15 lepih stvari koje možete uraditi za sebe ovog trenutka

  29.03.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/lepestvari.jpg

  Nedelja je tek počela, ali smo sigurni da sve ide po ustaljenom obrascu koji se već mesecima ne menja: red posla, red obaveza, minimalno društvenog života, maksimalno razgovora o tome „kad će sve ovo proći“, i još više priče o izboru vakcina. Ljubazno se smeštite dok neko vodi monolog o svom viđenju pandemije i sveta danas. Grčevito se držite za svaki trag starog dobrog života (iako to samo bila omiljena pesma za đuskanje dok trčite na traci u teretani). Očajno hajdujete destine ljudi dnevno na svim društvenim mrežama. Vremena nisu nimalo jednostavna, povremeno imamo osećaj kao da ronimo i samo na kratko izronimo da udahnemo, pa ponovo pod vodu. Zato nam je potrebno svako zrce optimizma. I nama i drugima. Za početak, a početak je baš ovog trenutka učinite nešto lepo za sebe, tek tako, hajde svi smo zaslužili. Kako bismo vas inspirisali sastavili smo mini listu ideja, odaberite šta vam se najviše dopada i uživajte kao da sutra ne postoji.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1617098568938682.jpg

  Upotrebite bakin porcelan.

  Znate već, onaj koji u kredencu čeka posebne prigode. Ima li posebnije od činjenica da je ceo svet pod pandemijom, a polovina i u karatinu. Nema boljeg dana od danas – neka na meniju bude svečani ručak serviran u porcelanu.

  Kupite nov veš

  Ne treba nam neki specijalan razlog da kupimo novi veš, zar ne? Čak i izležavanje u trenerci je bolje ako ispod nosite neki fini set, koji se slaže, da.

  Isplanirajte putovanje

  Kaže se da nas nekada planiranje putovanja usreći više nego boravak na samoj destinaciji. Postoji nekoliko lokacija gde možete proći sa negativnim PCR testom, a Grčka je juče potvrdila uslove pod kojima građani Srbije mogu ući u tu zemlju. Zato smislite šta želite, romantično, solo, ili putovanje sa velikim društvom? Vi ste na potezu, otvorite Google dokument i zapišite sve preporuke.

  Pričuvajte psa prijateljima

  Znamo, briga o psu trenutno se ne uklapa u način života koji vodite. Ali, to nije razlog da ne uživate u beskrajnoj ljubavi ljubimaca, pričuvajte psa na par sati, ili nekoliko dana.

  Zasadite nešto

  Svi se zanosimo da želimo da se preselimo na selo, ali šta zapravo znamo o životu u prirodi? Verovatno vrlo malo. Zato zadajte sebi malene zadatke, na primer, da krenete sa kućnom bašticom za začine. Rad sa rukama i zemljom će vas opustiti, a čudo rasta nove biljke iz semena oduševiti.

  Ućutkajte glasove

  Ako nemate dovoljno snage da ućutkate one u svojoj glavi, probajte da se izborite sa online kakafonijom. Svaki Instagram nalog čije vam objave idu na živce neka danas ode na „mute“. Sve što vas ne veseli, nema mesta u vašem životu (ne brinite, neće videti da su na tihoj listi).

  Kupite nešto što je na vašoj listi već godinama

  Ako vam se uklapa u budžet go for it. Svi imamo te neke blesave komade koje bismo voleli da imamo, ali nekako nikada nije pravo vreme. Upravo jeste.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/1617098568480624.jpg

  Zakažite vreme samo za sebe

  Da, u kalendaru. Najozbiljnije. Vaše vreme samo za vas, da se bavite sobom. Odlazak kod zubara i u prodavnicu se ne računaju. Ali možete zakazati trening, ili potrošiti to vreme na čitanje knjige. I nemojte ovaj sastanak pomerati u skladu sa drugim obavezama, za promenu stavite sebe na prvo mesto.

  Učinite nešto lepo

  Od sasvim jednostavne sms poruke, veće donacije, ili do volontiranja, sve se računa. Posle toga donesite kolegi kafu koju voli. Pomozite drugarici, pričuvajte njenu decu, a njoj ustupite svoj termin u salonu. Vežbajte nesebičnost.

  Skorlujte sa smislom

  Koliko puta smo se zatekli u beskrajnom skrolovanju kroz ništa i sve. Uredite koga pratite na kojoj mreži, istražite teme koje vas zanimaju, naučite više o pojavama koje vas intrigiraju. Iskoristite internet u pametnije svrhe, stvarno nekada može biti i koristan. Obećavamo.

  Slušajte muziku koju ste voleli u srednjoj školi

  Realno, to je kao injekcija endorfina. Ako vam se igra, igrajte. Ako odmah počinjete da plačete uz uvodne taktove jer se se setili prvog dečka, plačite. Neka vas playlista odvede pravo u epicentar uspomena. Čeka vas erupcija emocija.

  Napokon popravite stvari po kući koje vas nerviraju

  Fioka se ne zatvara do kraja, ili vodokotlić povremeno sam pušta vodu. Lako je navići se na to loše stanje i prepisivati na to do listi zauvek. Neka danas bude dan kad ćete sve rešiti. Isprobajte DIY sistem, ili platite majstora, vaš dom mora vratiti svoju zen auru bezbednog skloništa od celog sveta.

  Obucite nešto što niste dugo

  Pa, u svetlu pandemije većina vašeg ormana nije videla svetlost dana preko godinu dana. Haljina sa šljokicama za posao? Dodajte kardigan i uživajte.

  Izađite

  Da, baš tako jednostavno. Nikada ne potcenjujte uticaj moć sunčevih zraka.

  Ne radite apsolutno ništa

  U ovom „moranje“ svetu osvežavajuće je povremeno sve ostaviti po strani i samo tako postojati. Gledajte oblake, brojite pupoljke magnolije koji samo što se nisu otvorili, slušajte ptice. Možda zvuči otrcano, ali te male slatke stvari uvešće vas u meditativno stanje, jel već osećate kako tenzija u ramenima popušta?

  Saznaj više:
  Povezani članci: