Učlanite se u klub! Književni, filmski, poslovni nije ni bitno, svi su udaljeni samo klik od nas

  08.04.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/klubovi_cover.jpg

  Sećate se klubova (i ne, ne mislimo, na one noćne)? Poenta jeste da se umrežite sa ljudima sličnih interesovanja i da kroz zajedničke aktivnosti negujete neki hobi. Zvuči prosto, ali u regularnim uslovima je skoro nemoguće žonglirati i sa vikend klubovima i poslom i decom i prijateljima i obavezama… Pa smo svi lagano odustali od ovog zabavnog koncepta koji služi da razbistrimo glavu, naučimo nove veštine i pronađemo još ljudi koji dele naše ideje. Kada smo odjednom „osvojili“ to svo silno vreme koje sada imamo na raspolaganju možda smo bili ambiciozni pa upisali nekoliko kurseva na Ivy legue školama (na koje više nikada nismo kliknuli), realnost je da se razvlačimo kao stara pidžama, a više se ne trudimo ni da prebacimo sako preko gornjeg dela kad je vreme za online kolegijum. Klubovi su zapravo savršen balans između tog sumanutog rada na sebi i kompletnog odustajanja od sebe. Neopterećujuć sadržaj, online dostupnost sadržaja i mogućnost trenutne komunikacije sa svim zainteresovanim stranama čini klubove „so hot!“ ovih dana. Bez šale, ako pronađete onaj koji budi vašu radoznalost i gađa interesovanja, uživaćete u nedeljnim sastanicama sa novom ekipom. Mi predlažemo nekoliko, na vama je da otkrijete koji će vam zadržati pažnju.

  #TolstoyTogether

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343730430286.jpg

  Ako ste u srednjoj školi preskočili da pročitate „Rat i mir“ Lava Tolstoja i posle više nikada niste pronašli dovoljno vremena da to prekrižite sa životne bucket liste, sada imate šansu. Književnica Yiyun Li je pokrenula virtuelni književni klub u saradnji sa magazinom A Public Space, a ideja je da svi koji se uključe u izazov #TolstoyTogether pročitaju 12 do 15 stranica dnevno kako bi ovo epsko delo završili za nekoliko meseci, odnosno do kraja predviđenog karantina. Yiyun šeruje svoja opažanja na Instagramu, a to čine i svi oni koji su pridružili njenoj ideji, očekujte nadahnute debate. Možda vas ovaj izazov inspiriše i da ponovo zaronite u čarobnu rusku literaturu.

  #FridayFilmClub

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343730290634.jpg

  Ne kažemo ništa, Netflix ponuda teorijski ne može da dosadi, ali postoje i oni dani kada više vremena provedemo u listanju žanrova i gledanju trejlera nego u posvećenom bindžovanju. Ako ste se i vi susreli sa ovim vreme je da se učlanite u jedan drugačiji flimski klub. Britanska rediteljka Carol Morley je na Twitteru pokrenula #FridayFilmClub kroz koji širu publiku upoznaje sa manje poznatim naslovima. Svake nedelje ona bira novi film (koji je dostupan za besplatno gledanje) i zakazuje gledanje za 20 časova. Zatim sledi diskusija o utiscima. Ako vas zanima kakvi su filmovi koje je Twitter ekipa do sada zajedno gledala u pitanju su filmovi koje su režirale žene kao što je film Idae Lupino iz 1953. „The Bigamist“ i animirani film iz 2008. „Sita Sings the Blues“ Ninae Paley. Edukacija kroz filmove je uvek dobar izbor.

  #KitchenQuarantine

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343730398143.jpg

  Istina, toliko smo videli recepata za hleb od banane i pastu na 240 načina, da nam je Instagram hrana izašla na nos. Ipak, kada imate priliku da učite o kulinarstvu od kuvara ovenčanog sa čak tri Michelin zvezdice to ne smete propustiti. Čuveni Massimo Bottura je privremeno zatvorio svoj restoran Osteria Francescana u Modeni, ali ne gubi vreme dok je u karantinu. On iz svoje porodične kuće emituje insta-emisiju „Kitchen Quarantine“ uživo svake večeri u 19 časova. Otkriva male trikove koje samo vrhunski kuvari koriste, pokazuje kako sve možete iskorisiti namirnice koje vam preteknu posle kuvanja, a sve to dok su njegova deca degustatori jela koje priprema.

  The Assembly

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343729682774.jpg

  Delom co-working kancelarija, delom fensi fitnes studio, The Assembly klub u San Francisku svojim članovma nudi i mogućnost da prisustvuju raznovrsnim predavanjima od kuvanja, meditacije, akupunkture, preko lekcija o karijeri, muzici, umetnosti, sve do saveta o ishrani i politici. Kako smo neaktivni u ovom periodu oni su odlučili da deo svojih programa prebace na online platmofrmu. Kad kliknete na raspored, videćete da je tu zaista puno stvari dostupno: radionice posvećene nezi kože, književni klub, veče komedije, ali i različite vrste joge.

  World Wide Wing

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343730172829.jpg

  The Wing je sada jako poznat koncept, radi se o ženskom klubu koji je pre svega zamišljen kao co-working prostor za umrežavanje i osnaživanje žena. Naravno da u ovim teškim trenucima nisu svoje članice ostavili na cedilu, već su i ostalima ponudili priliku da koriste njihove programe. Pokrenuli su World Wide Wing platformu, dovoljno je da se prijavite i vidite šta nude. Svi novi digitalni članovi kao poklon dobrodošlice dobijaju posebno dizajnirane pozadine za Zoom i telefon, kao i digitalnu bojanku koju možete odštampati i tako smiriti živce.

  Kaia Club

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/04/1586343730140684.jpg

  Kada ste Kaia Gerber i pokrećete online book club, stvari se odmah penju na novi nivo. Manekenka je kao prvu knjigu za diskusiju odabrala mega hit književnice Sally Rooney „Normalni ljudi“, a umesto klasične razmene mišljenja o pročitanom, Kaia je organizovala Instagram Live u kom su joj gostovali Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal glavi glumci serije zasnovane na ovom romanu koja počinje sa emitovnjem 29. aprila na Hulu platformi. Nije loše? Pa, to je tek početak. Gerberova će ugostiti i Lenau Dunham koja će pratiocima ponuditi opciju da dovrše knjigu „Verified Strangers“ na kojoj trenutno radi. Ako ste pratili tu sagu na sajtu Vogue.com i imate ideju o raspletu priče, samo izvolite, ovog petka biće live sastanak na tu temu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: