ja to zaslužujem i sve će vam se samo predočiti. Obratite pažnju na retrogradna kretanja Merkura u vatrenim znacima tokom 2024. godine (po tri nedelje od 25. aprila, 28. avgusta, i 15. decembra), i tada dajte sebi zaista dovoljno odmora i vremena za introspekciju. Sigurno znate za onu “beautiful people-beautiful problems”, baš to sad može biti vaša glavna deviza. Zato sad treba naučiti kako ukazati dobrodošlicu lepim stvarima u životu, i navići se na njih, i znati da velike lepe stvari donose sa sobom uvek i neke male probleme, ali ćete ih vi u miru, zajedno prihvatiti sa zahvalnošću.

Srećan rođendan dragi Jarčevi! Ušli ste u Novu godinu sa retrogradnim Merkurom u vašem polju tajni, te je moguće da ste neke informacije saznali naknadno i zakasnelo, ali da su one ipak stigle u pravo vreme i dalje su relevantne za odluke koje ćete tek doneti. Mars je u vašem prvom polju egzaltiran od 4. januara, te imate višak energije, i nikad veću volju da sve, odmah sad i postignete, ali i da se fizički pokrenete, te stoga obnovite vaše članstvo u teretani ili bilo kojoj fizičkoj aktivnosti koja će vam u malome pokazuje da vi možete da ostvarite svoje ciljeve ukoliko budete istrajni, uporni, svakodnevni u svom istrajanju i naporu, trudu, i disciplini. Ali život je nekad toliko više od naše ustremljenosti da nešto postignemo i discipline koju smo spremni da uložimo u ostvarenje svojih ciljeva.

Pitanje je oduvek za vas, Jarčeve, kako se vi osećate bez svih tih postignuća i uspeha, i kakvo je tada vaše sopstveno mišljenje o vama samima? Da li ste u krivici ili panici što niste uspeli u životu i da li se tada osećate manje vrednima? Stoga, sad je vreme i vaš momenat da volite sebe bezuslovno, nevezano za vaš uspeh ili novac koji stvarate kao potvrdu vaše lične vrednosti. Zaista, potrebno je dosta vremena da se sve to što se nagomilalo i preživelo od povređenosti i loših iskustava prethodnih godina, decenija, isprocesuira i sažvaće i nastavi dalje. A to je ovo vreme, krenuvši od 21. januara, kada Pluton ulazi ponovo u Vodoliju i daje vam viziju, da se sve to možete postići i bez da zadržavate skript žrtve, ili ulogu tuđih agresora. Dežurnih nadzornika i krivaca zbog tuđih propusta i nemanosti (onda kad ste u modu žrtve zbog sopstvenog poverenja u saradnike, od kojih ste očekivali više, od kojih ste očekivali da se ponašaju prema vašim aršinima i kriterijumima poslovnosti, koji, nažalost, nisu i njihovi).

Znate li da u životu ne možemo povratiti izgubljeno, investirano poverenje, ni vreme, niti na jedan drugi način osim da nastavimo da revnosno i uporno tim drugima ukazujemo novo, sveže i restaurirano poverenje i dozvolimo im da nas iznenade time da nas baš oni neće (opet) razočarati. Zato imajte vere u svoje saradnike iako su vas izneverili. Nemaju svi od sebe tako visoke zahteve kao vi, niti su sposobni za te visine kojima vi prirodno gravitirate.

Konačno je vreme za nove vas i sve novo, onda kada Pluton jednom i za svagda napusti vaš znak i 20. novembra konačno uđe u Vodoliju. Pluton u vašem drugom polju najavljuje transformaciju vaših ličnih vrednosti. Ono što je bilo prioritetno za vas do tog datuma, više nije. S druge strane, ovo vreme ukazuje da preuzmete nove prioritete, i da se dublje unutar svog profesionalnog polja profilišete. Glavni problem i izazov, sa Saturnom u vašem trećem polju, jeste ne šta želite, nego način na koji komunicirate svoje odluke i zahteve prema svojim kolegama i zaposlenima ili partnerima. Strpljenje u komunikaciji se uči, i dublje lekcije se savladavaju onda kad prihvatimo da se drugi ljudi nisu rodili samo da bi nas slušali, pa makar bili i nepogrešivi, nego da bi iskusili sopstvene izbore. Zato morate ove godine da naučite da poštujete tuđu slobodnu volju, tuđe izbore, štagod oni bili i kolikogod se vama činili besciljnim i neostvarivim. Učenje poštovanja ličnosti je u pitanju. Zbog tranzita Neptuna u vašem 3. polju, jasno je pravilo, ako ne želite da budete prevareni, nemojte nikoga pokušati da prevarite ili da pokušate da nekog uskratite za nešto. So easy. Easy like Sunday morning. Ali neki će ovde posustati i pasti.

Velika konjunkcija se 21. aprila svakako dešava u vašem polju zabave, hobija i ljubavnih odnosa. Ovaj događaj najavljuje konačno bar par udaha dokolice i čiste zabave, esenicje radosti i za vas. Tada je moguće da se pojave osobe u vašem životu, potpuno neočekivano i da zauzmu visoku poziciju na vašoj emotivnoj listi. Konačno vas neko zabavlja i opušta svojim prisustvom. Prihvatite to. Svakako vam od kraja maja (26. maja) i početka juna, planeta svih prosperiteta Jupiter ulazi u polje posla. Dolazi do proširenja tržišta, proširenja poslovanja na svim skalama. Veliko, ma ogromno upscale-ovanje biznisa i profita. No, da li ste spremni da zbog toga rizikujete i svoj privatni život-koji vas konačno ispunjava I sada takođe zahteva vašu posvećenost i prisustvo. Kao i uvek, izbor je samo na vama. 

Da li znate da vas je cela 2023. godina, kao godina Urana, pripremala na sve što  za vas stiže 2024. godine. Neverovatno, ali istog dana kada Sunce bude ušlo u vaš znak ove godine, 21. januara će se desiti veliki prelaz Plutona u Vodoliju u vašem polju autentičnosti i osobnosti. Ovakav nalet ogromne energije vam se nikada, ali nikada, nije desio u životu. Krajnje je vreme da spoznate svoju moć. To vam je kao u onim filmovima, kad neki protagonista koji se revnosno za svaku sitnicu i napredak mučio u životu, uveren da ga je život osudio na siromaštvu i muku, odjednom saznaje da ima kraljevsko poreklo i nasleđe, i da mu to otvara velika prava. Tako, čak i da možda početkom godine ne vidite sve rezultate prethodnogodišnjeg truda, jer Mars u Jarcu čini da se bude vaši strahovi i nesigurnosti, ne gubite nadu.

Tek od 13. februara kad Mars pređe u znak Vodolije, dolazi do vašeg promrdavanja i dubokog buđenja Vodolija, da nećete znati gde biste pre. Dobijate raketni pogon. Kao da ste tek tada u svojoj pravoj energiji i jasnoći gde želite da idete i šta da postignete, jer će i Merkur od 5. februara biti u znaku Vodolije, a od 16. februara će mu se tamo pridružiti i Venera. Žurka od planeta u znaku Vodolije. A znate da su žurke kod Vodolija, kao Ivkova slava, totalna ludnica, jer je sve dozvoljeno i nema inhibicija. Konačno je došlo vreme da nećete moći da kažete da nebo ne radi za vas.

Vaš suvladar Uran, pravi svoj veliki susret sa planetom sreće Jupiterom, 21. aprila što mnoge pripadnike ovog podznaka, može izmestiti iz njihovog mesta boravka i poslati u život u inostranstvo. Sve i da ne odete u inostranstvo, selidba, proširenje mesta stanovanja ili adaptacija postojećeg ili neočekivana kupovina nekretnine su više nego mogući krajem aprila. Ako tada kupujete nekretninu, odlučite se za novogradnju, jer to sugeriše i Uran koji voli sve što je moderno i urbano. Da je ovo vaša godina, potvrđuje i Jupiter koji će 26. maja ući u vazdušni znak Blizanaca, i kroz dobre aspekte sa podznakom dati vam podršku, zaštitu, ohrabrenje i širu viziju. Glavni problem sa svim ovim mogućnostima, jeste da možete da se rasplinete na više strana i izgubite iz vida glavne prioritete. To što ste svima potrebni i što vas svi traže, ne znači da ne treba da posvetite jednako toliko pažnje i sebi. Ukradite je za sebe.

Ulazak Jupitera u polje ljubavnih odnosa, svakako najavljuje puno zabave, izlazaka, provoda i flertovanja u maju i junu, ali što se partnerskih odnosa tiče kao da će uvek biti aktuelne dve osobe istovremeno, nećete lako znati za koga da se odlučite. Možda je jedna sa kojom se viđate, a druga ona sa kojom biste želeli da se zabavljate i koja iako fizički nije u vašem  životu, je itekako u vašim mislima. Svakako najviše cenite kad vam je partner i prijatelj i kvalitetan sagovornik i neko od koga možete dobiti dobre savete. Tako da su platonski odnosi jako naglašeni, pre nego samo strastvene afere. Znate ono, najpre compassion, pa tek onda passion.

Ono što zahteva više pažnje i svesnosti jeste vođenje finansija, s obzirom da će Saturn naredne dve godine tranzitirati vaše polje finansija, naglašavajući da neki dobici i uplate kasne, dok troškovi samo rastu. Imate osećaj da presipate iz šupljeg u prazno, i osećate da su odeđene investicije bile kao da ste bacilli novac u more. Takođe je potreban oprez u saobraćaju i komunikaciji jer ste skloni da iznenada eksploditrate, snap-ujete, i impulsivno reagujete, što posebno može biti za vreme Solarne eklipse koja se dešava 8. aprila. Tada je potrebno da imate više strpljenja, i date sebi više odmora, stoga sačuvajte svoj mir. No, nekad se i na uspeh treba navići.     

Jasno je da vam nije bilo lako prethodne godine, gde ste imali osećaj da sve što radite morate iz bar dva puta, kako biste bar nešto dovršili. Kao da ste bili na nekom mentalnom treningu izdržljivosti. Univerzum nekad ima čudne načine da disciplinuje i nauči nas odgovornosti i strpljenju. Čim pre izađete iz otpora, prokrastinacije, odlaganja i izgovora, videćete da su vam šanse za uspeh daleko veće, nego što ste mislili. Za sanjare poput vas, ovaj život se često čini previše okrutnim, ali upravo Saturn u vašem polju će i naredne godine stremiti da vas ojača i da vam da neohodnu strukturu i organizaciju. Zato bi bilo super da ga i sami preduhitrite, i napravite svoj lični plan rada, kad, šta i kako želite da ostvarite, da on ne bi kasnije nametao svoj plan, koji često nosi izazove i prepreke, odlaganja i čekanja.

Ranjeni iscelitelj, Hiron, koji prolazi kroz vaše polje finansija želi da vam pomogne da povratite osećaj lične vrednosti i da dovede vaše finansije konačno u red. Zapravo on vas uči, kako da sebe i svoje usluge cenite više i kako da se izborite da i drugi to prepoznaju i da i vi budete zadovoljni. A često ove lekcije idu kroz kontrast, da ćete biti izloženi situacijama gde će vrednost vašeg rada biti dovođena u pitanje, ili ćete dugoročno biti plaćeni manje nego što zaslužujete do te mere, dok vam se ne uključi “crvena lampica”, koja će alarmirati da za taj novac više ni ne želite, ni hoćete da radite, jer je konačno i vama sad jasno da zaslužujete više i bolje uslove. Ovo samootkriće, da treba da povećate cene svojih usluga, ili tražite veću platu od nadređenih, pa i pod cenu otkaza, biće posebno naglašeno za vreme Solarne eklipse, 8. aprila u vašem polju finansija.

Istog meseca, 21. Aprila, vaš suvladar Jupiter pravi veliku konjunkciju sa Uranom, što vas može povesti na neko iznenadno putovanje, ili putovanje na kojem možete neočekivano dobro da se provedete, i upoznate neverovatne ljude, i poželite da ostanete duže. Od kraja maja, kad Jupiter uđe u znak Blizanaca, nagoniće vas da više vremena provodite u kući, čitajući, ili će vas inspirisati da svoj prostor uredite tako da to postane vaš mali raj.

Ovaj period od kraja maja jeste povoljan za kupovinu nekretnina, ako tako nešto planirate. Saturn u prvom polju čini da delujete ozbiljnije nego inače, i da vam ne predstavlja problem da pre izaberete sopstvenom društvo, kvalitetnu samoću, nego da slušate kojekakve priče drugih. Isto se čini i u ljubavnim odnosima, partner možete delovati zabrinuto i hladno, a ako ste single, kao da radije birate da malo iskulirate od date-ovanja, dok se i sami ne saberete i uvidite kakav biste odnos zaista želeli.

Period posle 5. avgusta, donosi zanimljiva dešavanja u ljubavnom životu, i kao da ćete se tek tada više otvroriti za ljubavna dešavanja. Taj period je sjajan da isplanirate i neko letovanje gde se može desiti da upoznate nekog vrlo zanimljivog u partnerskom smislu. Ne mora svaka veza da vodi ka braku, neke veze nam svakako pomažu da se osetimo bolje sa samim sobom, omogućavaju nam da se malo zabavimo, osetimo lepima i privlačnima, da se više opustimo i pripremimo za neke važnije ljubavne priče. Bolje prilike za ljubav možda stižu tek krajem godine, kada Mars krene retrogradno od 7. decembra u vašem polju ljubavi, govoreći da je neko iz prethodnih avantura, ko je uvideo vašu vrednost i koliko mu značite, sada konačno spreman za nešto ozbiljnije. Ne dozvolite sebi tada da budete ophrvani svojim emocijama i pretereno gordi ili emotivni, nego budite cool, i dajte Kosmosu šansu da vam dostavi ljubav, pa makar bila u starom pakovanju.

Neke priče iz prošlosti dolaze ponovo na razmatranje, jer im tada nije bilo vreme, a sada ste i vi ozbiljniji i spremniji, zato nekad treba znati kako ljudima dati novu šansu, ali sada su i okolnosti drugačije i više podržavajuće za vašu ljubavnu priču. Biće to sjajno!         

Saznaj više:
Povezani članci: