Buro. Horoskop: Veliki godišnji HOROSKOP po (pod)znacima pt. 1

08.01.2024.
RECOMMENDED

Ako ste već pročitali šta nas od aspekata i eklipsi očekuje u ovoj famoznoj 2024., sada možete da spoznate i istražite šta vas lično očekuje prema znaku i podznaku u prvom delu godišnjeg horoskopa.

Stoga, pročitajte obe interpretacije i za znak i podznak, te ono što bude na dubokom nivou rezonovalo sa vašom podsvešću može u narednoj godini da postane merodavno. Stoga, evo šta nam sledi.

Verujem da su Ovnovi ušli u Novu godinu u nekom ludom provodu, divlji, strastveni, sexy i zavodljivi sa svojom vatrenom energijom ili su je neki Ovnovi dočekali u dalekom inostranstvu, dok je njihov vladar Mars bio u vatrenom znaku Strelca.

Od 4. januara, kad se njihov vladar, Mars, preseli u njegov znak egzaltacije, Jarca, ulaze nazad u poslovni mode, gde će upravo Ovnovi imati takta i istrajnosti da na sebe preuzmu i najteže zadatke, kao i da osvoje neverovatne uspehe i pobede. Niko ne može da upregne tako snažno kao vi, onda kad je najpotrebnije. Iako bi Ovni sve da rešavaju brzim akcijama, delovanjem, baš kao i njihov vladar Mars, naredna godina zahteva od njih da malo zastanu i zarone dublje u sebe i prepuste se isceljenju na najdubljem nivou. Isceljenju onih rana koje uporno prenose neisceljene iz bitke u bitku, iz cilja u cilj.

Jedan od najvažnijih datuma, upravo za najdubje isceljenje starih rana, jeste 8. april (pribeležite to sebi negde), kada ćemo imati pomračenje Sunca na 19* stepenu Ovna, te svi koji u orbisu od 5 stepeni imaju natalno Sunce ili podznak će moći da iskuse potpunu dubinsku transformaciju i mogućnost otpuštanja nekog tereta od vajkada, jer ovaj najređi kosmički događaj se još nije desio u poznatoj istoriji, ukazujući na veliko buđenje svesti, transcedenciju i isceljenje. Naredne godine, Saturn će prolaziti vašim poljem snova i podsvesti, tako da je moguće da ćete ideje i vođstvo crpite iz snova. Ovaj aspekt od vas zahteva i neku vrstu izolacije i primirja sa samim sobom. Možda od nekih stvari nekad treba i odustati, i dati sebi vreme da svoje unutrašnje, mentalne police, ali i prioritete preslažete tako da sve završavate, ne iz „moranja” i demonstracije svoje moći, nego iz osećaja lakoće i udobnosti. Iz želje.

Posebno protekle godine je planeta izobilja Jupiter prolazila vašim poljem finansija, i donosila izobilje i stabilizovala finansije, stoga dopustite sebi malo da se opustite, jer će se taj trend nastaviti do 26. maja 2024. Ali pre toga imaćemo i veliku konjunkciju Jupitera i Urana, 21. aprila, u vašem polju finansija, koje nagoveštava promenu u izvorima finasiranja, te da vaši prihodi ubuduće mogu da dolaze i pasivno preko interneta, na lakši način, te da vaše ideje konačno mogu da dobiju i materijalizaciju. Pogotovo,14. avgusta kada vaš vladar Mars bude napravio konjunkciju sa planetom sreće u vašem trećem polju, možete da očekujete neku važnu transakciju, ugovor, ili dobre vesti od braće, sestara i bliskih ljudi.

Početkom decembra, tačnije 7. decembra 2024., vaš vladar Mars kreće retrogradno u znaku Raka, što će iziskivati dubinski odmor i ponovo razmatranje odluka oko mesta boravka i pitanja doma, sa posebnim buđenjem sentimentalnosti, melanholije i nostalgije. Kosmos želi da se konačno susretnete sa svojim potisnutim emocijama, oprostite roditeljima i precima, i obezbedite sebi mir. 10. aprila posebno pokušajte da ostanete u miru, jer to je dan koji će najverovatnije doneti veliki broj okidača da delujete iz ega ili povređenosti. Tog dana vaš vladar pravi konjukciju sa Saturnom i pokušava da vas nauči strpljenju na teži način. Samo polako.

Od 25. aprila retrogradni Merkur kreće iz vašeg znaka, zato se priberite i zastanite pre nego što se povredite. Mesec jul može biti posebno zanimljiv za ljubavna dešavanja, mada lunarna eklipsa 25. marta i solarna eklipsa 02. oktobra, koje će se desiti u vašem polju partnerstva mogu dovesti do pomalo dramatičnih i neočekivanih dešavanja u parterskom odnosu, zato je glavni savet da šta god da se dešava, delujete iz svog mira, a ne svoje impulsivnosti.

Naravno da će spore planete, poput planete sreće, Jupitera, i planete promene, Urana, te njihova velika konjunkcija (spajanje) u vašem prvom polju, doprineti ličnoj harizmi, razvoju. Kod nekih će možda označiti i trudnoću, ali će svakako doprineti prevazilaženju ličnih ograničenja i proboja u nove nivoe realnosti.

Zbog Urana i Jupitera u 1. polju osećate da su ciljevi i dobrobit kolektiva jednako i vaša sopstvena dobrobit. Ako živite u kolektivu gde su svi srećniji, normalno je da posledično to i vas čini srećnijima. Velika konjunkcija, Jupitera i Urana, dešava se 21. aprila i označava da je ovo zaista new year-new you godina, pogotovo onima sa podznakom ili Suncem u blizini tog stepena. Godina otvaranja perspektive, velikih ciljeva i spoznaje velikih želja, ili ličnih talenata, mogućnosti za koje niste ni znali da postoje, dosezanja ka velikim destinacijama i otvaranje prilika koje će se volšebno, neočekivano i neplanski ukazati pred vama. Ili ste ih nekad poželeli, al su tada te opcije isto tako nepbjašnjivo bile zatvorene za vas. Ovog puta, sve će biti mnogo lakše, nego što ste mislili da će biti, jer je ovo za vas Lotto godina, i godina iznenadnih neobjašnjivih čuda.

Ako se plašite iznenađenja, jer želite sigurnost i predvidljivost života, pokušajte da te zahteve što pre odbacite i date poverenje Kosmosu, da on može da osmisli vaš život mnogo bolje od vas samih. Zato se otvorite za to veliko iznenadjenje. Ove godine, više nego ikad pre, ćete lakše moći da privučete bilo koga u svoj život, jer sve privlači ta iskra pozitivnog „ludila”, lepote i genijalnosti kojom zračite, i verujte da baš ove godine privlačite one prave ljude za sebe, bilo da su to partneri ili poslovni partneri. Slično se sličnom raduje, a vi nikad niste bili pozitivnije naelektrisani. It’s now or never. Ekspanzija i napredak svake vrste su mogući jedino ako ste autentčni i stvarni, spremni na promenu sebe i otvoreni za čuda.

Od maja Jupiter ulazi u vaše polje finansija i konačno dolazi do većeg samopouzdanja i većeg osećaja da vi vredite i da vaše usluge vrede, a time neminovno i do više novca, i povoljnih finansijskih prilika. Saturn i Neptun ove godine prolaze kroz vaše polje prijateljstva, stoga su moguće manje neiskrenosti iz kruga prijatelja, i potencijalno sužavanje kruga prijatelja. Možda im smeta vaš uspeh, i sada kad ste ga dostigli, ne možete sa njima da se više samosažaljevate i krivite sistem, te stoga vaš uspeh i vi, im postajete trn u oku, i novi dežurni krivac (a zapravo podsetnik) na njihovu situaciju, čitaj: neuspeh. Možda je bolje jedan stvaran, nego hiljade imaginarnih prijatelja na društvenim mrežama. Od tih pravih, konačno dobijamo razumevanje i empatiju, što nas negde uči da i mi postanemo drugima bolji prijatelji. Pravite nove saveze koji će vam u novim godinama trebati.

Hiron i severni čvor prave konjunkciju koja se desava 19. februara u vašem 12. polju, koja čini da i vi konačno znate kako da se izborite i susretnete sa svojim bolom i da ga se jednom zasvagda, otarasite. Bilo da su loše navike, samodestruktivni paterni, oni se sada osvešćuju i otpuštaju. Pogotovo za Solarnu ekslipsu koja se dešava 8. aprila, ćete duboko osećati kao da vas vaš andjeo čuvar i intuicija posebno vode i štite od loših okolnosti, ali vam i otkrivaju važne tajne. Naravno bitno je da u navedenom periodu budete u dubokoj tišini kako biste čuli to vođstvo.

Pluton u vašem polju karijere, u Vodoliji, konačno donosi željenu transformaciju i pozicioniranje u možda novoj karijeri. I ok je da budete uplašeni, ali znate da ako vas vaš san ne plaši, da to znači samo jedno, da nije dovoljno veliki. Stoga, sve što sada treba da uradite jeste da uskočite hrabro u novo i nepoznato, već krajem (21. januara) kad Pluton uđe drugi put u Vodoliju, što će se posebno isplatiti u novembru sa njegovim konačnim ulaskom u vaše polje karijere, gde će prolaziti narednih 20 godina donoseći vrhunske prilike za uspehe najvišeg ranga. Septembar i oktobar kažu da je krajnje vreme da otpustite stara destruktivna uverenja i ljude, pa možda i partnere koji vas opterećuju, imajući puno poverenje da će vaš život sa Uranom u prvom polju se potpuno transformisati nabolje, velikom brzinom i sa lakoćom, donoseći nove ljude, partnere i poslovne prilike. Sada je poslednji poziv za pravljenje mesta za to dobro novo koje čeka mesto na našim policama.

Vaša vladarka Venera, 23. maja pravi divnu konjunkciju sa Jupiterom na 29* stepenu Bika, noseći mogućnost za veliki materijalni prosperitet, ali možda donosi poznanstvo sa novim partnerom. Kako nema retrogradnog kretanja Venere u ovoj godini, okrenite se novim poznanstvima, a nove prilike stižu kad ona bude od 11. jula u vašem polju zabave i ljubavi, i takođe kad Venera uđe u polje Škorpiona, odnosno polje vaših partnerskih odnosa, 23. septembra. Tada će biti i više nego uzbudljivo.

Verovatno već i sami znate, jer Blizanci se za sve interesuju i sve prate, pogotovo astrologiju, da planeta sreće, Jupiter, ulazi ove godine konačno u vaš znak, i taj važan prelaz će se desiti 26. maja, prvi put posle dvanaest godina. On definitivno obećava prosperitet, izobilje i uspeh svake vrste. Najpre jedno zadovoljstvo sobom. Ono što je ovde važno da tada kad nam dobro ide, ne ulazimo u komfor zonu i ne opuštamo se naprasno, nego da tu dobru energiju i vetar u leđa iskoristimo da napredujemo mnogo brže nego što bismo inače mogli. Jer sve dobre prilike sada gravitiraju ka vama. Da li ste spremi za napredak na raketni pogon?

Pogotovo ste inicirani u uspeh, time što će pri samom ulasku Jupitera u Blizance, Jupiter već 3. juna napraviti vazdušni trigon sa Plutonom iz Vodolije, te vas možda i katapultirati u inostranstvo ili poslove sa strancima. Svakako će doneti neke ideje koje su do skoro bile vanzemaljske, ali sada, su one moguće za vas. Megalomanske ideje. Istog dana 3. juna, i vaš vladar, Merkur ulazi u vaš znak, što će vam dati promišljenost, jasnoću i otvorenost uma, te dodatnu prijemčivost za najvažniji resurs današnjice-prave informacije u pravo vreme. Bar vi znate da je um poput padobrana i da najbolje radi kad je otvoren. Zato se sad treba otvoriti i onome što nas je najviše prlašilo. Jer koliko god čovek bio uplašen od neuspeha, nekad je još više prestravljen uspehom i idejom da nema više mogućnost izgovora da nije imao dovoljno šansi. Sada zna da je dobio sve šanse i da je to, kako će ih iskoristiti sada i jedino sada, jedino njegova odgovornost. Zato kad lopta dođe u vaše ruke, morate biti spremni, budni i fokusirani na Veliki cilj.

Jedan od najvažnijih aspekata naredne godine jeste i prisustvo Hirona, pa i pomračenje Sunca na Hironu u Ovnu, 8 aprila, u vašem 11. polju, polju prijateljstva. Nekada nas napuštanje starih prijatelja boli, ali nekad je to jedini način Kosmosa da nas nauči kako sebi postati najbolji prijatelj. Niste vi krivi jer se vaši prijatelji nisu opredelili za naporan rad na sebi kao vi niti fokusirali na lični napredak, i što više ne mogu da vas prate, bez ljubomore i zavisti. Ali, kako se pomračenje dešava sa severnim čvorom, to predstavlja i ulazak nekih novih prijatelja u vaš život, nekih koji su sada poravnati sa vašom energijom i vizijom, nekih novih ljudi koji mogu takođe, biti okrenuti alternativnim metodama isceljivanja, ili spiritualnom razvoju, baš kao i vi, te neko ko može da vam pomogne na putu sopstvenog isceljenja. Ovo predstavlja i nalaženje grupa, društava u koja se vi uklapate. Ili dolazak većeg broja pratioca koji su zainteresovani za vaš rad koji prezentujete na društvenim mrežama.

Velika Uran-Jupiter konjunkcija se desava u vašem polju tajni, te možete otkriti sasvim neočekivano velike tajne, ali i osetiti da imate veliku nebesku podršku i zaštitu u svemu što radite. Pogotovo, kada Jupiter uđe u vaše prvo polje, 26. maja donosi vam mogućnost da doživite potpunu ekspanziju. Znate kako se zove poslednja turneja Beyonce? The Renaissance Tour. E to. Ove godine vreme je za vašu ličnu renesansu.

Jer Vaša moć leži u Plutonu u vašem 9 polju, odnosno u moći vašeg uma i moći transformacije sopstvenih uverenja. Ovaj aspekat traži potpuno predavanje, zamenu i transformaciju starih uverenja o tome šta je naša uloga u svetu i kako svet funkcioniše, do pronalaska nove, jasne svrhe u novom svetskom poretku koji kreće sa Plutonom u Vodoliji.  Saturn i Neptun u polju vaše karijere, sa jedne strane vas teraju da budete beskrajno odgovorni i vredni, da insistirate na uspostavljanju nove organizacije i strukture, dok vas sa druge strane Neptun navodi na razvoj empatije i razumevanja za one ispod vas na hijerarhijskoj poslovnoj lestivici. Nadam se da znate da vrlina vaše empatije nije potpuna, ako nije primenjiva i na vas.

Periodi retrogradnosti Merkura, Vašeg vladara dešavaće se najpre u vatrenim znacima, naglašavajući da tada treba da bodrite sebe i potpaljujete sopstvenu volju, disciplinu, ali i dozvolite sebi više odmora. To su po tri nedelje nakon 2. apila, 5. avgusta i 26. novembra, kada ne treba ništa započinjati, potpisivati, nego se najpre fokusirati na završavanje starog i odmor. Ah, da odmor, ta čudesna reč, pokušajte da je nađete u rečniku da vidite njeno pravo značenje. Ili joj dodelite svoje lično značenje, otkrijte šta vas odmara. Venera u vašem polju partnerskih odnosa od 17. oktobra, kada će praviti i povoljan aspekt sa Plutonom nagoveštava početak nekih ljubavi koje su za sva vremena, koji su veće i od života i smrti. Ljubavi zbog kojih smo se i rodili. Potrudite se da do tada rešite sve poslovne dileme kako bi vaš fokus tada bio laserski i raspoloživ samo za ljubav, i tog jednog Mr. Biga koji se tada ukrcava u vaš život kao blagoslov.  

Od kad je Saturn ušao u Ribe, 2023., pokušava da vas organizuje i da vam nametne neku disciplinu, da vas bolje upozna i približi nekim dalekim znanjima i mudrostima. U dvoipogodšnjoj ste fazi sazrevanja, a da ni ne znate. Povezujete se sa najdaljim rođacima, precima ikada i iskupljujete njihove grehe, ma koliko bili skupi, i ma koliko vam taj proces sad delovao nepravedno, videće da će se isplatiti in a long run. Vi ste već deceniju i po, čestiti poravnatelji karme. Skupa je to uloga. A skupa je i vaša Sloboda koja konačno dolazi. Sloboda od projektovanih očekivanja vaših bližnjih. Sloboda od uverenja svojih roditelja. Izbavljate se od svih svojih nadređenih. No, jeste li za ovih 14. godina naučili da budete sopstveni učitelj, sopstveni vodič, sopstveni autoritet? I dalje se pitate kako da tim ljubaznim, tihim, blagim glasićem izdajete naređenja nekom? A ne pitate se, kako da budete više nežni prema sebi?

Pitate se da li vas je vaša mogućnost da osetite sva nedaća sveta i čitavog kolektiva, učinila spasiocima i isceliteljima, ili samo uvukla i osudila na jedan netraženi pakao ili se ipak kroz ceo ovaj kafkijanski proces iznedrila neka antikrshkost, neka mudrost, neki rezon, koji zna kako da sebe zaštiti od tuđe bede i vapaja, bez da ih herojski preuzima na sebe i da misli da zbog toga što on ume da ih oseća, su to njegove lične bitke i patnje. Niko nikad nije bio više povezan sa kolektivom od vas, što implicira da ako je kolektivna svest slaba i bolesna, je to, onda, vuklo i vas na dno. Ali sada ste konačno jači. Svoji.

Znate da ovaj Saturn zahteva da se prvo odrade teške stvari, stvari za otkup karme, stvari za druge, pa onda, ako ikada preostane vremena, da radimo ono što je za nas, iako postoji rizik i iluzija da nikad nećemo dobiti vreme za ono što su stvarno naše želje, želje našeg srca. Tranzit Plutona u Jarcu koji je trajao četrnaest godina, možda je najviše koštao vas. Uvideli ste koliko može da boli ljubav. Uvideli ste koliko je pogrešno biti u skriptu žrtve i trpeti. Uvideli ste, da ako nađete partnera koji je mnogo moćniji od vas, da on, iako može da vas zaštiti i podrži, isto tako kada on bude ugrožen, neće spasiti, ni zaštititi vas, već vas povesti na svoje dno. Zarobiti.

Oh, moji najdraži Rakovi, slavite taj 19. januar kad Pluton uđe u Vodoliju. To je vaše izbavljenje iz ropstva, ropstva vernosti jednom snu, jednoj ideji, jednoj osobi ili sistemu koja vas je godinama samo ponižavala, obespravljivala, unižavala i stavljala na „svoje mesto”. A vi, samo time što ste živi, ste ipak sve izdržali i pokazali snagu. Preživeli ste Plutona u Jarcu. Čestitam! Imaćete stoga, od 2. maja do 12. oktobra tokom kog će Pluton biti retrogradan u Jarcu, poslednja iskušenja i poslednju šansu da sve to ostavite u svojoj prošlosti i pobedite jednom za svagda.

U tom periodu saznaćete kako se kalio čelik i kako se odoleva najvećoj gravitaciji. Kako se postajalo Sunce. Kako imati najveće polje gravitacje u svom sistemu. Sa druge strane, Hiron i Severni čvor u vašem 10. polju nagoveštavaju prosperitet, novi posao, novi sistem, nove firme. Nove dobre pozicije gde ste vi, ti šefovi kojih ste se nekad bojali. Potrudite se da budete ljubazni i da se vas niko ne boji. Ovo je pronalaženje nove vizije i nove strasti. To može biti i posao, pozicija koje se bojite, jer deluje preambiciozno, ali i prilika da pokažete na šta ste sve spremni i za šta ste sposobni. Ovaj aspekt može označiti i problem sa zdravljem jednog od roditelja. Ili ukoliko pokrećete sopstveni posao, business, donosi zagarantovan uspeh, posle dugog perioda neuspeha i patnje. I odjednom se pojavljuje nedvosmislena jasnoća u odgovoru na pitanje „ko želim da postanem?”.

Uran-Jupiter konjukcija vam se dešava u polju prijateljstava. Neočekivano, dešava se proširenje vašeg uticaja na društvenim mrežama, prijatelji postaju inspiracija ili vi postajete inspiracija drugima. Neko ko je stranac, može postati vas partner (poslovni ili emotivni) i ovo može biti veza, gde ste konačno ravnopravni, slobodni i puni razumevanja i poverenja za onog preko puta vas. Iako u novembru, Pluton konačno bespovratno ulazi u Vodoliju, ipak tokom septembra i oktobra dolazi vapeći poziv da se vratite na staro, koji treba da odbijete. Razmislite kome ste još išta dužni? I setite se ko je sve dužan vama.

Ovog puta, Pluton vas upućuje u nova poglavlja sopstvene seksualnosti, nove igre moći. Vi ste svakako oduvek samo želeli da se predate, samo niste znali kome možete da verujete. Međutim, ovi uticaji su vam doneli u ruke neverovatno moćne ključeve koji otvaraju vrata vaše seksulnosti. Više vas društvene norme ne sputavaju. Ovaj aspekt donosi i dobre investicije, bilo u neki prostor ili nekretnine, ili neki novac koji je nasledjen. Ali nadasve, ovaj Pluton u 8. Polju vas usmerava na duboku intimnost. Potpuno predavanje, umom, dušom i telom nekome kome želimo da pružimo svoje poverenje. Ovo su istinske veze povezanosti iskrenošću i lojalnošću i istovremena neodoljiva fatalna privlačnost. Konačno je došlo vreme da izađete iz svog oklopa dragi rakovi i potpuno se, tako ranjivi i krhki prikažete tom nekom, bez straha, bez predrasuda. Osećate da vas ljudi gledaju novim očima, zato što ste i sami sebe videli iz nove perspektive. 

Baš kao što se tamo negde u svemiru poneka crna rupa iskrivi i zakone univerzuma i čitavu potku prostor-vremenskog kontinuuma, tako kad Pluton 21. januara ponovo utone u vaše polje partnerskih odnosa, vaša percepcija ljubavnih odnosa se potpuno menja, izobličuje, i postaje pomalo opsesivna, a svakako vrlo odlučna. Ne kaže se slučajno da je ljubav slepa, ali ovde to nosi neku vrstu opsesivnosti objektom vaše ljubavi i sopstvenim stanjem dok smo zaljubljeni. Nekad je sama zaljubljenost najsličnija omađijanosti, kada osećamo kao da nemamo kontrolu nad svojim životom, postupcima, kada naša želja vlada nama, te smo toliko opsednuti tom jednom osobom, da u našem životu ona postaje važnija i od nas samih, i onda kad ta zaljubljenost, prođe trošimo nekad i godine, ili decenije, da se ponovo vratimo sebi. Ovo je ogromna prilika da kroz partnerske odnose povratimo svoju moć. Morate na vreme uočiti razliku između strasti i ljubavi, ljubavi i igrica moći, ego igrica, razliku između ljubavi i ucene i manipulacije i ljubavi i zavisnosti od druge osobe (love junkie).

S druge strane, Jupiter i Uran iz Bika, pa i njihova majska konjunkcija, dovešće najpre do neočekivano dobrih i velikih promena vezanih za vašu karijeru. Najpre dolazi do pregršt novih mogućnosti, najpre zato što ste sami proširili sopstvenu perspektivu i viziju poslovnih sebe. Novi horizonti čekaju na vaše veštine. Ako do sada nemate razvijenu karijeru, ovaj majski prevrat energija, možete da iskoristite da se ubacite u željene tokove. Hiron i severni čvor tranzitiraju vašim poljem inostranstva, učenja, izdavaštva i znanja. Možda ste nekad učili zbog moranja ili ostvarenja nekog cilja, ali ove godine krećete da uživate u učenju i čitanju i da se isceljujete na taj način. Šta mislite o kretanju sa jutarnjim stranama, kako biste pre svakog dana očistili svoj um? Svaka vrsta samorefleksije i introspekcije, ove godine je podržana od strane neba. Neki, najuporniji mogu možda i da konačno objave svoju knjigu. Ovi aspekti vas povezuju i sa nekim vidom duhovnosti i pomažu vam da ostvarite dublju konekciju sa sobom, a time i veći mir u odnosima.

Mentalna energija vam je izuzetna ove godine, samo će za vreme retrogradnosti Merkura u vatrenim znacima tokom aprila, avgusta i decembra iziskivati više odmora. Sigurno ne želite da narednu godinu završite sprženi i sa burn out sindromom? Saturn i Neptun u vašem polju tuđeg novca, ukazuju da naredna godina nije povoljna za uzimanje kredita i zaduživanja. Više je ovo godina kada treba da budemo usmereni da sve svoje dugove, najpre finansijske, a time i karmičke otplatimo samovoljno.

Mnogim Lavovima će upravo ova godina predstvaljati godinu osamostaljenja, odvajanja od roditelja, te će uvideti da i nije lako sam plaćati svoje račune, ali sa druge strane osećaj ispunjenosti, nezavisnosti i slobode nema cenu. Takođe, u intimnim odnosima, ova godina može doneti određene probleme sa poverenjem i zatvaranja usled osećaja povređenosti. Znate onaj vaš ponos i dostojanstvo (da ne kažem ego), pa kad nekog stavite na silent ili block listu, da biste mu demonstrirali kako ste i dalje ljuti, sve sa ciljem kako bi oni shvatili da život bez vas nije jednako pufničast, glamurozan i zabavan kao i sa vama. Don’t do that. Be open. Nađite drugu taktiku. 

Jupiter-Uran konjunkcija se naredne godine dešava u vašem polju obrazovanja, učenja, i putovanja. Zato naredna godina može biti važna za vas ako ste student. Bilo da svoju energiju posvetite završavanju tekućih studija, ili upisom novih, svako ulaganje u znanje i obrazovanje je sada podržano od Kosmosa, i nagoveštava da će se kasnije višestruko isplatiti. Takođe, opcije kao studiranje u inostranstvu mogu biti neočekivano otvorene. Učenje o drugim kulturama i interesovanje za druge religije ili neki oblik duhovnosti je pod akcentom. Ovo je vreme da uspostavite jaču konekciju sa svojom intuicijom i vođstvom.

Ove godine možete osećati jasnoću po pitanju vaše svrhe i toga kako se vi kao mali delić, uklapate u celokupnu slagalicu Univerzuma i da osetite svoju važnost kao mali, ali nezamenjivi kotur u velikom mehanizmu Univerzuma. Ova godina od vas zahteva da uvidite svoju veliku viziju. Shvatate da upravo vaša podsvesna uverenja, indirektno rukovode vašim životom, tako da ova godina jeste pogodna za transformaciju tih podsvesnih negativnih uverenja, da niste dovoljni ili da bilo šta ne zaslužujete.

Mnogi učtelji tvrde da smo mi, ljudi, samo šetajući programi i uverenja naših predaka, koja tek kad otpustimo, postajemo ravnopravni ko-kreatori svojih života. Univerzum radi za vaše najviše dobro, samo mu ukažite poverenje. Jupiter od kraja maja ulazi u vaše polje karijere, stoga daleka putovanja preko karijere, poslovna usavršavanja u inostranstvu, neočekivano ulaze u vaš rokovnik za 2024. Takođe, ovo je vreme da se i sami osmelite da krenete u neku vrstu podučavanja. Nekad baš kao dokaz da je Učitelj spreman jeste da se pojavljuje učenik. Neko ko je spreman i voljan da plati za vaše znanje i umeće. Ukoliko još nemate pokrenutu karijeru, ovo može biti godina brendiranja sebe, kao nekog ko je pokazao veliku posvećenost i predanost u davanju svojih usluga, i taj vaš mini biznis, i usluge koje ste do skora radili  više kao hobi (bilo da je to neki vid vežbanja, treniranja, zdrave ishrane ili ulepšavanja), sada može da preraste u posao ili dodatni posao, nešto po čemu ćete biti prepoznatljivi.

Privlačite veliko interesovanje drugih za to čime se bavite, ne toliko zbog toga čime se bavite, već najpre zbog načina na koji to radite, predano, neupadljivo i istrajno, a sada će to konačno biti prepoznato. Hiron i predstojeća solarna eklipsa na Hironu, ranjenom iscelitelju dešava se u vašoj kući transformacije, i novca drugih ljudi, stoga iako u aprilu možete osećati da ste u nekoj vrsti finansijske krize i da vam nekad okolnosti ne idu na ruku, uvidećete da se otvorila mogućnost dodatnih izvora finansiranja, što će vam dati takođe dugo očekivanu potvrdu, da ste prepoznati i dati vam osećaj lične moći i vrednosti.

Prosto, ono što vas ne slomi, vas ojača, a vi ćete sad sve te okidače i izazovne situacije maestralno prebroditi, što će vam dati osećaj da ste nezaustavljivi. Međutim, vašem partneru možda ne ide tako lako kao vama ili se on iz vaše perspektive poslovno, ne trudi dovoljno. Neka vrsta ozbiljnosti i emotivne distance može da nastupi u odnosima. Negde tokom cele godine moramo da gajimo tu toplinu u srcu, a pogotovo da je sačuvamo za dane kad nas ili nekog nama bliskog zebe srce. Potrebno je mnogo više iskrenosti i otvorene komunikacije, dogovaranja sa partnerom ako želitre da vaša priča uspe. Takođe, potrebno je uspostaviti zdrave granice i smanjiti kritikovanje partnera na minimum, pogotovo jer ste i vi vrlo osetljivi na njegov kriticizam i mislite da on nije prozvan da vas komentariše.

Ako se nesporazumi izglade uz vaš trud i takt, vrlo je moguće da ova veza postane još ozbiljnija i da stanete na ludi kamen što se kaže, te da se veza transformiše u brak. Oni koji imaju podznak na krajnjim stepenima Device, ili su rođeni u trećoj dekadi, moguće da imaju osećaj i strahove da partner nije dovoljno iskren i da nešto „mulja”, ili da ima još nekog pored vas ili da odbijaju da sagledaju njihov odnos potpuno iskreno.

Kako će se Pluton samo još jednom vratiti u vaše polje ljubavnih odnosa, moći ćete da uvidite jasnije svoje emocionalne obrasce bilo da ste bili u skriptu žrtve i tim dobijete nagradu za transformaciju ličnih odnosa koja je krenula još 2008. Ta nagrada ove godine može biti i dobijanje potomstva ili stupanje u nove odnose koji će sada biti mnogo lakši, protočniji, prirodniji i spontaniji. Pluton ulazi dugoročno u vaše polje zdravlja, dajući vam motivaciju da promenite svoje svakodnevne navike, i da smanjite nivo stresa, znajući da su uzroci mnogih bolesti najpre psihološke prirode. Ovakva želja za manje stresa može dovesti kod mnogih Devica i do promene posla narednih godina dok Pluton bude tranzitirao polje posla. 

Saznaj više:
Povezani članci: