Povezano
Čitali ste naš vodič za Crnu Goru, kroz prizmu uživanja i rada. Naravno da nismo želeli da tek tako ispustimo ovo leto, zato smo odlučili da zajedno, sa stilom, ispratimo najtoplije godišnje doba i da poslednji kalendarski vikend leta provedemo na hrvatskom primorju. Rovinj je destinacija koja je privlačna tokom čitave godine i poseduje neodoljiv šarm koji nas tera da mu se uporno vraćamo, a ovog puta spojili smo ugodno i korisno. Naš cilj bio je dvanaesti Weekend Media Festival. Već smo vam nabrojali pet odličnih razloga zašto bi trebalo ovu konferenciju uvrstiti u svoje poslovne agende, posebno ako ste u sferi medija i marketinga, a sada vam donosimo svoje utiske. Da li se vidimo sledeće godine?
Grand Park Hotel Rovinj
—
Rovinj zaista pruža sijaset opcija kada je u pitanju smeštaj, od minimalistički uređenih hotela, preko onih u old school stilu, sve do hotela okrenutih porodičnom turizmu. Ali, kada se početkom leta otvorio dugo očekivan Grand Park Hotel sve je na kratko sklonjeno u stranu. Nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u Rovinju sa neverovatnim pogledom na stari grad (od kog je udaljen jednu kratku šetnju kraj mora) i savršeno je uklopljen u okolinu. Za projekat je odgovoran hrvatski arhitekonski biro 3LHD koji su već pokazali koliko umeju pri izgradnji hotela Lone.
Grand Park je građen kaskadno i na taj način su stvorene velike površine terasa (uz već veoma komforne sobe), a gde god da se nalazite pogled puca na Rovinj, Sv. Eufemiju, ostrvo Sv. Katarinu i na zalaske koje bez preterivanja možemo upisati pod kategoriju – spektakularno! Dizajneri iz milanskog studija Lissoni Associati imali su zadatak da opreme hotel i položili su ga sa čistom desetkom! Svi upotrebljeni komadi i detalji dišu kao jedna harmonična celina, a svakog dana otkrićete novu dizajnersku igru koja je tu kako bi boravak u hotelu učinila još ugodnijim i dodala neku novu dimenziju. Iako je naša omiljena adresa bio spa na četvrtom spratu (možete li nas kriviti, postoje dva bazena površina 258 i 295 kvadratnih metara, oh da, sve je jasno!), nije nam loše bilo ni u stilizovanom radnom kutku koji je sastavni deo lobija, ali je odvojen staklenim zidovima sa policama ispunjenim najboljim coffee table knjigama. U tom delu plafon je od stakla, pa rad na blistavo belim stolovima okupanim svetlom uz neograničeni izvor dobre kafe nikome nije pao teško.
U svakom slučaju za tih nekoliko dana napunili smo baterije preko 100% i ozbiljno smo dopunili zalihe vitamina D za dane pred nama. Ipak, nismo zbog toga došli (stvarno? Najstvarnije!).
Šta poneti?
—
Navikli smo vas da vam iz dana u dan donosimo savete pre svega vezane za negu kože, zato dva člana naše redakcije sa vama dele svoje preporuke top tri preparata koji svuda idu sa njima.
Miroslava Damjanović
Co-founder BURO. Serbia
Biologique Recherche losion P50W – ovo je najblaži od Biologique losiona za eksfolijaciju, namenjen je osetljivoj koži i neizostavan je korak pri pripremi kože lica za noć.
La Prairie Cellular Energizing Mist – idealan mist za tople dane, ali ga možete “prošvercovati” i za jesenju negu. Sadrži arome crvenog grejpa, kardamoma i verbene, koje tvore miris koji će vam doneti novu energiju.
Biologique Recherche Biokiss – balzam za usne je neophodan svaki dan! Ovaj je guste, ali nelepljive teksture, savršeno se slaže uz svako godišnje doba.
Milan Đačić
Editor in Chief
Decléor Jasmine Eye Cream – kema za negu kože oko očiju, uklanja tamne kolutove i nadutost, idealan preparat ako planirate da posetite sve žurke na festivalu.
Shiseido Ultimune – ovaj koncetrat je idealna baza za svaki Shiseido serum, jer omogućava da aktivni sastojci iz seruma duplo jače deluju.
Marvis Whitening Mint – osim što je ovo odlična zubna pasta, pakovanje izgleda genijalno.
Weekend Media Festival
—
Slogan ovogodišnjeg festivala bio je “Mir, ljubav i komunikacija” i savršeno se složio uz atmosferu tokom sva tri dana trajanja. Program je zvanično počeo inspirativnim masterklasom Jean-Claude Bivera, on je zaslužan je za globalni uspeh brendova kao što su Omega i Hublot. Jean-Claude nas je u nadahnutom predavanju podsetio koliko su ljudi bitni za uspeh velikih brendova ističući da u svom timu ima ljude koji su mu lojalni preko 40 godina.
Kolege iz hrvatskog izdanja BURO. magazina bile su odgovorne za predavanje Sarah Marshall koja je deo Vogue International tima od njegovog osnivanja u Londonu. Sarah je publici prenela iskustva iz Vogue kancelarije o transformisanju i rastu publike na svim Vogue sajtovima u okviru njihove mreže. Dok smo trčali sa panela na predavanja, nismo propustili ni dva bitna preseka rada agencija i kompanija u regionu: u programu BalCannes predstavljeni su najbolji projekti iz regiona, a dodela nagrada SoMo Borac pokazala je koji su to bili najbolji digitalni radovi u regiji prošle godine.
No, program nije završavan u 18 časova kada su prestajala predavanja, već su žurke i koncerti širom Rovinja trajali do duboko u noć. Uz već pomenute zalaske, inspirativne kolege, nove poznanike (i prijatelje), bilo je lako zaboraviti na umor i činjenicu da nam se jesen prikrada. No dok je mira, ljubavi i komunikacija, neka sve bude hakuna matata!
I još…
—
Budući da smo tokom festivala prošpartali Rovinj uzduž i popreko, poslednjeg dana smo odlučili da dublje zađemo u Istru i ponovo se uverimo koliko je magična.
Motovun
Prva stanica, na manje od sat vremena od Rovinja, bio je Motovun, gradić srednjovekovnog izgleda. Znajte da vas do vrha čeka uspon od 1.000 stepenica, pa je udobna obuća preduslov za istraživanje, a kad stignete do kraja putanje čeka vas fantastičan pogled na zelena brda severne Istre. Motovun će vas momentalno prebaciti u neka prohujala vremena u stilu bajke, wi-fi je dostupan u restoranima, ali pokušajte da ovde budete offline kako biste upili što više. Kad smo kod restorana rezervišite svoj sto u konobi Mondo (i poručite pljukance sa tartufima, naravno), a ako imate vremena spustite se u novootvoreni Roxanich Wine and Heritage Hotel – isprobajte vina iz vinarije, uživajte u zanimljivom dizajnu i dišite punim plućima.
Dani tartufa u Istri
Kada ste u Istri u vreme trajanja dana tartufa ne postoji izgovor da ne posetite ovu manifestaciju! Između Pazina, Buja i Buzeta, a posebno u Motovunskoj šumi imaju svoje prirodno stanište beli i crni tartufi, a vrhunac sezone belog tartufa je oktobar. Da li smo mi odoleli – apsolutno ne! Dani Zigante tartufa održavaju se u šatoru tik pored ovog poznatog restorana i na licu mesta možete probati tipična jela sa tartufima kao što su fuži, pljukanci i fritada. Pored toga, na malim štandovima možete pazariti najbolje hrvatske gastronomske proizvode. Koliko god da ste prepunili gepek (krivi!) u polasku, sasvim sigurno ćete pronaći još malo mesta u prtljažniku za ove delicije.