Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rešenje!

  24.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/zvukovi-cover.gif

  U kakvim čudnim vremenima živimo, ako ste se povinovali preporukama (a iskreno se nadamo da jeste), znači da već brojimo kućnu izolaciju u dvocifrenim brojkama. Nije drama, kod kuće smo, zbrinuti smo, nije lako, ali nije ni dramatično u poređenju sa nekim drugim krizama kroz istoriju. Od nas se traži samo da ostanemo na svom kauču, to baš i nije teško poslušati. Osim, što nam nedostaje otprlike sve: zagrljaj, razgovor, rodtelji, prijatelji, spontanost, glupi izlasci, neodgovorno ponašanje… Od velikih i stvarnih stvari do onih kompletno banalnih koje su nam odjednom postale privlačne. Ne možemo da vam pomognemo oko većine liste, ali danas imamo jedan pomalo blesav predlog. Setili smo se svih tih sajtova i aplikacija koje nude čitavu lepezu različitih zvukova, pre svega to je namenjeno onima kojima treba neki zvuk da lakše padnu u san, ali realno ne postoje baš tačna upustva za upotrebu. Što bi se reklo zvuči šašavo, ali ne može da škodi.

  FRANCUSKI BISTRO

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585058253380319.jpg

  Scena je svima dobro poznata, podne u prepunom kafiću, gužva i dovikivanje, jedna kraća, jedna duža kafa! Malo mleka! Konobar pravi okret, spušta ajncer, šoljice se sudaraju, odlazi dalje. Razmenjujete dnevne tračeve sa drugaricom, čuje se kašičica koja se odbija o ivice šolje. Ko bi rekao da će nešto tako prozaično toliko da nam nedostaje?! Pa zašto ne biste sebi napravili omiljeni kofeinski napitak, udobno se smestili i ispili ga uz zvučnu podlogu snimljenu baš u bistrou? I to dodajemo, francuskom. Pa eto, možda ste otputovali, možda žmurite jer je sunce prejako, mešate kapućino i čekate konobara sa svežim kroasanom i razmišljate da li danas u sledeći muzej, ili na dokono sedenje pored neke od fontana u pariskim parkovima? Uz malo vežbe, ova misaona akrobacija vas može opustiti i prebaciti u novu dimenziju gde je sve okej (a biće!).

  TALASI

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585058253701145.jpg

  Ko ponekad nije zalutao na zvučne sajtove i momentalno potražio zvuk talasa i plaže kao i da nije živeo. Taj zvuk kao da miluje sve naše napete nervne završetke. Ritmički i nežno, talas stiže, talas odlazi. Udahnite. Izdahnite. Idealno da isprobate meditaciju, savršeno da se prisetite omiljenih letnjih uspomena, taman posle možete da organizujete video call na temu „jel se sećaš onda kad si…“. Srećne misli, na vašem srećnom mestu i garantovano će vam biti sve malo lakše.

  KIŠA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585058253731806.jpg

  Zašto bismo pobogu slušali kišu možda se pitate? Ali nepravedno ste optužili ovaj zvuk. Stvarno je malo šta bolje od onog momenta kada ste u toplom, udobnom domu dok napolju kiša udara u prozore. To zadovoljstvo ostanka kod kuće je prilično sjajan osećaj. Prizovite ga i sada. Hej, u svojoj ste kući i na raspolaganju vam je sve što ste sakupljali godinama. Ušuškajte se i umesto da brinete, pokušajte i da malo uživate u ovoj uvrnutoj pauzi od realnog života. Nesigurnost nas plaši, ali opet sto puta smo se uverili da je u neočekivanosti sva magija života. Tako da, glavu gore.

  Saznaj više:
  Povezani članci: