Tiktok trend inspirisan Wesom Andersonom je dnevna doza zabave za koju niste znali da vam je potrebna

  15.05.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/Cover_TikTokWes.jpg

  Najsvežija TikTok opsesija? Pretvaranje običnih životnih događaja u filmski scenario po uzoru na Wesa Andersona. Kreatori romantizuju svakodnevne aktivnosti tako što ih snimaju i pakuju u video zapise koji pokušavaju da imitiraju kinematografski stil američkog filmskog reditelja poznatog po ekscentričnom pristupu koji karakteriše simetrija, karakteristična paleta boja i prstohvat neobičnosti i otkačenosti.

  @irinahp Accidentally Wes Anderson in Budapest. For those who're planning on visiting it soon, here some of my favorite spots in the city: • Gellért Baths (retro vibes) • New York Café: most beautiful café • The Parliament (especially magical at night) • hotels: Anantara Hotel, Baltazar, Brody House #accidentallywesanderson #wesandersontrend #wesanderson #budapest ♬ Obituary - Alexandre Desplat

  @kyle_rothwell This is my favorite trend all year #wesanderson ♬ Obituary - Alexandre Desplat

  @bradandmill Turning our trip to Positano into a Wes Anderson film #wesanderson #trending #amalficoast #positano #couplegoals #tiktokcouple #CapCut ♬ Obituary - Alexandre Desplat

  Predvodnici trenda isprva su bili travel kreatori koji su na svojim putovanjima sadržaj počeli da kreiraju upravo sa fokusom na Wesovske elemente, sa dinamičnom muzikom, bojama i arhitekturom koja lako može poslužiti kao sledeća lokacija za snimanje novog filma poznatog reditelja. Rad Wesa Andersona je poseban po specifičnoj estetici i zvučnoj podlozi i definitivno ima nečega u njegovom stilu koji ga je učinio toliko privlačnim TikTok kreatorima. Poput njegovih kadrova, i TikTok snimci su uglavnom statični, sa likovima i objektima postavljenim centralno, stvarajući pojačan osećaj simetrije i matematičke preciznosti. Iza svakog TikToka pod heštegom Wes Anderson stoji pedantna montaža koja privlači na desetine hiljada pregleda.

  Ovi videi često prikazuju svakodnevne događaje – odlazak od tačke A do tačke B, ručak u restoranu ili pravljenje sendviča, ali kada se montiraju sa većom brzinom i dinamičnom instrumentalnom muzikom, čak i jedan sasvim običan dan na poslu odjednom izgleda gotovo jednako filmski kao „The Darjeeling Limited“ ili „The Grand Budapest Hotel“.

  Ako odlučite da se ukrcate na ovaj trending voz, imajte na umu da su pri editovanju simetrično uokvirivanje i jarke boje ključni. Zaigrajte ulogu u filmu Wesa Andersona pod sopstvenom rediteljskom palicom!

  Saznaj više:
  Povezani članci: