Insajderi iz regiona pokazali su nam kako izgleda njihov save folder na Instagramu

  27.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/instasave_cover.jpg

  Poslovica kaže „pokaži mi svoj save folder na Instagramu i znaću ko si“. Dobro de, upravo sam je izmislila, ali zaista – ono što svakodnevno sačuvamo, čemu težimo i o čemu maštamo može mnogo toga otkriti o našoj ličnosti. Već smo postavili ovo pitanje Instagramerima koje rado pratimo, a danas nastavljamo dalje. Lajkujemo njihove objave, zabavljaju nas njihovi storiji, a šta njih oduševljava? Posle nekoliko zabavnih DM-ova koje smo razmenili, pred vama su screenshotovi upravo tih skrivenih foldera, i ne samo to, poslali su šta ih ovih dana inspiriše. Proučite, možda otkrijete nove profile vredne praćenja.

  Nevena Zelunka Cvijetić

  @hlebilale

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585347458812679.jpg

   

  Moj save folder je mešavina cipela za devojčice iako imam sina, ručno rađene keramike, ideja kako preživeti todler godine, recepata koje neću nikada napraviti, enterijera na kojima odmaram oči i fotografija jednostavnog života. U stvari svega onoga što me opušta kada me obaveze svakodnevice sustignu.

   

  Nana Nadarević

  @suddenly_nana

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585347458780908.jpg

   

  Zadatak se činio prilično jednostavan – screenshotuj nam svoj „save folder“ i objasni što gledamo. Pa ovako ljudi moji – gledamo u pržene škampe, neon boje i nešto što se čini kao puno vodenih površina. Voljela bih da vam mogu reći nešto suvislo, ali nažalost mom folderu nedostaje smisla i reda. Sejvam stihijski i sve što me se dojmi, pa na kraju dobijemo ovakav rezultat. Dok sam scrollala po folderu iznenadilo me koliko se tu nalazi fotki hrane, kozmetike i hotelskih soba. Ako bih morala izabrati neki lajt motiv to bi bila putovanja. Volim putovati pa imam mnogo lokacija koje sam sačuvala za bucket listu. S obzirom da smo trenutno u COVID-19 izolaciji i putovanja ne dolaze u obzir ovih dana se često zaputim u save folder i momentalno otputujem. Au revoir!

   

  Jasna Kavran

  @_papercut

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585347458925108.jpg

   

  Većina slika iz mog save foldera vezana je za moj posao. Inspiracija trenutno pronalazim u jarkim bojama, paternima i kombinovanja istih, tako da je ovaj folder pun takvih enterijera. Tu su uglavnom prostrani, svetli prostori, pastelni tonovi nameštaja u kombinaciji sa jarkim tonovima zidova i dramatičnim detaljima. Ovih dana sam opsednuta i kombinovanjem elemenata raznih (ne)proporcija u prostoru. U ovom folderu je brdo inspiracije sa stranih profila, recimo da je jedan od njih @interiorglobe, a potkrao se i jedan projekat naseg @studio_obe. Povremeno tu zaluta i nešto od mode, sa @intermixonline profila, kao inspo za kupovinu na nekim od omiljenih shopping destinacija…

   

  Ana Bacinger

  @anabacinger

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585347458956857.jpg

   

  Moram priznati da u ovaj pretinac dugo nisam ništa ubacila, ali sam današnjim pregledom zamijetila da jako volim šarenilo, fotke okinute u prirodi i neobične kadrove. Možda najviše pospremljenih fotografija imam od @frecklesnur i @amandashadforth, no to me ne iznenađuje jer su mi upravo one uz @styleheroine najdraže blogerice još od doba bloganja… Volim taj malo drugačiji stil koji nije toliko popularan kod nas jer #ootd nisu fotkani na ulici ili ispred monumentalnih građevina, a koji se podsvjesno odrazio i na moj vlastiti stil. Kod svakog posta koji sejvam u ovaj popularan pretinac zapravo je glavni fokus stavljen na savršenu fotografiju koja ostavlja bez daha. Obožavam taj „wow“ efekt koji dobra fotka može izazvati među estetama.

   

  Nikola Milović

  @nikmil79

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585347458566544.jpg

   

  Moja dnevna rutina punjenja kreativnih baterija inspirativnim sadržajem, svodi se na par elemenata. Čuvam par tema koji mi služe kao putokaz ili me jednostavno oplemenjuju. Zajednička imenica im je žurnal životnog stila, jer se radi o: putovanjima na @yolandaedwards način, skrivenim ulicama, doživljajima i ne baš tipičnim travelogue crticama iz života. Uz nju kao životni saputnik ide i njen suprug koji mi daje dozu muškog stila @wmbrownproject. Kao ljubitelj svega što u sebi sadrži klasični izraz i retro vibe, pratim religiozno i @therake i @thegentsjournal. Odličan foodie sadržaj je pod obavezno iz pera kreativnog šefa @reneredzepinoma. Dopunjen dobrim enterijerom ili eksterijerom @nowness @mrporterlive, ili nekim cvetnim aranžmanom @mcqueensflowers. Kako obožavam hotele, najveću pažnju mi privlače profili koji me kao hotelijera drže na dobrom putu poput @claridgeshotel. Sve u svemu, pričanje priče kroz fotografiju kao imperativ.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: